Musikk med folket

This content has been archived. It may no longer be relevant

– Det var bare tilfeldig at jeg satt å spilte på Vågen Fetevare, i vinduet der. En kassegitar, en mikrofon og en cahon (en spansk tromme). Også kom det bare fler folk, til det til slutt var blitt en scene.

Aktiv i musikkmiljøet

Finn David Pavels har vært sentral på “Jam-scenen” i Bergen siden han kom til byen i 2008. Han har tidligere drevet jam-sessions på Café Capello og Vågen Fetevare.  Nå er Finn David å se på Pygmalion Økocafé og BarBarista der han driver dynamiske konserter, jam og åpen mikk.

På Pygmalion forgår det han kaller “Acoustic Sessions On Fire”, der fokuset er på akustisk musikk. Showet åpnes av en artist/gruppe som får sjansen til å spille i 30-45min, når denne intimkonserten er ferdig ryddes scenen for “Åpen mikk”, der kan man gå opp og fremføre det man har på hjertet. Her er det åpent for singer-songwritere å spille egne sanger og man kan fremføre poesi. Man har altså bredt albuerom for musikalsk utfolding, så lenge det er akustisk.

Om du heller er interessert i renspikket jam går du på den ukentlige jam-sessionen på BarBarista. Her har Pavels samlet ti forskjellige artister som utover kvelden leverer funky, svingende og rytmefull improvisasjon.

Mye på tallerkenen

Ikke bare er han en sterk ambassadør for fremmelsen av lokale musikere, men Finn David har også egne musikalske prosjekter:

– Jeg har jobbet mye med å spille inn musikk opp igjennom årene, men jeg har ikke gitt ut noen ting. Jeg har rett og slett ikke følt meg klar for det. Jeg har også vært så heldig at jeg har vært på et lite eventyr når det gjelder innspilling. For når jeg har holdt på med forskjellige arrangementer, drevet jam-sessions og jobbet som musiker for andre artister, så har jeg funnet musikere, alt fra gatemusikanter til spellemannsprisvinnere og tatt dem med på låtene mine. Det er omlag 15 forskjellige artister fra like mange land som er med på dette prosjektet. Jeg håper bare det ser dagens lys snart.

Åpner nytt studio

Neste uke åpner Pavels og to kamerater fra NorOff Institutt et nytt studio bak Det Akademiske Kvarter. Der skal de få bredere utfoldelse innen nettopp innspilling av både sitt eget, og andres materiale.

Gratis inngang

Det er fri inngang på begge av de nåværende arrangementene Finn David leder. Han oppfordrer alle til å ta med instrumenter, og om du har lyst til å fremføre noe (henholdsvis på Pygmalion) er det bare å snakke med ham før de fyrer løs.

“Acoustic Sessions On Fire” foregår på Pygmalion Økocafé & Galleri, torsdager kl. 21:00. Denne uken åpner bergenslegenden Calle Hamre.
Adr.: Nedre Korskirkeallm. 4 (ved korskirken).

Råbarket jamming foregår på BarBarista, kl. 21:00 på onsdager, der de også har musikkquiz og vorspiel før på kvelden.
Adr.: Øvregaten 12 (opp bakken mot Fløibanen, og til venstre).

– De har også gode vafler!

 

Hør intervju og sang med Finn David Pavels her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/03/Intervju-m-Finn-David-Pavels.mp3]

Anbefalte artikler