Fra Bergen til Havana

This content has been archived. It may no longer be relevant

Thea Hjelmelands første soloalbum ble kåret til et av de beste albumene i 2012, av flere aviser. Selv mener hun at kritikk ikke nødvendigvis er alt. — Men, det hjelper jo litt på selvtilliten da, smiler artisten fra Førde.

Billett til Cuba

Gode kritikker av det forrige albumet, “Oh, the third”, har sparket i gang en karriere som hun selv mener har bygget seg sakte opp siden plateslippet i fjor. Denne platen skulle også hjelpe henne med å bli aktuell på scenen i 2012 som oppvarming for Jarle Bernhoft. Siste nytt er at hun nå har fått en billett til Cuba sammen med John Olav Nilsen og Gjengen, som Thea tidligere har samarbeidet med. Detaljene rundt festivalen i hovedstaden Havana vet hun enda ikke, ettersom nyhetene er ferske selv for henne.

Koffert

Selv om hun opprinnelig er fra Førde i Sogn og Fjordane, har Thea reist rundt omkring og bodd nesten ut av en koffert. Dette har derimot endret seg nå, ettersom hun har fått en permanent base i byen mellom de syv fjell.

Som nyinnviet bergenser, har hun enda ikke tatt på seg den karakteristiske skarringen, men forteller at tekstene likevel kan bli preget av det bergenske musikkmiljøet. På en god måte så klart.

En helt annen brodd

Det nye albumet som spilles inn nå, er veldig forskjellig fra det hun tidligere har jobbet med.

—Det forrige albumet jeg jobbet med bestod av sanger fra da jeg var 16 til den dagen albumet kom ut, mens dette er sanger fra det siste halvannet år

Hun har sett og opplevd mye de siste årene, og mener det vil påvirke en del av sangene og temaene i musikken, men lover at det ikke vil bli “mørkt, men med en helt annen brodd”.

Fremtiden

Så hva gjenstår for denne nykjente sangerinnen fra fremtidsfylket? Hun har allerede spilt på karriæremessen i Grieghallen onsdag denne uken og ikke minst spiller hun på Chagall den 22. februar, noe som sørger for at denne artisten neppe forsvinner med det første. Turen går så videre til Havana og senere mot en plateinnspilling. Med andre ord kan vi vente mer av Thea Hjelmeland fremover!

Hør hele intervjuet med Thea her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/02/Thea-Hjelmeland-intervju.mp3]

Hør på Studentmorgen fra kl. 07:00 til 10:00 hver ukedag.

Anbefalte artikler