License : Creative Commons Attribution-ShareAlike

Hva har jeg og «The rock» til felles?

Lurer du også på hva Helene har til felles med "The Rock"?

Dwayne Douglas Johnson, også kjent som «The Rock» er en kjent skuespiller, fribryter og amerikansk fotballspiller, som de fleste kjenner til. Det er ikke til å legge skjul på at han har en solid mengde med muskler. Så hva har en 20 år gammel, inaktiv journaliststudent til felles med dette fjellet av en mann?

Jo, det skal jeg fortelle deg. The Rock starter hver morgen med å drikke to rå egg.
Den 23. September på studentmorgen onsdag var det min tid til å prøve det samme. Å svelge et rått egg for første gang var et resultat av en streng quizstraff tidlig denne morgenen.

 3,2,1 drikk

Egget gled nedover halsen, men halvparten kom opp igjen. Brekningslydene som fylte studio representerte opplevelsen på en ganske god måte. Det var en konsistens som ikke minte om noe annet jeg har prøvd tidligere. Ettersmaken ble igjen, selv etter jeg helte nedpå en liter vann og konsumerte flere rosiner. Etter denne hendelsen fortsetter jeg å spørre meg selv: HVORFOR gjør folk dette med vilje?

Er det (en) vits?

Siden jeg ikke kan kontakte The Rock personlig for å spørre, gjorde jeg litt research på det store internettet. Her fant jeg mange interessante svar:

Et argument for å drikke rått egg er at flytende protein tilsynelatende tas opp lettere. Noen mener flere av vitaminene blir kokt vekk hvis man varmer egget. Enkelte argumenterer for at det «bare virker tøffere».

Andre studier viser at kokt eller stekt egg har BEDRE proteintilgjengelighet enn rått. Det er heller ikke bevist at rå egg skal være bedre på noen som helst måte. I mange land bør man heller ikke spise ubehandlede egg fordi det kan inneholde salmonella. Uheldigvis (for meg) kan norske egg konsumeres rå grunnet salmonellagaranti.

Ifølge Bramat skal det ikke ha noe å si hvordan egget konsumeres. Så vi kan vel konkludere med at det ikke er noen god grunn til å svelge rått egg. Så hvorfor velger The Rock å gå gjennom dette hver eneste morgen? Han er vel allerede tøff nok fra før? Har han et ekstremt bekreftelsesbehov eller liker han simpelthen rått egg bedre enn kokt?

Ikke vet jeg, det gjør kanskje ikke The Rock heller – men da har vi i det minste noe til felles.

Siste podcaster

 • ONSDAG: Helene, Markus og Marit
  Lillelørdag klargjører deg for kommende black friday, cyber monday og første søndag i advent.
 • ONSDAG: Markus, Tora og Helene
  Onsdagsgjengen begynner å kjenne på eksamenspresset og har i den anledning kommet med gode tips til våre studenter. Quiz og gruppeterapi er som vanlig på tapeten. Ønsker dere en episk lillelørdag!
 • TORSDAG: Mathilde, Leanda og Martin
  Guten Morgen! Trenger du boktps? Vil du høre noen spise en rå løk på lufta? Er Shreck overvurdert eller undervurdert? Hva med Kombucha? Havsalt? Stjernekamp? Og noen har laget en Rattatouille-musikall???!!! Uansett, bare bit tenna sammen for her på Studentmorgen er det gull i munn!
 • TYSDAG: Shaniya, Gjøri Marie og Sofie
  Kjærleikstysdag! I dagens pod høyrer du Sofie, Shaniya og Gjøri Marie diskutere rundt temaene kjærleik og det amerikanske valget. Er du like singel som Sofie, eller er du meir ein forholdstype som Shaniya og GM? Det blir råd og tips, quiz og straff, og ein ivrig samtale om kva som skjer med Trump i framtida. Vi lyttes!
 • FREDAG: Ingeborg, Johan og Didrik
  Det er fredag! I dagens sending byr vi på mye latter og fjoll, pinlige sceneøyeblikk, Didriks tankegenerator og mye mer. Vi har også hatt besøk av Anne fra Rafto-stiftelsen - så tune inn for en bra start på helga!

Studentmorgen

Studentradioen i Bergens morgenshow hjelper deg å stå opp hver ukedag med gjester, humor, konkurranser, lettbeinthet og aktuelt stoff. Hør oss fra 07.00 – 10.00 på FM 96.4 / 107.8 eller nettradio.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *