Under skjegget på Bare Egil

This content has been archived. It may no longer be relevant

Bare Egil er slett ikke bare-bare. Siden gjennombruddet i 1996 med albumet «Absolutt Ikke Bare Egil Band», har Egil Hegerberg gitt ut hele fem album, reist Norge på kryss og tvers, og spredd mer glede og latter enn hva en vanlig dødelig kan drømme om å gjøre i løpet av et helt liv.

Foto: Cato Falsen Brække

Begynnelsen på visene

Musikkarrieren begynte dog ikke med morsomme viser med dristige tekster, men i et rockeband kalt Gartnerlosjen. Det finurlige var at Hegerberg støtt og stadig lagde viser fremfor mer rockede låter, og fikk slik øynene opp for et soloprosjekt.

– Da jeg satt for meg selv med kassegitaren, hadde jeg en tendens til å skrive viser, som ikke passet så godt inn i rockestilen vi prøvde oss på i Gartnerlosjen. Slik fikk jeg bunkret opp en god del materiale på egen hånd.

Foto: Cato Falsen Brække

En løk uten kjerne

Bare Egil er et navn de fleste kjenner til, og Hegerbergs mange prosjekter har ført til flere tilføyelser på alter ego-siden. Blant annet har han et titalls egenskapte karaktererer i showet «Bare Egil By». Men på spørsmål om hvem Egil faktisk er, svarer Hegerberg pussig nok:

– Jeg er som en løk, hvor du prøver å fjerne lagene for å komme inn til kjernen. Men det finnes ingen kjerne i løken, og sånn er det med meg og. Jeg er som en mann med masse frakker utenpå hverandre, men uten noen mann inni. Som masse selvgående frakker.

En trist konklusjon, vil mange si, men Hegerberg sier som så:

– Så lenge man ikke har noen indre personlighet som plages av det, er det ikke noe problem.

Hør hele intervjuet med Bare Egil her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/11/Bare-Egil-Endelig-intervju.mp3]

Studentmorgen var så heldige å få en privat fremføring av Bare Egils “Hammer av saft”, fanget på video for din nytelse:
Video: Cato Falsen Brække

Anbefalte artikler