Råskap og følsomhet

This content has been archived. It may no longer be relevant

Den 19 år gamle jenta åpnet onsdagens jamsession på Madam Felle. Selv om hun holdt sin første konsert så sent som i fjor har hun blitt viet en hel time som åpning på kvelden.

Da jamsessionvert Finn David Pavels Førsund gjestet Studentmorgen i januar skrøt han ungjenta opp i skyene, med spådommer om at hun var det neste store til å komme ut av musikkmiljøet i Bergen.

Som en smakebit spilte Elén Amalie låta Knuste Flasker live da hun gjestet Studentmorgen på onsdag. Her kan du høre låta:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/Elen-Amalie-Knuste-Flasker-Live-hos-Studentmorgen.mp3]

Mørke toner

Elén Amalies musikk er en blanding av ro og råskap. I det ene øyeblikket virker det følsomt og skjørt, mens man i det neste møter en stemme som kan gi hvem som helst frysninger. I bunnen ligger det en nesten dyster stemning.

– Mye av det er egentlig ikke så svart, det bare høres sånn ut, forteller Elén Amalie.

Hun innrømmer at hun både klær seg svart og kan være litt mørk, men presiserer likevel at man kan trekke ut mange forskjellige tolkninger. Fra låt til låt varierer hun også mellom norske og engelskspråklige tekster.

Sulten på mer

Selv om tanken på å gi ut materialet sitt frister, har ikke Elén Amalie noen konkrete planer om innspillinger og EP i nærmeste fremtid. Enn så lenge er fokuset fullt rettet mot konserter og videre låtskriving.

– Det er jo musikken jeg har mest lyst til å drive med, smiler hun.

For i tillegg til den hektiske aktiviteten som artist skal hun også fullføre siste år på videregående, og som du kan høre i det fulle intervjuet under, er ikke det bare enkelt.

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/Intervju-med-Elen-Amalie.mp3]

Anbefalte artikler