Hva har jeg og «The rock» til felles?

Dwayne Douglas Johnson, også kjent som «The Rock» er en kjent skuespiller, fribryter og amerikansk fotballspiller, som de fleste kjenner til. Det er ikke til å legge skjul på at han har en solid mengde med muskler. Så hva har en 20 år gammel, inaktiv journaliststudent til felles med dette fjellet av en mann?

Jo, det skal jeg fortelle deg. The Rock starter hver morgen med å drikke to rå egg.
Den 23. September på studentmorgen onsdag var det min tid til å prøve det samme. Å svelge et rått egg for første gang var et resultat av en streng quizstraff tidlig denne morgenen.

 3,2,1 drikk

Egget gled nedover halsen, men halvparten kom opp igjen. Brekningslydene som fylte studio representerte opplevelsen på en ganske god måte. Det var en konsistens som ikke minte om noe annet jeg har prøvd tidligere. Ettersmaken ble igjen, selv etter jeg helte nedpå en liter vann og konsumerte flere rosiner. Etter denne hendelsen fortsetter jeg å spørre meg selv: HVORFOR gjør folk dette med vilje?

Er det (en) vits?

Siden jeg ikke kan kontakte The Rock personlig for å spørre, gjorde jeg litt research på det store internettet. Her fant jeg mange interessante svar:

Et argument for å drikke rått egg er at flytende protein tilsynelatende tas opp lettere. Noen mener flere av vitaminene blir kokt vekk hvis man varmer egget. Enkelte argumenterer for at det «bare virker tøffere».

Andre studier viser at kokt eller stekt egg har BEDRE proteintilgjengelighet enn rått. Det er heller ikke bevist at rå egg skal være bedre på noen som helst måte. I mange land bør man heller ikke spise ubehandlede egg fordi det kan inneholde salmonella. Uheldigvis (for meg) kan norske egg konsumeres rå grunnet salmonellagaranti.

Ifølge Bramat skal det ikke ha noe å si hvordan egget konsumeres. Så vi kan vel konkludere med at det ikke er noen god grunn til å svelge rått egg. Så hvorfor velger The Rock å gå gjennom dette hver eneste morgen? Han er vel allerede tøff nok fra før? Har han et ekstremt bekreftelsesbehov eller liker han simpelthen rått egg bedre enn kokt?

Ikke vet jeg, det gjør kanskje ikke The Rock heller – men da har vi i det minste noe til felles.

Siste podcaster

  • FREDAG: Linn, Mia & Elise
    God fredags morgen, kjære lytter! Gjengen er tilbake, og tar opp viktige temaer. Går man på tur i jeans, hvor ofte skal man vaske håret, og skal man egentlig hilse på et ons? Hør da vel!
  • ONSDAG: Louise, Marie og Sofia
    HEI OG HÅ! ENDELIG ER DET ONSDAG IGJEN! Den beste dagen i uka med verdens beste onsdagsgals!<3 Vi leverer mye prat om mat; hva er den beste småisen? Og hvilke matvarer savner vi i butikkhylla? Det blir god steming, musikkquiz og jentene tar en gjennomgang av sin TikTok ForYou-page. I tillegg blir det prat om frøken Jojo Siwa. GOD LYTT!<3
  • TIRSDAG: Inger, Ida og Vilde
    Endelig tirsdag og Magnusmesse! Ida anbefaler serier, Vilde gjør ting som føles ulovlig og Inger synger om vanskelige konflikter. Hvem taper quiz og er det egentlig innafor? Hør da! I studio: Ida Lie-Nielsen, Vilde Havn og Inger Sofie Østby Produsent: Alma Puente
  • MANDAG: Line, Maja og Mari
    Har du mandagsknekken? Det har hvetfall vi! Bli med på en mandag hvor vi omfavner knekken og fyrer i gang uken med leker, terapitips og straffer i håp om å finne en kur! Hvem av jentene har opplevd den størte knekken? Hvem har ikke et fulstendig statsborgerskap? Tune inn på galskapen og kom deg over knekken med oss!
  • TORSDAG: Hilde, Kathrine og Kristiane
    Det er torsdag! Eller er det det? Kathrine, Hilde og Kristiane tar deg med gjennom en reise om fyllesykekur og Jojo Siwa. Hilde har også en rant på gutter, og Kathrine og Kristiane slenger seg på og presenterer topp tre turn-offs på gutter. Mye latter og energi til å være en torsdag morgen med fint vær:)

Anbefalte artikler