En vassekte indianer i Bergen

This content has been archived. It may no longer be relevant

 I flere tiår har Kevin Locke reist rundt i verden for å dele sitt budskap om hvordan vi alle er én menneskefamilie, og destinasjonen denne gang er selveste Bergen.

I arrangement med Good Heart People og Baha’i-samfunnet her i byen har han nå kommet for nettopp å dele sine historier og sitt budskap med oss.  Lytterne fikk en liten smakebit av dette da han og Kaare Vassende, representant fra Good Heart People, gjestet Studentmorgen.

Her kan du høre Kevin Locke fortelle en av historiene sine og en av hans sanger:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/11/Kevin-Locke-Sang-og-Historie.mp3]

Kevin Locke er en tradisjonell historieforteller, en fremragende hoop-danser og ikke minst en prisbelønnet musiker med 13 cd-er under beltet. Han er av amerikansk indiansk bakgrunn, og har siden han var ung blitt lært opp av sine eldre fra folket sitt i fortellerkunst, eldgamle sanger, fløytespill og de unike hoopdansene.

Det Kevin Locke forteller oss at han prøver å få frem på disse kveldene er at vi burde la de kulturelle forskjellene berike oss i stedet for å skille oss og skape konflikter. Han bruker et eksempel ved å referere til det å se på TV, at du sitter i sofaen med din kultur og ser på forskjellige folk med andre ulike kulturer, dermed blir du et enkelt individ og separert fra det du ser på.

Han sier at han liker å lære alle som kommer på fortellerkveldene hans en dans eller en sang, slik at du ikke lenger blir et separert individ men en del av noe.  At alle kulturer har noe vakkert å bringe og at vi burde omfavne det, slik at vi blir en del av en global kultur i tillegg.

Baha’i

En av arrangørene til fortellerkveldene med Kevin Locke er Baha’i samfunnet i Bergen. Baha’i er en monoteistisk religion etablert av Bahá’u’lláh i Persia i det 19. århundre. Kevin forteller oss at det er den nest mest spredte religionen etter kristendommen, og at det finnes flest baha’ier i India og er mest voksende i Mongolia. Det som gjør denne religionen spesiell er at siden den er så spredt ut over verden kommer alle fra ulike religiøse bakgrunner, som for eksempel de fleste i Norge som er baha’ier har en kristen bakgrunn. Noe som gjør at folk blir trukket sammen, som passer til målet til religionen som er å vente på ”a day of fulfillment”. At menneskeheten en dag skal etablere varig fred.

Cante Waste Oyate – Good Heart People
Er en humanitær hjelpeorganisasjon som er til for å hjelpe de indianerne som er dårlig stilt i forskjellige indianske reservater over hele USA, men også fosterhjem. De hjelper med for eksempel ved å gi dem klær, leker og penger til mat.
Kaare Vassende var med å stifte Cante Waste Oyate sammen med Nellie Two Bulls for ca fem år siden i Sør-Dakota. Nå driver han organisasjonen alene sammen med bergenske venner, og funker som åndelig og kreativ leder for organisasjonen.

 

Anbefalte artikler