Festkonsert med Bergens Filharmoniske Orkester

This content has been archived. It may no longer be relevant

Tradisjonsfyllt

8. oktober feiret norges nasjonalorkester, Bergen Filharmoniske, 248 år og med historie helt tilbake til 1765 har orkesteret også fått status som verdens eldste.
Presseansvarlig Henning Målsnes er stolt over tradisjonene og legger vekt på videreføringen av disse, samt hvordan de vil fremstilles som orkester.

– Edvard Grieg var blant annet sjefsdirigent og kunsterinsk leder for orkesteret i en toårig periode, før han ga sitt oppsigelsesbrev og begynte for seg selv, nevner Målsnes innledningsvis.

Bergen Filharmoniske er et internasjonalt orkester på toppnivå, og de tar sikte på å tiltrekke seg de beste dirigentene og solistene. Det er viktig å ha topp kvalitet på alt de viser for publikum.

Vi utgir masse plater, og vi er det orkesteret i norden som utgir mest, med gode omtaler internasjonalt. I tilleg har vi vært på flere turneer, i både USA og rundt om i verden. Vi drar til Tyskland etter jul, legger Målsnes til.

 

Festkonsert

I tradisjonens ånd er det i kveld er det duket for nok en festkonsert med Bergens Filharmoniske i Grieghallen klokken 18.30.

Vi utgir masse plater, og vi er faktisk det orkesteret i norden som utgir mest, og med gode omtaler internasjonalt. I tilleg har vi vært på flere turneer, i både USA og rundt om i verden. Vi drar til Tyskland etter jul, legger Målsnes til.

Under kveldens konsert kan du blant annet få med deg et av verkene til både sjefsdirigent, Andrew, Litton, og Leonard Bernstein, mest kjent for musikken i West Side Story. Litton har også rollen som konferansier, og vil innlede konserten med små smakebiter fra resten av den kommende kvelden.

Festkonserten begynner klokken 18.30 i Grieghallen, og billetter hentes i billettluken. For gratis inngang, husk student- og semesterkort!

 

[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2013/10/Bergenfilharmoniske.mp3]

Foto: Bergen Filharmoniske Orkester

Anbefalte artikler