Tegneseriefest i Bergen

This content has been archived. It may no longer be relevant

1993 var året da tegneseriefestivalen Raptus så smått oppstod i Bergen. Den gang som et prosjekt av ildsjeler og frivillige som ønsket et fast tegneseriearrangement til Bergen. Nå er Raptus 2013 i full gang, og i år er festivalen kjent også utenfor Norges landegrenser. Da ble det ekstra moro for arrangørene at blant annet Mike Perkins gjester festivalen.

– I år arrangerer vi Raptus for 18. ende gang og vi har faktisk rekordmange gjester også som skal delta på festivalprogrammet.Nytt for i år er at festivalen for første gang arrangeres på litteraturhuset i Bergen. Det kommer det å komme kjente tegneseriefolk fra overalt. USA, Canada, Spania, England, Tjekkia for å nevne noen, sier Frode Haaland, en av arrangørene av årets festival.

Studentmorgen har i forbindelse med årets festival like godt hentet inn en av Marvels illustratører, Mike Perkins, for en prat i studio.

– A labour of love

For Perkins har veien til å bli illustratør for Marvel vært en egen reise opp gjennom årene, men reisen har og landet han jobber i flere utgaver av blant annet Spider-Man, Thor og Captain America.

– It’s something I’ve always wanted to do, from a very early age. I was probably drawing from when I was two years old, and I always knew that comics was what I wanted to do.

– Did you have an own favorite comic that inspired you?

– The big kind of influence in England was “2000 AD”, with “Judge Dredd” and all those kind of characters. So that was my biggest influence. But really we had the Marvel comics, but they were all reprints. But “2000 AD” was really the first comic I saw which was a lot of british creators, at the age of eight, and I saw that you could actually do comics even while living in England.

Og selv om dagene ofte blir lange på jobb, er likevel det å lage tegneserier det eneste Perkins ønsker å jobbe med.

– It’s one of those jobs where you don’t really stop working. I tend to start working about seven and keep on until six, I try to wrap it up at five. But when you have deadlines, you just have to keep going. But I at least try to have the weekend off, or one day in the week. But you know, it’s a labour of love. Sometimes it just doesn’t feel like work. It’s something you just love to do.

Alt fra erotikk til tegnekurs

I år er festivalprogrammet mer variert enn noen gang. I løpet av helgen skal det avholdes blant annet workshop i hvordan å skrive erotikk basert på visuell inspirasjon med Evie Blake, tegnekurs med  Marvelillustratørene Emma Rios og Mike Perkins og arrangementet “duell” som Frode Haaland ønsker å holde kortene tett til brystet om.

– Jeg kommer ikke til å si så mye om det, men jeg kan love at det kommer til å bli én eller to på scenen.

Er du en av dem som ønsker å få med deg festivalen, så starter de åpne arrangementene  klokka fire på fredag, og klokken elleve på lørdag og søndag. Arangementene er gratis.

Anbefalte artikler