Studentvalget 2014: Det Eneste Reelle Alternativet

This content has been archived. It may no longer be relevant

Fra 29.april kan du som student stemme ved Studentvalget 2014. Frem mot fristen for å stemme kl 12.00 7. mai vil Studentmorgen presentere de ulike listene som stiller til valg ved Studentparlamentet og Velferdstinget. Her kan du stemme og lese mer om listene og kandidatene.

Siste liste ut er Det Eneste Reelle Alternativ (DERA) og 1. kandidat Erik Kvalnes Lavik.

Hva kjemper DERA for?

DERA stiller for første gang liste til valget av Studentparlamentet ved UiB. Listen består i hovedsak av studenter fra Det samfunnsvitenskapelige fakultet og Institutt for sammenliknende politikk.

Hovedsakene til DERA for perioden 2014-2015 er mykere toalettpapir på universitetstoalettene, eksamensfri 18. mai, gratis påfyll av saft i SiB-kantinen (ved kjøp av grøt) og nei til høylytt og sjenerende mat på lesesalen.

Her kan du høre Erik fortelle mer om DERAs viktigste saker:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/05/Erik-Lavik-DERAs-hovedsaker.mp3]

Useriøse?

DERA har av enkelte blitt kritisert for å være useriøse og ikke mene noe om viktige saker, blant dem Rasmus Hauge Sandvik, leder av Arbeiderpartiets studentlag i Bergen.  Andre, som 1. kandidat for Blå liste Susann Strømsvåg, ønsker derimot DERA velkommen som et friskt pust i en ellers grå studentpolitisk hverdag.

Utenfra er det lett å se på oss som en tulleliste, men vi ønsker å fronte pragmatiske løsninger og enkeltsaker. Vi kommer ikke til å komme inn i Studentparlamentet og gi totalt faen sånn som enkelte tror, forsikrer Erik Lavik.

Counter Strike og ereksjon

Erik Kvalnes Lavik var også med å løse hverdagproblemer fra en student i “Jeg har en venn som”. Denne uka fikk “Daniel” hjelp med å takle at han blir kåt av å spille Counter Strike.

Her kan du høre både Eriks og Studentmorgens egen løsning her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/05/Jeg-har-en-venn-som-ereksjon-av-CS-med-Erik-Lavik.mp3]

 

Anbefalte artikler