TABELLTIPS: Eliteserien 2018

Det er den tiden på året igjen. Mesterfinalen ble utsatt fra mandag 5. mars til onsdag 25. april, og denne helgen arrangeres det diverse skirenn i Holmenkollen, men det er noe helt annet enn skiløpere i tettsittende drakter Offside-redaksjonen har telt ned til denne uken.

Den nye Eliteserie-sesongen skulle sparkes i gang lørdag, men åpningskampen mellom Ranheim og Brann ble til slutt utsatt, tross hjemmelagets tapre forsøk på å få banen klar – et forsøk som inkluderte bruk av en dampveivals i håp om å kjøre ned de verste ujevnhetene. Startskuddet for årets sesong går dermed av i dag! Tradisjonen tro, og som seg hør og bør for enhver redaksjon som er opptatt av norsk fotball, har vi derfor lagt hodene våre i bløt for å presentere det endelige svaret på hvordan tabellen kommer til å se ut i november.

Ikke bare fulltreffere: Slik gikk det da Offside-redaksjonen tippet Eliteserien 2017

I fjor vant Rosenborg Eliteserien for tredje sesong på rad, syv poeng foran Molde og ti poeng foran Sarpsborg 08. Viking endte desidert sist og rykket ned. Det samme gjorde Aalesund og Sogndal, sistnevnte etter å ha tapt mot Ranheim fra OBOS-ligaen i finalen i kvalifiseringen. Nå skal du få tre ulike svar på hvordan Eliteserien ender denne sesongen.

Tror Strømsgodset blir seriemestere


Joachims tabelltips: 1. 1. Strømsgodset

 2. 2. Rosenborg

 3. 3. Molde

 4. 4. Brann

 5. 5. Sarpsborg 08

 6. 6. Vålerenga

 7. 7. Odd

 8. 8. Start

 9. 9. Haugesund

 10. 10. Tromsø

 11. 11. Stabæk

 12. 12. Lillestrøm

 13. 13. Bodø/Glimt

 14. 14. Kristiansund

 15. 15. Sandefjord

 16. 16. Ranheim


Det mest oppsiktsvekkende ved Joachims tips er at han tror Strømsgodset kommer til å dytte Rosenborg ned fra tronen, og at gullet dermed skal til Drammen, hvor det sist var i 2013.

– Hvorfor tror du Godset blir seriemestere?

– Jeg tror Godset kan bli seriemestere fordi de har styrket stallen kraftig. Herman Stengel og Mostafa Abdellaoue er veldig gode signeringer, samt at de har klart å beholde de som dro laget som hadde en knallsesong på høsten i fjor. Eirik Ulland Andersen, Bassel Jradi og Stengel har noen vanvittige føtter, og med Mos og Pedersen å sikte på kan det bli veldig bra. De har også ett av Eliteseriens beste backpar i Lars-Christopher Vilsvik og Jonathan Parr. Det eneste svake punktet deres finner vi på keeperplassen. Jeg mener at Espen Bugge Pettersen ikke er god nok, sier Joachim om Strømsgodset.

– Du er jo Vålerenga-supporter, men har likevel ikke plassert dem høyere på tabellen enn en 6. plass. Hvorfor det?

– Stallen er ikke klar for noe mer. De er tydelig svekket i midtforsvaret, og har kun Jonatan Tollås Nation, Felipe Carvalho og Ivan Näsberg som kan bekle den posisjonen. Carvalho er dessuten veldig skadeutsatt. Det er også store spørsmål knyttet til midtbanen. Daniel Fredheim Holm har fått ny rolle som ballfordeler og kaptein. Det kan bli bra, men det er ikke sikkert. Abdisalam Ibrahim må levere. Magnus Lekven er OK og stabil, men ellers er det mye ungt. VIF ser ut til å være best skodd fremover. Det er knyttet stor spenning til Sam Johnson og Peter Michael. Det kan bli en spennende sesong dersom de leverer. Chidera Ejuke kommer til å blomstre i år, og blir en av VIFs viktigste spillere sammen med Samúel Kári Fridjónsson. Backplassene er også kraftig oppgradert med Amin Nouri og Sam Adekugbe, men totalt sett er det for mange spørsmålstegn, og VIF kan ikke treffe med alle signeringene.

Les også: Én ting kan gjøre fotballturen komplett

– Hvorfor tror du de tre nyopprykkede lagene får så ulike sesonger?

– Jeg tror de nyopprykkede lagene får ulike sesonger fordi jeg mener at Start, i motsetning til de to andre, virkelig har forsterket seg. Ranheim tror jeg går rett ned, så de er det ikke vits å snakke om. Bodø/Glimt har beholdt stammen som dro dem til overlegen seier i OBOS-ligaen, men det er flere der som ikke har prestert i Eliteserien før, og dermed tror jeg at det kun blir med overlevelse og 13. plass. De har erfaringen til å klare seg, konkluderer Joachim.

– Start er meget spennende. Det har blitt satset tungt og går det ikke for Start nå, så begynner jeg å lure på når luftslottet sprekker. De må prestere, og med en ung og sulten tropp med nyansatte Mark Dempsey som trener tror jeg de får en pangstart på sesongen, og så dabber det litt av. Jeg tror likevel at det holder til en meget oppløftende 8. plass for sørlendingene. Det blir spennende å se Kristján Flóki Finnbogason, Kevin Kabran og Aron Sigurdarson på topp. Om de finner tonen blir Start skumle, mener Offsides programsjef.

