“Hva hvis”- Episode 1

This content has been archived. It may no longer be relevant

“Hva hvis” er den splitter nye spalten til Studentmorgens fredagsgruppe. Spalten tar på seg å skildre konsekvensene av et gitt scenario i verdenshistorien. Tvisten er at scenarioet som skildres er omvendt av hva som faktisk skjedde, eller det er en spådom om noe som kan komme til å skje. Hva hvis Donald Trump blir den neste amerikanske presidenten, for eksempel?

Nettopp dette eksempelet skulle Jakob bryne seg på i premieren til “Hva hvis” forrige fredag. Hva hvis Donald Trump blir president, altså. Et hyperaktuelt scenario, nå som mannen med hentesveisen faktisk er en (semi)seriøs utfordrer til kandidaturet.

I dokumentaren trekker Jakob dype paralleller til en annen polariserende skikkelse i verdenshistorien. For hva er mer naturlig enn å trekke Adolf Hitler inn i en radiodokumentar om Donald Trump? Lite.

“Hva hvis” er en fast spalte du kan høre hver fredag ved å tune inn radioapparaturet på frekvens 96,4/106,1/107,8. Har du ikke tilgang til et radioapparat, funker lytt.srib.no også brillefint.

“Hva hvis” kommer til å inneholde mye rart, mye vidunderlig— og ikke minst vil det være farlig nært satire.

Hør første episode her:

Anbefalte artikler