Jakten på min nye B(i)FF

This content has been archived. It may no longer be relevant

Har du noen gang følt deg som eneste som vil på Bergen Internasjonale Film Festival eller bare manglet en Best Friend Forever (BFF) å gå på kino med? Det har jeg. Så derfor bestemte undertegnede seg for å gå ut på leting etter min neste B(i)FF.

På forhånd var det et par krav som måtte oppfylles for å kunne bli min perfekte B(i)FF:

  • Måtte vite hva BIFF er.
  • Må like action eller dokumentar.
  • Må være villig til å gå på kino når som helst.

Vet ikke hva BIFF er

Like ved døren på studentsenteret stod to karer klare for å bli spurt om de var mine nye utkårede B(i)FFs.

– Jeg vet ikke hva BIFF er. Hehehe, sier en litt småklein Vegard Ekberg (22) som studerer kunsthistorie ved UiB. Men der er kompisen Bjørn Johnsen raskt ute med å redde kameraten.

– Det er Bergen Internasjonale Film Festival, sier han.

Ett poeng til Johnsen.

– Skal dere på festivalen?

– Nei, med de utgiftene jeg har syns jeg det faktisk er for dyrt, sier Bjørn Johnsen og mister raskt sitt ene poeng han skaffet seg i konkurransen om å bli min nye B(i)FF.

En annen som også fikk prøve seg i ilden som min nye bestevenn, var Julie Kvamme (19) som studerer Film og TV ved universitetet.

– Det som er, er at jeg egentlig ikke har tid til filmfestivalen, sier Kvamme og skaffer seg raskt ett minuspoeng.

– Hvilke sjangre liker du da?

– Jeg er veldig glad i dokumentarer og har veldig lyst til å se den Koreafilmen som er på BIFF.

Ett poeng til Julie Kvamme.

Hør første del av jakten:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/10/Jakten-paa-BiFF-del-1.mp3]

Nye BFFs

Med klare retningslinjene på plass for hvordan min BIFF-bestevenn skal oppføre seg, anså jeg selv spørsmålene som enkle. Men det viste seg at å finne den perfekte B(i)FFen ikke skulle bli like enkel som jeg hadde trodd.

– Har de babykino? Det burde de ha. Jeg er egentlig i permisjon, så hvis de ordner babykino, så skal jeg dra. Jeg lover, sier Joakim (34) som har tatt turen med barnevogn for å nyte lunsjen på studentsenteret.

– Om jeg ordner det med BIFF at de får babykino, bli du med da?

Dagen endte til slutt lykkelig. Tre jenter (se toppbilde) ved navn Marie, Åsne og Helene – som alle tre studerer geofysikk ved UiB – stoppet opp og alle tre visste hva BIFF var. De lovet til og med å bli med meg på kino som mine nye B(i)FFs. Men de var ikke de eneste.

Finn ut om jeg fikk med meg en B(i)FF på kino i del to av Jakten på min nye B(i)FF:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/10/Jakten-paa-BiFF-del-2.mp3]

 

(Toppbilde: Erlend Kristiansen)

 

Anbefalte artikler