The Great Gatsby Party

Hva er egentlig The Great Gatsby Party, og hvorfor ble det jubel og rop blant studenter i Bergen da det ble kjent at UKEN skulle arrangere Gatsby fest i OBOS-teltet? Det var etter 2013 da filmen The Great Gatsby ble lansert som er basert på den verdenskjente boken til F. Scott Fitsgerald at det igjen ble populært å arrangere fester med 20-talls tema. Slike temafester har derimot alltid vært populære, men det var først etter filmen at festene nå går under navnet Gatsby-fest.

Den populære festen med glitter og glam

fjær, glitter og glam førte til en kveld vi sent vil glemme. (Foto: Niusha Baradaran, Uken Foto)
Fjær, glitter og glam førte til en kveld vi sent vil glemme (Foto: Niusha Baradaran, Uken Foto)

Filmen foregår i en periode med enorm forandring og overgang i USA, rett etter første verdenskrig hvor blant annet forbudet av alkohol trådte i kraft. Den eksentriske partygutten Jay Gatsby bor i et overdådig luksusslott og er en kar som virkelig kan feste. Derimot viser det seg at Gatsbys enorme rikdom kommer fra at han er en bootlegger – en som selger alkohol ulovlig. I filmen blir man dratt med i en verden med overdådig luksus og festing, umulig kjærlighet, evige drømmer og bunnløse tragedier. Det er derfor ikke vanskelig å forstå hvorfor ungdom ønsker å dra tilbake i tid for å få en smakebit av en ekte Gatsby fest.

Tirsdag 6.mars – En kveld tilbake i tid

Det var stor spenning rundt UKEN festivalens slipp av arrangementer og artister for årets festival. Da det ble annonsert at UKEN 2018 for første gang skulle arrangere The Great Gatsby Party i OBOS-teltet tok det av på det sosiale mediet Jodel: “WOW, noe av det kuleste UKEN har arrangert!”

martiniglassfontener og elegante dansere! (foto: Niusha Baradaran, Uken Foto)
Martiniglassfontener og elegante dansere! (foto: Niusha Baradaran, Uken Foto)

UKEN har tidligere fått en del kritikk og misnøye med årets artister, men holdningene ble raskt snudd under annonseringen av Gatsby-festen. Studenter satt klar under billettslipp og på få sekunder ble alle VIP-billettene solgt. Det ble hevdet i annonseringen at lokalet ville forvandles til en glamorøs festsal verdig 20-tallets ekstravagante festligheter, og da selvfølgelig dekorasjonen, aktivitetene og det spektakulære showet som følger med. De fleste som har sett The Great Gatsby vet at en slik fest ikke er en hvilken som helst hjemmefest med røde plastikk kopper og beerpong, her snakker vi champagne glass med dyr champagne, spektakulært show med lekre dansere og turnere, og ikke minst elegante kvinner med munnstykke i ekte Gatsby stil. Det var dermed litt vanskelig å tro at OBOS-teltet kunne forvandles til Jay Gatsbys herskapshus, men det klarte de med glans!

Fra sekundet vi entret teltet på Koengen føltes det som en ny verden.

Overgikk forventingene

Etter å ha kledd oss i frynsekjoler, dratt på silkehansker, festet sigaretten i munnstykket, satt fjæren i håret og påført knallrød leppestift var det klart for å sjekke ut arrangementet.

Glitter og glam, klar for fest! Foto: Gary Jiang, UKEN Foto.
Glitter og glam, klare for fest! Foto: Gary Jiang, UKEN Foto.

Jentene ble møtt med rød løper, en nydelig veteranbil i ekte 20-talls stil, fotografer som blitzet fra alle kanter og langbord med hvite duker. Teltet var fylt med nydelige studenter som virkelig hadde tatt kleskoden på alvor. Her var det paljetter, frynser, kjekke gutter i smoking med sløyfe, fjær, glitter, og et fullt dansegulv bestående av både The charleston dans, foxtrot og ikke minst Lindy hop. Videre innover i teltet ble vi møtt med martiniglassfontener, dansere og fakirer stående på podier omkring i lokalet. På scenen ble vi underholdt av et spektakulært show bestående av profesjonelle dansere, fantastisk storbandmusikk, samt luftakrobater hengende i bånd og ringer fra taket. Vi ble eksponert for svært gode artister som bydde både på 20-talls musikk og sanger hentet fra den kjente filmen. Etter å ha pratet med flere av gjestene kan vi konkludere med at flertallet var svært positivt overrasket.

Flere bilder fra Gatsby-festen kan du sjekke ut her: UKEN18 – The Great Gatsby Party

Ingen Gatsby fest uten poker! (Foto: Alexandra Stefaniskova, Uken Foto)
Ingen Gatsby fest uten poker! (Foto: Alexandra Stefaniskova, Uken Foto)

Fredagsjentene fra Studentmorgen er enige om at kvelden var i god tro mot festens motto: A little party never killed nobody! Dermed gir vi kvelden terningkast 6 og gleder oss til hva UKEN festivalen har å by på i 2020!

Hør vår siste podcast hvor vi snakker på Gatsby-festen og andre UKEN-arrangementer!

Anbefalte artikler