Skal diskutere sammenslåing

This content has been archived. It may no longer be relevant

I kveld er det duket for debatt på Kronbar. I debatten skal det tas stilling til regjeringens forslag om sammenslåing av universitet og høyskole. Bakgrunnen for dette forslaget er at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil ha slutt på små, svake og lite samordnede universiteter og høyskoler, og sammenslåingen foreslås for å øke kvalitet på utdanningen.

I denne debatten skal Universitetet i Bergen (UiB), Høgskolen i Bergen (HiB) og Norsk Handelshøyskole (NHH) diskutere en eventuell sammenslåing. I den anledning hentet vi inn leder for Studentparlamentet på UiB, Tommy Aarethun og Marius Eidem, nestleder ved Studentparlamentet på HiB til en liten oppvarmingsdebatt på morgenkvisten.

– Hva tenker Studentparlamentet på UiB om sammenslåingen?

– Når det gjelder sammenslåinger for UiB sin del så har vi vært positiv til den ideen med NHH og KHiB. Vi har registrert at NHH ikke ønsker det, og det kan det være mange gode grunner til, sier Aarethun i studio.

– HiB har nå vedtatt at de er åpne for å slå seg sammen med UiB, og det skal nå opp i UiB-styret denne uken. Det Studentparlamentet ønsker er ikke en sammenslåing, men et bedre sammarbeid.

Vil kvaliteten på utdanning synke ved sammenslåing? Hør hva studentparlamentene tenker her:

Men Eidem tror også ulempene kan gå utover fagene.

– En ulempe er at man kan risikere faglig konflikt og fragmenteringer i organisasjonen. Men vi tror ikke det vil bli et problem på sikt.

Hør hva studentparlamentene ser som fordeler og ulemper ved en sammenslåing:

 

Anbefalte artikler