Den Moderate Kryddertesten

This content has been archived. It may no longer be relevant

Som fattige studenter vet vi alle godt at maten ikke alltid smaker like godt. Utvalget i kjøleskapet er skralt og brødet blir tørrere hver eneste dag. Hva kan redde sultne smaksløker i slutten av et stipend? Krydder er og vil alltid være en viktig del av matlaging, både før, i og etter studenttilværelsen. Som et underholdnings-/hjelpeorgan pådro vi oss oppgaven og testet krydder fra alle de syv krydderhavene verden over, slik at du ikke behøver.

Smakshelvete

Med et vidt spekter av krydder testet vi hele 15 ulike krydder.  Fra Frankrikes dypeste estragonskoger  til Indias korteste gurkemeiestepper plukket vi med oss fattigmanns safran (gurkemeie) og røstet hvitløk til Studentradioens mest omfattende kryddertest. Fremgangsmåten var simpel, ved å fylle neven med valgte krydder for deretter sende tungen gjennom et herlig eller ekkelt smakshelvete.

vinner bildet
 Her viser panelet frem smaksutstyret sitt og vinneren Chilicocktail fra Toro. (Saken fortsetter under bildet.) Foto: Sindre Blicher Larsen

Chilicocktail

Vinner av testen vant med stjerne-, måne- og soleklar ledelse. Med over 50 poeng mer enn taperen står chilicocktail på toppen av krydderpallen. Med en god balanse mellom crunsj, styrke og salt treffer Toro tungespissen som et nesten perfekt smakssammensurium. Hvordan kan man med et studentbudsjett opprettholde et høyt chilicocktail-forbruk? Man kan selvfølgelig lage det hjemme på kollektivkjøkkenet:

Ta først et halvkilo havsalt i en moderat krydderbolle, tilsett 300 gram pepper og rør godt. Mens salt og pepper hviler, bland sammen en halv paprika, en løk og tre fedd hvitløk med et ujevnt antall senneps- og korianderfrø. Ha i persille etter eget ønske rett før servering.*

*Oppskriften er fiktiv.

Sindre gjorde kort prosess på karrien. (Saken fortsetter under bildet.) Foto: Sindre Blicher Larsen

Lytt til en best of- eller trailer til testen her:

[audio:http://srib.no/wp-content/uploads/2013/01/kryddertest.mp3]

Eller hvis du har for mye fritid, kan du høre hele testen her:

[audio:http://srib.no/wp-content/uploads/2013/01/Studentmorgens-moderate-kryddertest.mp3]

Se hele listen over alt krydderet vi testet her:

Produsent

Kryddernavn

Cato

Torstein

Sindre

Total

Seltin

Mineralsalt

30

20

22

24

Maldon

Havsaltflak

65

43

38

48,67

Santa Maria

Rock & Sea Salt

64

51

54

56,34

Toro

Pepper Malt

48

39

57

48

Toro

Kardemomme

38

42

40

40

Toro

Gurkemeie

18

4

16

12,67

Toro

Grillkrydder

43

61

32

45,34

Toro

Einarbær

30

18

69

39

Toro

Røstet Hvitløk (kvern)

14

29

37

26,67

Toro

Rosmarin

53

56

64

57,67

Toro

Chilicocktail (kvern)

70

69

74

71

Toro

Estragon

42

29

53

41,34

Toro

Karri

20

2

14

12

Toro

Kanel

58

70

59

62,34

Toro

Kajennepepper

69

47

69

61,67

 

Anbefalte artikler