Side Brok er tilbake

This content has been archived. It may no longer be relevant

Side Brok er endelig tilbake etter en pause på drøye fire år. Nå slipper de endelig ut et nytt album og torsdag kveld spilte de på Kvarteret.

Intervjuet med dem ble gjort torsdag morgen, og dermed før gårsdagens konsert.

Lenge siden forrige bergenskonsert

Det er lenge siden rapperne sist opptrådte i Bergen, og før torsdagens konsert var de spente.

– Det gleder vi oss utrolig mye til. Vi har ikke spilt i Bergen på lenge. Jeg prøvde i stad å finne ut når vi spilte i Bergen sist, men det husker jeg ikke. Det er i hvert fall et par år siden, kanksje mer.

Side Brok har ikke sluppet et album på fire år, men på mandag kom de endelig ut med sitt fjerde album. De sier selv at grunnen til at de ikke har sluppet en plate før er fordi de har drevet med så mye annet, men det er først de siste årene de har vurdert å lage en ny plate.

Det ferske albumet heter H.O.V.D.E.B.Y.G.D.A. Er det en slags hyllest til hjembygda?

– Stemmer det. Både Bård og jeg er jo fra Hovdebygda, så dette albumet er en slags hyllest og et humoristisk tilbakeblikk på Hovdebygda. Det er ikke alle låtene som handler om dette, men de fleste gjør nok det.

Hør hele intervjuet med Side Brok:

[Audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/10/Intervju-Side-Brok.mp3]

VARMET OPP FOR EN POLSK STRIPPER

På nettet kan man lese at Side Brok debuterte i 1999 som oppvarmingsband for en polsk stripper i et forsamlingshus i Ørsta. Det er jo kjent for oss studenter at Wikipedia ikke er en fortrolig kilde, men vi i Studentmorgen ville høre om samarbeidsleksikonet hadde rett med dette utsagnet.

– For en gang skyld har Wikipedia helt rett. Det var i min brors utdrikningslag. Kameratene hans hadde laget en liten overraskelse med blant annet en polsk stripper, så bestemte jeg og noen kompiser oss for å rappe. Vi mikset sammen en ganske dårlig beat som vi hadde med oss på en minidisk, slik vi brukte å gjøre det i gamledager. Broren min, som også var brudgommen, lå og halvsov og vi stammet og ødela hele opptredenen. Alle synes det var drit. Det var ganske traumatisk.

De fikk en bratt utviklingskurve og rundt to år senere slapp de sin første EP. Konserten torsdag kveld var nærmest utsolgt.

På spørsmål om de tror publikum kommer til å henge med på de nye sangene, får Studentmorgen følgende svar:

– Jeg håper det. Jeg er veldig spent på hvilke folk som kommer. Vi kommer til å spille litt nytt, men også masse gammelt så klart, så det blir en god blanding. We got “snop” for everybody.

(Foto: Side Brok)

Anbefalte artikler