Dysfunksjonell familie

This content has been archived. It may no longer be relevant

Sommeren nærmer seg slutten, og et nytt album er på trappene. Bassisten i Fjorden Baby!, Kjetil Grimsby Haarr, brukte torsdagsmorgenen sin til å fortelle om et variert halvår. Eller som han selv omtalte det; “små-spaced”.

– Første halvdelen av året begynte vel med ferie, fordi at platen var delvis ferdig. Så har vi møttes igjen på vårparten, og forberedt singelslipp, øvd og forberedt oss til OL, holdt jeg på å si.

Albumslippene til Fjorden Baby! foregår, i likhet med OL, annethvert år. Og enten man er idrettsutøver eller musiker er det viktig å få nok hvile før slike store hendelser.

– Sommeren har vært ganske fin og rolig, med få festivaler. Vi har spilt på Klubbøya, og på en festival i Rosendal. Det har egentlig vært en slags koselig, familiær Fjorden-stemning.

– Noe vi alle forbinder Fjorden med?

– Ja, men Fjorden er en stor dysfunksjonell familie.

Inspirasjon?

Mange band har klare idoler og forbilder som man baserer musikken sin på. Når Kjetil blir spurt om å nevne noen av Fjordens inspirasjonskilder blir han usikker.

– Fjorden består av fem individuelle individer. Symbiosen oss fem blir på en måte vår lyd. Selvfølgelig har vi inspirasjoner. Pixies er et band vi brukt mye før denne platen, de tenkte vi ikke så mye på forrige gang.

Kjetil presiserer likevel at Fjorden er noe eget, som ikke nødvendigvis ligner på inspirasjonskilder som Pixies og Blur, men heller adopterer holdninger og elementer fra disse.
kjetil-grimsby-haarr-fjorden-baby

Foto: Synne Larsen

“Fjordkloden” er tittelen på Fjorden Baby! sitt tredje album. Deres nyeste single derfra, “Kagjørdunodåeh” peker ifølge Kjetil tilbake på førsteplaten, samtidig som den gir en indikasjon på hva vi kan forvente oss framover. Samtidig er den ikke nødvendigvis et kjempebra bilde på dette albumet, som ifølge Kjetil består av 11 forskjellige sanger med hver sin personlighet og sjel.

I 2011 spilte Fjorden Baby! på et cupfinaleshow i regi av Brann. Studentmorgen prøvde seg med at “totaltryner fra Fotballpuben” kanskje ikke var kjernepublikumet til Fjorden, uten at Kjetil ville være med på dette.

– Vi føler oss såpass fri at vi kan spille i alle settinger. Vi føler aldri at vi mister ansikt på noen som helst måte. Om vi spiller før eller etter Dagfinn Lyngbø eller Kings of Leon, det driter jeg totalt i.

I kveld kl. 22 spiller Fjorden Baby! på Kvarteret. Kjetil uttalte at Fjorden hadde tenkt å brenne ned bygningen, dersom man trengte enda en grunn til å ta turen.

Hør hele intervjuet med Fjorden Baby! i lydklippet under:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/08/Fjorden-Baby-på-Studentmorgen.mp3]

Foto: Synne Larsen

Anbefalte artikler