License : Creative Commons Attribution-ShareAlike

Hva har jeg og «The rock» til felles?

Lurer du også på hva Helene har til felles med "The Rock"?

Dwayne Douglas Johnson, også kjent som «The Rock» er en kjent skuespiller, fribryter og amerikansk fotballspiller, som de fleste kjenner til. Det er ikke til å legge skjul på at han har en solid mengde med muskler. Så hva har en 20 år gammel, inaktiv journaliststudent til felles med dette fjellet av en mann?

Jo, det skal jeg fortelle deg. The Rock starter hver morgen med å drikke to rå egg.
Den 23. September på studentmorgen onsdag var det min tid til å prøve det samme. Å svelge et rått egg for første gang var et resultat av en streng quizstraff tidlig denne morgenen.

 3,2,1 drikk

Egget gled nedover halsen, men halvparten kom opp igjen. Brekningslydene som fylte studio representerte opplevelsen på en ganske god måte. Det var en konsistens som ikke minte om noe annet jeg har prøvd tidligere. Ettersmaken ble igjen, selv etter jeg helte nedpå en liter vann og konsumerte flere rosiner. Etter denne hendelsen fortsetter jeg å spørre meg selv: HVORFOR gjør folk dette med vilje?

Er det (en) vits?

Siden jeg ikke kan kontakte The Rock personlig for å spørre, gjorde jeg litt research på det store internettet. Her fant jeg mange interessante svar:

Et argument for å drikke rått egg er at flytende protein tilsynelatende tas opp lettere. Noen mener flere av vitaminene blir kokt vekk hvis man varmer egget. Enkelte argumenterer for at det «bare virker tøffere».

Andre studier viser at kokt eller stekt egg har BEDRE proteintilgjengelighet enn rått. Det er heller ikke bevist at rå egg skal være bedre på noen som helst måte. I mange land bør man heller ikke spise ubehandlede egg fordi det kan inneholde salmonella. Uheldigvis (for meg) kan norske egg konsumeres rå grunnet salmonellagaranti.

Ifølge Bramat skal det ikke ha noe å si hvordan egget konsumeres. Så vi kan vel konkludere med at det ikke er noen god grunn til å svelge rått egg. Så hvorfor velger The Rock å gå gjennom dette hver eneste morgen? Han er vel allerede tøff nok fra før? Har han et ekstremt bekreftelsesbehov eller liker han simpelthen rått egg bedre enn kokt?

Ikke vet jeg, det gjør kanskje ikke The Rock heller – men da har vi i det minste noe til felles.

Siste podcaster

 • TYSDAG: Sofie, Ulrik og Hedda
  Det er tysdag! Sofie, Ulrik og Hedda gir deg ein time med god stemning. Tilsvarande ein kaffekopp i sola, frukost på senga, soloppgang på Fløyen eller ein klem frå ein god ven. Me snakkar om menstruasjonssyklusen, halloween, solarium, trafikketikk og det me elskar mest av alt. God lytting!
 • Mandag: Mathilde, Dina og Henriette
  I denne podcasten får vi høre om et litt uvanlig besøk av en tidligere skurk, Dina byr på en svært upopulær mening og vi havner i kjendisbobla ++ God lytting!
 • FREDAG: Didrik, Jenny og Johan
  Didrik er tilbake fra karantene, og har en saftig historie på lur! Stay tuned for "jeg sverger", for å finne ut hvem av oss som mottok en drapstrussel fra en realitykjendis.
 • TORSDAG: Leanda, Mathilde og Martin
  God morgen alle sammen! Idag serverer vi alt fra latterkrampe til hulkegråt. Leanda er programleder og sammen med Mathilde og Martin snakkes det om dårlige bøker, barnenavn og sabling. Det blir selvfølgelig også quiz og testing av brusetablett, denne gangen i hvitvin
 • ONSDAG: Marit, Markus, Helene
  Velkommen til en ny midtveisfeiring med lillelørdag i studio! Denne uken tar vi for oss skrekk og gru med fult alvor og leverer vår egen edition av Knask eller Knep! Vi høres!

Studentmorgen

Studentradioen i Bergens morgenshow hjelper deg å stå opp hver ukedag med gjester, humor, konkurranser, lettbeinthet og aktuelt stoff. Hør oss fra 07.00 – 10.00 på FM 96.4 / 107.8 eller nettradio.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *