Radioresepsjonen – definisjonen på norsk humor

Showet startert på en mørk scene med musikk i bakgrunnen. På skjermen ser vi kjente og kjære trioer gjennom tidene. Alt fra Ole, Dole og Doffen til den svenske 90-talls one-hit-bandet «Hanson». Plutselig spottet vi programleder Steinar Sagen som poserte heltemodig, der han grasiøst beveget seg mot scenen med heroisk sang i bakgrunnen. Publikum var gira, og det var god stemning. Han ga oss en varm velkomst på overdrevet bergensk og pratet litt om me-too, sexstillingen 69 og studenttilværelsen her i Bergen, etterfulgt av en grundig instruksjon av publikums rolle som spørsmålsstillere.

Leo Ajkics bror?

Her spør Sagen-brødrene den narkomane dama Prosecco (Bjarte) om hvor mye hun elsker dop og prostitusjon. (Foto: Privat)
Her spør Sagen-brødrene den narkomane dama Prosecco (Bjarte) om hvor mye hun elsker dop og prostitusjon. (Foto: Privat)

Instruksjonen ser vi i praksis der vi plutselig får et spørsmål fra selveste Leo Ajkic’s bror, Arild Ajkic… Eller, Tore Sagen utkledd som en stereotypisk bergensrapper. Her var det en utrolig morsom dialog der hele publikum brøt ut i latter opptil flere ganger. Til slutt kom Arild Ajkic med dilemmaet: “ville du sugd Herman Friele.. Eller sugd Trude Drevland?”

Senere dukket Bjarte Tjøstheim opp på scenen. Bare hans tilstedeværelse er gull verdt. Sist men ikke minst dukket sistemann, Tore Sagen, opp, og gjør en minneverdig (og mindre grasiøs) entré med «Despasito» i bakgrunnen, der han har tidenes dansemoves mens han kronglete kom seg opp på scenen. Fantastisk! De satt seg i godstolene og stemningen var på topp. Mens praten gikk så jeg flere i publikum som ler så de griner.

“Er det noen av dere som ikke har hørt om radioresepsjonen? Hvis nei… Dere får en meget interessant aften”. Vel, det kan man si at vi fikk.

Etter en stund var det klart for spørsmål fra salen i den såkalte postkassespalten.  Her kom det frem dilemmaer som: “Bli kastrert eller bli fengslet i 30 år?” og “ville du har løpt uansett hvor du skal eller gå baklengs?”. De svarte og dette var overraskende morsomt. Her gikk de nemlig i dybden og fortalte oss litt om deres privatliv. Vi fikk tulling om alt fra analfingring mens man ser på porno, til et scenario om en 69-stillingen uten en boner. Dette er ren improvisasjon, men selvfølgelig har de noe på lur.

Deepthroat-konkurranse på scenen

‘’Er det ikke noen av dere som lurer på hvor flink vi er til å deepthroate?’’ spurte Steinar Sagen til

God jul-sangen spilles for full guffe med både blokkgfløyte, gitar og munnspill. (Foto: Privat)
God jul-sangen spilles for full guffe med både blokkgfløyte, gitar og munnspill. (Foto: Privat)

publikumet. Publikum lo og flere rekker opp hånden. Steinar Sagen rakk mikrofonen til en fyr på første rad og spurte forundrende ‘’Hva er det du lurer på, Johan?’’. Johan svarte ‘’Hvor flink er du til og deeptroate?’’. Da jeg satt på bussen til showet trodde jeg aldri jeg skulle se trioen prøve å deepthroate på et avtakbart tilhengerfeste på video, og jeg trodde i alle fall ikke at jeg skulle se de deepthroate live med den godt brukte mikrofonen som sikkert ikke er vasket på 30 år. Men det gjorde jeg. Sagen-brødrene presterer bra med hele 9 cm, mens Bjarte var derimot elendig.

Senere i showet gikk Tore Sagen ut av lokalet og hentet en tilfeldig jente på gaten som skulle synge på scenen. Trioen hadde også karakterskifte der vi blant annet ble kjent med Narkokjerringa Prosecco Tequila fra Oslo som i forrige uke begynte med prostitusjon, og Ole-Gunnar Solskjær fra Stavanger som er gynekolog og sliter med både Parkinson og Tourettes.  Disse to karakterene var også improvisasjon, og karaktertrekkene ble bestemt av publikum.

Senere kom deres faste spalte “30 Spørsmål”, eller “32 spørsmål” som det ble kalt under showet. Her skulle Bjarte og Steinar Sagen gjette seg til svaret ”Vaginapiercing” ved å stille spørsmål til Tore Sagen.

Avsluttet med julesang

Sist men ikke minst avsluttet Radioresepsjonen med sin one-hit wonder: ‘‘God Jul”. Steinar tok frem blokkfløyten, og Bjarte tok frem….  Munnspillet? Selv om julestemningen ikke var på topp med tanke på at vi tross alt er i starten av mars, var det fremdeles fantastisk stemning i aulaen på NHH.

Steinar Sagen startet showet med å spørre publikum: “Er det noen av dere som ikke har hørt om radioresepsjonen? Hvis nei… Dere får en meget interessant aften”. Vel, det kan man si at vi fikk. Showet var prydet med forferdelig mye latter og stemning fra start til slutt. Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim leverte første klasses underholdning fordi de rett og slett mangler en komfortsone. Om jeg skulle ha trillet terningen hadde det uten tvil vært en 6er. Rett og slett fordi det var god kjemi på scenen, de er veldig flinke på å få med publikum inn i showet. De har også en perfekt balanse mellom improvisasjon og planlegging, og sist men ikke minst har de en sinnssyk drøy humor som funker så utrolig bra.

Siste podcaster

  • MANDAG: Tale, Mari og Sunniva
    Siste sending for gjengen kreve spesielle spalter og spesielle gjester. Vi tar deg gjennom de beste spaltene vi har å by på, sammen med Maris roomie Sunniva! Det blir feministisk slampoesi, mørke samtraler fra VG og gråve utleverelser. Man må jo bare lytte!!

 

Anbefalte artikler