Utfordrende dialekter

This content has been archived. It may no longer be relevant

I disse dager har nye medarbeidere kommet på plass i studentmorgen. Undertegnede er blitt sjef for tirsdagene, men har med seg tre ferskinger. Vi kommer alle fire fra hver sin kant av Norge, og fant derfor ut at det ikke kunne finnes noe mer passende enn å teste hverandres dialektkunnskaper.

Derfor har vi lansert vårt siste spill, som skal holdes fast hver tirsdag. Dialektsspillet er et gameshow hvor man i urnorsk forstand tar for seg populære sangtekster, kjører dem gjennom google translate og leser dem høyt på norsk for de to andre i studio.

Men det er en tvist i det hele. For mens personen leser opp sangteksten, roper de andre ut hvilken dialekt sangteksten skal leses på. Dermed blir utfordringen litt større.

Mer utfordrende enn man trodde

Først ut til å prøve seg i Dialektspillet var minstemann i gruppa, Mats Hjelmeland. Med sine 17 års visdom, fikk han i oppdrag å fremføre Britney Spears sin store hit, Oops I did it again. Det hele endte opp i en finsk/svensk/stavangersk mølje, hvor trøndersk ofte ble forvekslet med svensk.

Mats Hjelmeland med Britney Spears – Oops I did it again

[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/Mats-jr-med-Oops-I-did-it-again.mp3]

Neste man ut i testen var eldste kvinne i gruppa, Kjærsti Rønneberg. Med oppvekst på indre østlandet, like ved svenskegrensa, skulle man tro at hun hadde peiling på Fredrikstad-dialekten. Men neida, det og trøndersk ble den største utfordringen. Stavanger-dialekten hadde hun derimot dreisen på.

Kjærsti Rønneberg med John Mayer – Who Says

[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/Kjærsti-med-Who-Says.mp3]

Tredje man ut i testen var undertegnede, Anja Charlotte Markussen. Med A1 sin sang, Caught in the middle ferdig prossesert gjennom google translate, gikk fremføring selvfølgelig så langt i fra bra som mulig. Fredrikstad-dialekt, stavangersk og overraskende nok nordlandsk, viste seg å bli de største utfordringene for sjefen selv.

Anja Charlotte Markussen med A1 – Caught in the Middle

[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/Anja-med-Caught-in-The-Middle.mp3]

Anbefalte artikler