Eksperimentell vaffeldag

This content has been archived. It may no longer be relevant

Vaffeldagen er til for å feires, og vaffelen ble tatt på alvor. Feiringen er i forbindelse med svenskenes markering av dagen da Jomfru Maria fikk vite at hun var gravid med Jesus. Hva annet kan man forvente enn at det skal feires med vafler?

Man tager hva man haver

Vaffel-laging er ikke programledernes sterkeste side, og dermed tok man like greit en telefon til den personen som anses som en av de mest kyndige på vafler, og det på selveste Maria Budskapsdag.

– Vafler ja, det er litt sånn «man tager hva man haver», sier Wenche Andersen.

Hun er kjent for å være God Morgen Norges faste tv-kokk, og det er ikke bare til spesielle anledninger at hun lager seg vafler.

– Det kan være at jeg en dag lager meg frokostvaffel om jeg går tom for brød, hvor jeg lager dem med grovt mel og litt havregryn, og kanskje litt nøtter, uten sukker. Det kan og for eksempel være til dessert, eller jeg kan lage en litt mer salt vaffel som jeg kanskje serverer litt røkelaks eller spekeskinke til.

Så vafler kan lages på litt forskjellige måter, både med grovt og fint mel. Andersen mener også at bakepulver, vaniljesukker og kardemomme er en god suksessoppskrift på perfekte vafler.

Hør flere tips fra Wenche Andersen:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/03/Vaffel-Wenche-Del-1.mp3]

Slik gikk det da vi lagde vaffler i studio:

SOS vaffel

Under intervjuet fikk Kjærsti ekspert-hjelp fra Wenche Andersen om hvordan å blant annet unngå at vaffelen setter seg fast i vaffelhjernet. Men en vaffel uten tilbehør er som brød uten pålegg, så selvsagt da måtte Andersen få dele sine forslag til tilbehør utenom det vanlige:

– Jeg har prøvd en gang å ha biter av epler i røren før jeg stekte vaffelen. Det viste seg å faktisk bli veldig bra.

Og den klassiske pølse i vaffel har hun også prøvd ut tidligere.

– Ja, det er jo fra Moss. Det er vaffel og pølse, og det rareste av alt er at det er en søt vaffel. Jeg var sikker på at det var en usøtet vaffel som var litt salt. Og da tenkte jeg at det hadde jo gått greit, men det er en vanlig søt vaffel med pølse, sennep og ketchup. Vil hun anbefale andre denne smaksopplevelsen?

– Det var i hvert fall godt.

Flere tilbehørstips til vafler:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/03/Vaffel-Wenche-Del-2.mp3]

Blindtest på direkten

Til tross for at Kjærsti fulgte Wenches oppskrift, og alt lå til grunn for at det skulle bli gode vafler, ble resultatet noe annerledes enn forventet. For når man putter alt mulig rart på vaffelen, blir resultatet noe uventet.

Vi fikk inn alle mulige forslag, men blant de sprøeste fant vi ut at vi ville teste vingummi, makrell i tomat, leverpostei, potetgull og ost. Og med lua godt trukket ned over øyenene fikk Mats i oppdrag å smake på de ferske vaflene som ble laget på direkten i studio.

Hør blindtesten av vafler med det lille ekstra:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/03/Vaffeltesting.mp3]

Anbefalte artikler