Julie Bergan om ny musikk og livet på turné

Julie Bergan er svært aktuell om dagen og vi var så heldige at vi fikk ta en prat med henne før konserten på USF verftet 24 oktober.

Artisten fikk start på karrieren sin gjennom å legge ut videoer av seg selv på YouTube hvor hun etter litt tid ble signert med plateselskapet Warner Music. I dag er hun aktuell med “Hard feelings” som inneholder fire låter. Hun forteller at hun har forskjellig forhold til alle, da de har ulik betydning for henne avhengig av hvilken stemning hun er i.

Vi møter Julie Bergan på Scandic Hotel Neptun i Bergen. Hun kommer løpende, med håret i hestehale og har på seg en grønn joggedress, litt annerledes enn slik vi er vant til å se henne. Hun smiler fra øre til øre, vi hilser og setter oss ned for å ta en prat.

Hard Feelings

Vi starter med å spørre henne om hennes nye EP “Hard feelings” og hvor lenge hun har drevet med prosjektet. 

– EP’en er et prosjekt jeg har holdt på med i år. Første låten som kom ble skrevet i januar, også er resten skrevet i etterkant av sommeren. Sangene handler om ting jeg har hørt, sett, opplevd eller vært borti i dette tidsrommet, svarer Bergan.

– Du har fire låter på denne EP’en, hvilken liker du best eller har best forhold til?

– Denne er spesiell for meg fordi jeg liker alle låtene veldig godt, da de betyr forskjellige ting for meg. Sangen “Bored” får meg i veldig godt humør, og det er en veldig livlig låt. “Hard feelings” liker jeg sounden på og beveger seg inn i en ny retning jeg liker godt. “Blessed with a broken heart” er veldig sårbar og en låt for gråting.

– Du skal jo som sagt på en turné både innlands og utlands, hvilke forventninger har du til turneen.

– Jeg elsker å være på turné, det er det beste jeg vet! Svarer Julie med et stort smil. Jeg har store forventninger om at jeg skal ha det gøy å treffe folk rundt omkring både i Norge og utenfor Norge. Det er alltid nervepirrende å vite om noen kommer eller ikke, ettersom man aldri vet det før man står der. Jeg har også mye ny musikk i settet både som jeg har sluppet og som kommer senere, så det er gøy å teste den nye musikken på publikum.

Det er alltid nervepirrende før en konsert, ettersom man aldri vet hvor mange som kommer før man står på scenen.

– Er det et sted du gleder deg mer til enn andre steder å opptre?

– Jeg føler alltid at de forskjellige stedene har sin sjarm, men hadde et veldig bra show i London i fjor. Jeg gleder meg derfor veldig til å komme tilbake dit fordi det var så gøy sist! Jeg skal også til Kina på lørdag, noe som blir veldig gøy. Stemningen endrer seg, vi blir tydelig imponert og Julie ser veldig fornøyd ut. Det er selvfølgelig alltid gøy å reise rundt i Norge også, men det gjør jeg litt mer, så det blir litt mer unikt å reise til andre land.

Charlotte Wilborn Sørli og Henriette Neksum sammen med Julie Bergan (Foto: Tiril Amalie Johansen).

Julies beste festivalminne

Julie Bergan har vært svært aktiv denne sommeren og opptrådt på en rekke festivaler. Vi spurte hva hennes beste festivalminne er – hun svarer raskt uten å nøle.

– Det må være Jugendfest i Ålesund denne sommeren. Det var sinnssykt god stemning, alle sa fra morgenen av at i kveld kommer det til å bli sinnsykt god stemning. Det endte med å overgå alle forventninger etter det. Karpe spilte så jeg fikk også sett de, så alt i alt var det en sinnssykt bra dag.

– Du har jo spilt på Coachella, hvordan vil du sammenligne å stå på en så stor scene sammenlignet med en mindre en som Verftet du skal på i kveld?

