Wizardwear er ute med sin tredje streetwearkolleksjon

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det var som ved trolldom at guttene Simen, Torstein, Stian og Håkon ble ført sammen i 2013 ved at de alle endte opp på snowboardlinja SWITCH ved Hallingdal Folkehøgskule. Mellom shredding i Hemsedal, Geilo og Gol fant guttene sammen ut at de ville starte et nytt klesmerke. Tanken var i første omgang å skulle sponse en skikjører som gjorde wizardtricks, derav navnet Wizardwear. Noe som først startet som et tullenavn ble hengende fast og fikk en ny mening. Visjonen til Wizardwear er nemlig å få frem magien i alle miljøer der de føler at utøverne er med på å skape noe eget, som i skating, skikjøring, snowboarding, kunst og musikk- for å nevne noe, der tanken er at alle som utøver dette er trollmenn.

Wizardfam består også av noen blodfans, som Simens navnebror, Simen, som har tatovert Wizardwears egne Gandalf the Cray på leggen. (Foto: Simen Kvassheim)
Wizardfam består også av noen blodfans, som Simens navnebror, Simen, som har tatovert Wizardwears egne Gandalf the Cray på leggen (Foto: Simen Kvassheim).

Wizardfam

Wizardwear har holdt på i to år til nå, og har gjennom denne tiden etablert en egen Wizardfam. Wizardfam er samlebetegnelsen på alle de som guttene bak Wizardwear har bestemt seg for å sponse med klær fra sine, til nå, tre kolleksjoner. Henvendelsene fra folk som ønsker å bli sponsa er mange, men guttene liker best å selv headhunte sine Wizards, da de ønsker å bruke dem som en slags extension av sitt eget image.

– Du vil at folk som kjører for deg skal ha verdier som du selv har. De blir den beste og viktigste markedsføringen vår, så vi tenker veldig mye igjennom det, meddeler Simen.

Det er særlig på facebooksiden deres en kan se hvem Wizardwear har bestemt seg for å sponse, da de gjerne er underground ski- og snowboardkjørere. Her legges det blant annet ut videoer og bilder av wizards som befinner seg over store deler av Norge, både gutter og jenter, som er store i ski- og snowboardundergrunnsmiljøet. En wizard som Ola Nordmann kan ha fått med seg er Vilde Johansen som kom på fjerdeplass i slopestyle for kvinner i januar, kjørende med Wizardwearlogoen på skiene.

Noen av plaggene som er å finne i Wizardwear sin nettbutikk, www.wzrdwear.com. (Foto: Wizardwear)
Noen av plaggene som er å finne i Wizardwear sin nettbutikk, www.wzrdwear.com (Foto: Wizardwear).

Sender klær til andre siden av jorda

Når det kommer spørsmål om hvem klærne lages for så kommer det frem at målgruppen først og fremst er folk i 20-årene, samme om en driver med de nevnte aktivitetene eller ei. Klærne er kun tilgjengelig på nett til nå, men det finnes ikke ett sted klærne ikke kan bli sendt; Wizardwear har nemlig worldwide shipping. Dette har lønt seg, da det ikke kun er nordmenn som er interessert i klærne deres. Gutta har sendt klær til blant annet USA, Frankrike og Filippinene (!), for å nevne noen land.

Wizards i Zillertal. (Foto: Wizardwear)
Wizards i Zillertal (Foto: Wizardwear).

Sjansen er allikevel er størst for å spotte noen i Wizardwearklær dersom du befinner deg i Gol, grunnet guttas sterke tilknytning til Hallingdal FHS. Det var som tidligere nevnt her det hele startet ved at så godt som hele kullet til guttene kjøpte hoodies fra dem mens de gikk sammen på folkehøyskolen. I nettbutikken deres kan du finne forskjellige capser, luer, halfsleeves og hoodies, samt en rå coach jacket og en bøttehatt. Så dersom noen julegaver enda mangler, eller du bare vil oppgradere garderoben din, så er www.wzrdwear.com nettsiden å klikke seg inn på.

Gir seg ikke med det første

For tiden er de fire guttene travle med både studier og jobb, så det å gå all in i driftingen av klesmerket har ennå ikke vært aktuelt. Fokuset til nå har derfor vært å ta til seg læring innenfor bransjen, og å bygge opp merkenavnet litt etter litt.

– Vi har en lang vei å gå før vi er der vi vil være, men akkurat nå så beveger vi oss i en behagelig fart, sier Simen.

Selv om Wizardwear ikke er hovedfokuset i livene til guttene akkurat nå så anser de det som en stor del av hverdagen, og drømmen er å en gang kunne leve av inntektene til klesmerket. To av guttene studerer for tiden markedsføring, mens de to andre jobber ved skianlegget i Gol. De håper at erfaringene skal kunne hjelpe dem på veien mot å gjøre Wizardwear til et merkenavn folk kjenner til. De har lekt en del med tanker om hva de kan gjøre på sikt, men de vil ikke avsløre noe, det får heller være en overraskelse.

 

Intervjuet med Simen og Torstein, to av fire bak klesmerket Wizardwear kan du høre her:

Anbefalte artikler