Dennis tror på ny sølvjubel for Brann. (Foto: Aleksander Losnegård)
Dennis tror på ny sølvjubel for Brann! (Foto: Aleksander Losnegård)

Opptur for Brann, nedtur for Sarpsborg 08


Dennis’ tabelltips: 1. 1. Rosenborg

 2. 2. Brann

 3. 3. Strømsgodset

 4. 4. Molde

 5. 5. Odd

 6. 6. Stabæk

 7. 7. Sarpsborg 08

 8. 8. Vålerenga

 9. 9. Start

 10. 10. Lillestrøm

 11. 11. Haugesund

 12. 12. Tromsø

 13. 13. Bodø/Glimt

 14. 14. Ranheim

 15. 15. Kristiansund

 16. 16. Sandefjord


Etter å ha tatt sølv som nyopprykkede i 2016, og vært med helt i toppen sammen med Rosenborg midtveis forrige sesong, endte Brann på 5. plass i 2017. Nå som rødtrøyene har stabilisert seg i toppen av tabellen, tror Dennis at bergenserne igjen har grunn til å være optimistiske foran årets sesong.

– Brann var inne på noe stort i fjor, men sløste bort altfor mange poeng i sluttminuttene (allerede i første serierunde mot Tromsø gikk to poeng fløyten på overtid, en trend som bare fortsatte utover i sesongen). Med en ny keeper i form av østerrikeren Samuel Sahin-Radlinger, som de har hentet på lån fra Hannover, mer erfaring og den forrige sesongen i bakhodet, så tror jeg de vil stille sterkere i år, sier Dennis.

Han er imidlertid ikke like optimistisk på vegne av Sarpsborg 08, som tok bronse i fjor, og som mange regner med kommer til å være med i medaljekampen også denne sesongen.

– Jeg er ikke helt overbevist av det Sarpsborg 08 har gjort på overgangsmarkedet i vinter. De har hatt suksess selv om mange spillere har kommet og gått, men jeg synes enkelt av de tolv som har forlatt klubben, og da tenker jeg særlig på Sigurd Rosted og Krépin Diatta, etterlater noen hull som det skal bli vanskelig å tette for de som er igjen i klubben og nykommerne. Jeg synes også at lagene som endte rundt dem på tabellen forrige sesong har forsterket seg mer, og derfor blir S08 nr. 7 i år, forklarer Dennis.

Molde må forberede seg på nedtur


Glenns tabelltips: 1. 1. Rosenborg

 2. 2. Strømsgodset

 3. 3. Brann

 4. 4. Sarpsborg 08

 5. 5. Molde

 6. 6. Vålerenga

 7. 7. Lillestrøm

 8. 8. Odd

 9. 9. Stabæk

 10. 10. Start

 11. 11. Tromsø

 12. 12. Bodø/Glimt

 13. 13. Haugesund

 14. 14. Kristiansund

 15. 15. Sandefjord

 16. 16. Ranheim


Sist et annet lag enn Rosenborg tok seriegull var i 2014, da Molde ble seriemestere hele elleve poeng foran trønderne. Molde var, som allerede nevnt, også det laget som var nærmest å tukte RBK forrige sesong, men Glenn tror at Ole Gunnar Solskjærs menn må forberede seg på en nedtur denne sesongen.

– Jeg er ikke helt overbevst om at Molde ender noe høyere på tabellen i år enn en 5. plass. Jeg synes de mangler litt over hele linjen, og anser lagene jeg har plassert over dem som mer spennende enn Molde denne sesongen, forklarer Glenn.

– Hvorfor tror du Haugesund får en tøff sesong?

– Haugesund havnet på 10. plass i fjor, og var i dårlig form de siste kampene (FKH avsluttet sesongen med én seier og syv tap på de siste åtte kampene). Ser man bort fra 4. plassen i 2016, så har FKH siden 2014 endt på 11. plass, 12. plass og 10. plass. Jeg synes de har et godt forsvar, men tror de vil slite fremover på banen. De mangler en klar målscorer som kan score målene de trenger for å henge med lagene jeg tror ender foran dem på tabellen, oppsummerer Glenn.

I år starter Eliteserien samme helg som det er verdenscup på ski i Holmenkollen. Er det for tidlig? Hør Joachim, Magnus og Aleksander diskutere den tidlige seriestarten: 

Tror du Eliteserien ender på en annen måte? Send oss gjerne ditt tabelltips på Facebook.

PS! Kunne du tenke deg å måle krefter med oss i Eliteserien Fantasy denne sesongen? Vi har opprettet en egen liga som vi vil at du og vennene dine skal bli med i. Koden er 2306-3677.

Siste podcaster

 • Brooks-ball w/ Coach Harry Brooks

  As explained in the introduction to this episode, it's a bit of a different one; the entire conversation proceeds in English, as today's guest is from England, and a lot of the potential audience for this episode will mainly be English-speakers.

  Today's guest is Harry Brooks. Harry is a football coach who offers analysis and mentoring, and has appeared on popular podcasts such as The Ripple Effect and Tifo Football.

  We talk about the ups and downs of working in the industry, mental health, what separates those who make it from those who don't, what the modern game gets wrong and much more. Huge thanks to Harry for taking the time to speak to us. Enjoy!

  You can follow Harry on Twitter/X, @hbbrooks_coach, and us on Instagram, @offside_srib.

Anbefalte artikler