– Det er egentlig to helt forskjellige ting, som om du sammenligner å dra til London eller Paris. Det er helt ulike inntrykk og mennesker. Noen ganger er det minst like gøy om ikke mer gøy å spille på mindre scener fordi du får en helt annen kontakt med publikum, mens på store scener som Coachella er det bare et hav av mennesker. Du hører ikke hva som blir sagt, men heller bare lyder i det fjerne. Det var egentlig helt uvirkelig å stå på scenen fordi det var større enn man klarer å forestille seg og flere mennesker enn man klarer å se.

– På en stor scene som Coachella kan du verken høre eller se hvem du spiller for, alt blir bare lyder i det fjerne. Til tross for dette var festivalen en helt uvirkelig opplevelse.

– Flere lyttere ønsker å vite hva din største opplevelse som artist har vært?

Dette grublet hun lenge over, det var tydelig at det var vanskelig å bestemme seg for kun én. –Det er mange milepæler man når i løpet av en karriere. For andre er det kanskje noe helt spesifikt, men for meg er det kanskje mindre ting som har gitt større inntrykk. Noe som virkelig ga et sterkt inntrykk var første gangen jeg solgte ut min første konsert. Den fant sted i Sogndal på studenthuset Meieriet foran 500 mennesker. Da jeg begynte med musikk var jeg usikker på om jeg i det hele tatt kunne reise på turne med min egen musikk. Etterhvert begynte ting å løsne så da jeg endelig fikk headline-festivaler og solgte ut min egen konsert var det virkelig et stort øyeblikk for meg.

– Det er også en del av lytterne som lurer på om du har en rider når du er ute på turne?

Det er mye latter før hun svarer på spørsmålet, ettersom vi ikke klarer å uttale ordet riktig. – Jeg tror alle egentlig har det, men min er ikke veldig komplisert. Jeg har Pepsi Max, tannbørste og tannkrem ettersom det er en ting man fort kan glemme og må ha. Jeg har også vanlige ting som proteinbarer, frukt, nøtter og mat. Ved visse tilfeller har jeg også hatt sokker og nesten alltid Flax-lodd.

– Det er jo faktisk kjempesmart! 

– Ja, det gjør jo sjansen litt større for å bli millionær. For du kan jo tenke at om jeg spiller tre konserter i uken og får 8 Flax-lodd på hver konsert, så skraper jeg 24 i uken. Jeg har aldri vunnet på disse, så da kan du jo lure på hvem som er så heldige at de vinner.

Samarbeid med Benjamin Ingrosso

– Vi skal intervjue Benjamin Ingrosso neste uke i forbindelse med konserten han skal ha her i november. Du har jo laget et cover sammen med han av låten hans “I’ll be fine somehow”. Hvordan ble dette samarbeidet til? 

– Jeg fikk en mail hvor de spurte om jeg kunne gjøre det! Svarer Julie kjapt. Jeg hadde møtt Benjamin tilfeldig i studio et par ganger før, men vi kjente ikke hverandre. Jeg regner med at de tenkte at jeg kunne passe til denne låten, for det er jo gøy når Norge og Sverige går sammen og hjelpe hverandre. Jeg dro så til Stockholm i Spotify sine studioer, så spilte vi inn og ble enda bedre kjent.

– Har dere planlagt noe videre samarbeid?

– Det kan fort hende! Vi får se det an, men det hadde vært veldig gøy. Han kom på en av mine konserter i sommer og spilte låten sammen med meg. Det var veldig gøy å gjøre låten live, så jeg ser absolutt for meg at det hadde vært gøy å gjøre igjen.

 

Julie Bergan på USF Verftet 24 oktober (Foto: Henriette Neksum)

Vi var så heldige at vi fikk lov til å komme for å se Julie opptre på Verftet 24. oktober. Julie er en sterk artist på scenen, med både dans, energi og sinnssykt god stemning. Hun synger både gamle og nye sanger, og er veldig god til å inkludere publikum gjennom alt hun gjør. Konserten passer for både gutter og jenter, eldre og yngre. Alle danset og sang med til alt som ble gjort. Vi gir Julie en sterk femmer og anbefaler alle å ta turen dersom man får mulighet!!

Vi takker Julie for et flott intervju og ønsker henne masse lykke til videre, med turné og andre del av EP’en som skal slippes på nyåret.

 

Anbefalte artikler