“Hva hvis” – episode 3

This content has been archived. It may no longer be relevant

“Hva hvis” er den faste spalten til Studentmorgens fredagsgruppe. Spalten tar på seg å skildre konsekvensene av et gitt scenario i verdenshistorien. Tvisten er at scenarioet som skildres er omvendt av hva som faktisk skjedde, eller det er en spådom om noe som kan komme til å skje. Hva hvis Donald Trump blir den neste amerikanske presidenten, for eksempel?

I denne ukens episode av “Hva hvis” får du høre hva som hadde skjedd hvis de afro-amerikanske slavene aldri hadde blitt frigjort ved hjelp av Abraham Lincolns motstand. Hva om Lincoln aldri vant presidentvalget i 1860? Klarer du å se for deg en annen president, med store drømmer, men bare ikke for slavene?

I dokumentaren fantaserer Joseph om et nederlag. Nederlaget av én manns valgkamp, som kunne endret vår tids historie. Kunne det hele endt med verdensherredømme for de svarte, og eliminering av den hvite mann? Kan du se det for deg? Vel, vi prøvde, og slik ble vårt sluttresultat.

Nyt det!

6039314783_e260b7f52e_o
Afro-amerikanske slaver i 1860. (Foto: David Brion Davis/Flickr)

“Hva hvis” er en fast spalte du kan høre hver fredag morgen ved å tune inn radioapparaturet på frekvens 96,4/106,1/107,8. Har du ikke tilgang til et radioapparat, funker lytt.srib.no også brillefint.

Anbefalte artikler