Sondre Justad river i våre hjerter

This content has been archived. It may no longer be relevant

Sondre Justad fikk sitt gjennombrudd med låta “Nu har du mæ” i 2014, og Justad hadde skutt gullfuglen da låta ble A-listet på NRK P1. Etter fire kritikerroste singler, slapp Justad sitt aller første album høsten 2015, “Riv i hjertet”. Denne helgen var Justad klar for å spille konsert på USF Verftet i Bergen, og Studentmorgen var så heldige å få slå av en prat med den kjekke nordlendingen. Da Studentmorgen ankom lokalet var Sondre og gjengen hans i full gang med å rigge til for kveldens konsert.

Det er ingen tvil om at nordlendingen har blitt et kjent navn på kort tid, og selger ut konsert etter konsert. Justad forteller at det er helt sykt at konsertene selger ut så fort, men legger til at det handler ikke bare om at konsertene blir utsolgt.

– Man skal være takknemlig for de folkene som kommer, og kommer det femti stykker så betyr det noe for dem, og så må man spille sin beste gig noen gang.

Tung tid for nordlendingen

Justad har oppnådd stor suksess på kort tid med musikken sin, men han har ikke alltid tenkt at det var musiker han skulle bli. Justad gikk på Teaterhøyskolen i Nord-Trøndelag, og forteller at han var supermotivert og at det var kjempekjekt å komme inn på den skolen. Det andre året var det bare halvparten av dem som var tatt inn første året som kom med videre. Justad var en av dem som ikke kom videre i opptaket til andreåret og forteller Studentmorgen at det var veldig tungt. Nordlendingen som var fast bestemt på plan A, ble veldig usikker på hva han skulle gjøre videre. Han bestemte seg derfor for å satse fullt på musikken, og gikk i studio for å spille inn “Nu har du mæ”.

Selv om Justad har fått kjendisstatus holder han likevel bena på bakken. Studentmorgen har nemlig fått med seg at Justad ringer farmoren sin klokken 19.00 hver dag, og ble selvsagt nødt til å spørre han om dette.

– Haha, hva du vet altså! Vi har snakket sammen hver dag siden 1999, og det er et slags fast holdepunkt for meg.

Samfunnsengasjert

Han viser at han er en jordnær og humoristisk type, og har som regel et smil om munnen. Han forteller at under intervjuer stiller folk alltid så mange hyggelige spørsmål, og da er det klart at et smil er vanskelig ikke å få. Selv om han er en positiv og glad nordlending har Justad også en mer alvorlig side. Hvis du hadde spurt meg om hva jeg syns om oljeboring utenfor Vesterålen og Senja, så er det klart at masken min hadde fått en annen lyd, hvis masken har en lyd forteller Justad.

Er kjekkasen singel?

Justad er en travel type, men Studentmorgen måtte selvsagt høre med ham om han hadde tid til å date og om han fortsatt var singel. Jeg har utbytting, så jeg har ny dame hver uke siden jeg reiser så mye forteller Justad med en humoristisk tone.

– Denne uken har jeg ei som heter Kristine, forrige uke var det Lisa, så det er veldig hyggelig.

Det blir spennende å se hvem som får Justad neste uke.
Hør hele intervjuet med Sondre Justad her:

I tillegg til å få slå av en prat med den kjekke musikeren, var vi også så heldige å få se Justad opptre live. Konsertanmeldelsen kan du lese under:

Sondre Justad under helgens konsert (foto: Rebecca Amlie)
Sondre Justad under helgens konsert (foto: Rebecca Amlie)

Det var ingen tvil om at publikum var i ekstase og veldig klare for å få Justad på scenen. Publikum ropte “Sondre, Sondre, Sondre”  før han kom på scenen. På forhånd hadde Studentmorgen fått høre at Justad var fantastisk å høre live, og det klarte han å bevise da han kom på scenen. Han serverte publikum en forrykende konsert med mye energi på scenen. I tillegg til å hoppe rundt på scenen sang nordlendingen klokkerent. Det var heller ingen tvil om hvorfor jentene blant publikum hylte etter Justad. Han vet nemlig å flørte med publikum. Ved flere anledninger satt han seg ned på huk ved scenekanten, og jentene kunne ikke få nok av kjekkasen.

Låtene vi kjenner til, som: “Det e over”, “Tida vi bare va”, “Riv i hjertet”, og “Nu har du mæ” ble spilt, og publikum sang for full hals. Justad er innom hele følelsesspekteret igjennom konserten. Det blir både tårer, latter og energi ut av en helt annen verden. På et tidspunkt er man sikker på at taket skal lette.

Under samtalen vår tidligere med Justad sa han at det kunne bli stage dive hvis det ble stemning for det, og vi var selvsagt spente. Da Justad tar fatt på låta “Nu har du mæ” tar det helt av blant publikum og det hele topper seg da han hiver seg ut blant dem.

Sondre Justad hiver seg ut i et hav av fans. (foto: Rebecca Amlie)
Sondre Justad hiver seg ut i et hav av fans. (foto: Rebecca Amlie)

– Det var hett, intenst og magisk!

Til slutt er det bare en låt som gjenstår, “riv i hjertet”. Justad takker for seg og forlater scenen, alle venter spent. Plutselig er Justad tilbake på scenen og synger “Riv i hjertet” til publikum. Justad fikk det virkelig til å rive i hjertet.

På scenen forteller Justad at turnèen nærmer seg slutten, og at dette blir det siste man ser av han på en liten stund. Da skriker publikum “nei” for full hals og viser tydelig at de ikke kan få nok av nordlendingen. Justad bukker og takker for seg før han går av scenen.

– Det hele føles som om det skjer på bare en brøkdel av et sekund, og man glemmer både tid og sted.

Da Justad har takket for seg, er han klar for å hilse på fansen, ta bilde og skrive autografer. Det er ganske tydelig at fansen ikke får nok av kjekkasen, og kan nesten ikke vente på mer, både av han og musikken.

Hvordan det var på konsert kan du høre mer av her:

Anbefalte artikler