Donér et dikt

This content has been archived. It may no longer be relevant

Rania Broud er både diktsamler, manusforfatter og skuespiller. For tiden samler hun inn dikt til et skuespill hun skal sparke i gang i samarbeid med studentteateret Immaturus.

– «Donér et dikt», er et mikroprosjekt hvor hvem som helst kan sende inn et bidrag eller idé. Jeg kom på ideen om at folk kunne sende inn dikt til meg, slik at jeg kunne lage et skuespill ut av donasjonene. 

Dette kan man gjøre på facebooksiden vår, hvor man både kan sende en personlig melding, poste det på veggen eller sende en oss en mail. Hvordan skuespillet skal bli satt opp, er fortsatt litt usikkert, men Rania forteller at dette er noe de må finne ut når de får en haug av dikt.

– Jeg har allerede begynt å skrive litt og da har jeg beholdt en del av diktene sånn som de er. Så det handler mer om hva slags historie som ligger bak de forskjellige diktene.

Studentmorgen tok denne poetiske utfordringen på strak arm og lagde et dikt i håp om at den skulle komme med i skuespillet. Det lyder slik:

Abort, abort, abort abort abort
Det er mørkt her,
jeg vil ut.
Det er 8 uker siden
min fars jomfrusprut.
Jeg var hans sterkeste svømmer,
kom først inn til egget,
men tiden skulle vise at mor var ei megge.

Abort, abort, abort abort abort.
Jeg skulle ut å redde verden.
Ville bli den nye Jens,
men min skjebne skulle vise seg,
å ende opp som mens.
Jeg hadde gledet meg til mor skulle lære meg å bake,
men det eneste jeg fikk var et stykke med morkake.

Abort, abort, abort abort abort.
Jeg har funnet meg til rette.
Virkelig hygger meg her inne,
men hva skimter jeg i lyset?
Doktorens strikkepinne!
Det skulle vise seg at verden
var en grusom plass.
Mitt liv ender her,
som et bind i dass.
Abort, abort, abort abort abort.

Hør oss fremføre diktet:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/03/Studentmorgens-dikt-om-abort.mp3]

Ranias dom var at diktet ikke var helt passende i denne settingen, men synes ellers det var veldig godt skrevet. Dessverre kommer nok ikke vårt bidrag med i skuespillet , men det er fortsatt håp for alle diktere, eller skapdiktere der ute, som har lyst til å prøve seg.

Hør hele intervjuet med Rania:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/03/Doner-et-dikt.mp3]

Anbefalte artikler