Under overflaten på Trond-Viggo

This content has been archived. It may no longer be relevant

“puss puss så får du en suss”

Dette sitatet har du vel hørt om før. Dette er nemlig Trond-Viggo Torgersens kjente sitat fra barne-tv. Men Trond-Viggo har ikke bare jobbet i barne-tv, han er også kjent for å være artist, mediemann og lege.

I dag jobber han i radioen hos NRK med programmet 20 spørsmål, i tillegg formidler han kunnskap om kroppen for voksne på Litteraturhuset i Bergen hver tirsdag.

– Jeg blir en slags oversetter for folk mellom ekspertene og folk flest, som setter kunnskapen i sammenheng, sier Torgersen, og mener at folkeopplysning er en god ting.

Trond-Viggo Torgersen blir ofte gjenkjent på gaten. Her hører du hans meninger om det:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/03/Intervju-Trond-Viggo-del-1.mp3]

Vi kjenner vel alle Trond-Viggo kanskje best gjennom sin tid i barne-tv. Her er et gammelt minne av Trond-Viggo og Flode som mimrer.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=jWYmX5eGV5c?feature=player_detailpage]

– Jeg er som en tolk

Trond-Viggo er kjent for barne- og ungdomsprogrammet Kroppen. Dette programmet går ut på å informere ungdom om hvordan kroppen fungerer og hvilke problemer man kan støte på.

Kroppen for voksne er laget i samarbeid med Haukeland Universitetssjukehus. Målet er å formidle kunnskap om kroppen til også voksne. I kveld skal Torgersen sammen med Lisbeth Rustad fra Hudavdelingen på Haukeland lede en samtale om huden.

– Folk tenker kanskje: huden det er bare noe vi klør på. Men den har faktisk en veldig stor sammenheng med hjernen og nervesystemet vårt, og kan ha innvirkning på hva vi tenker på og hvem vi er, sier Torgersen.

Og de kommer også til å ta for seg nye utfordringer som har utviklet seg de siste årene.

– Vår tids sykdom er en ny rase som er “de oransje”, sier Trond-Viggo om dagens unge.

– Men er det farlig?

– Ja, hvis du har lyst til å se ut som en rosin. Fordi det er resultatet av solarium og røyking. Solarium kan også utvikle føflekk kreft som er farlig for huden.

Kommer du fra Fana eller Bærum og vil ikke se ut som en rosin når du blir eldre? Da vil jeg anbefale deg å høre dette:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/03/Intervju-Trond-Viggo-del-2.mp3]

Anbefalte artikler