Plateslipp-fest på Madam Felle

This content has been archived. It may no longer be relevant

Slipp-festen finner sted på Madam Felle på tirsdagskvelden 25.november. Mæland blir sammenlignet med de store norske artistene som Jan Eggum og Anne Grethe Preus.

Hør intervju med musikeren:

Litt av-og-på-forhold til musikken

– Jeg er veldig glad i norsk musikk, og Jan Eggum er noe av det største jeg har hørt. Jeg husker når jeg var på Vossa Jazz første gang, og han hadde gitt ut mange flotte plater – og plutselig hører jeg en stemme, og det var Jan Eggum. Han var et overmenneske med alle de fantastiske akkordene inni seg. Jeg snakket ikke med han da, men det har jeg gjort i senere tid.

Mæland er tidligere NRK-journalist og har erfaring fra Kystradioen. Når bestemte han seg egentlig for å satse på musikken?

– Jeg har drevet med musikk mye opp igjennom, men det har vært litt av og på. Jeg laget en sang for noen år siden som het “Haust”, som er inspirert av en sang som Per Sivle har. Og ut ifra det fant jeg denne låten som handler om “hausten”, som handler om starten på noe nytt, slutten på ferie og alt det der. Det var i Auschwitz jeg kjente at denne sangen betydde noe for meg, og at dette skulle være en sang om et håp når man ikke hadde noe håp, og dette var starten på hele albumet.

Hør Kurt Ove Mæland spille nydelig akustisk musikk i studio:

– Håret mitt er for kort til å bli rockestjerne

I kveld står han på Madam Felle med det ferdigproduserte albumet, og han slår fast følgende:

– Kommer folk på Madamfelle idag så blir det et fantastisk musikerknippe. Det blir masse lyd, helt rolig akustisk gitarspill, utrolige korister og det blir rock and roll. Det er rett og slett en mangslungen plate i det store bildet.

Hos Studentmorgen kunne han avsløre en gammel drøm om en spesiell sjanger.

– Vise-pop er et pussig uttrykk, og det er mange fengende melodier. Men jeg har alltid drømt om å bli rocker, men håret mitt er for kort til det.

Anbefalte artikler