Hva har jeg og «The rock» til felles?

Dwayne Douglas Johnson, også kjent som «The Rock» er en kjent skuespiller, fribryter og amerikansk fotballspiller, som de fleste kjenner til. Det er ikke til å legge skjul på at han har en solid mengde med muskler. Så hva har en 20 år gammel, inaktiv journaliststudent til felles med dette fjellet av en mann?

Jo, det skal jeg fortelle deg. The Rock starter hver morgen med å drikke to rå egg.
Den 23. September på studentmorgen onsdag var det min tid til å prøve det samme. Å svelge et rått egg for første gang var et resultat av en streng quizstraff tidlig denne morgenen.

 3,2,1 drikk

Egget gled nedover halsen, men halvparten kom opp igjen. Brekningslydene som fylte studio representerte opplevelsen på en ganske god måte. Det var en konsistens som ikke minte om noe annet jeg har prøvd tidligere. Ettersmaken ble igjen, selv etter jeg helte nedpå en liter vann og konsumerte flere rosiner. Etter denne hendelsen fortsetter jeg å spørre meg selv: HVORFOR gjør folk dette med vilje?

Er det (en) vits?

Siden jeg ikke kan kontakte The Rock personlig for å spørre, gjorde jeg litt research på det store internettet. Her fant jeg mange interessante svar:

Et argument for å drikke rått egg er at flytende protein tilsynelatende tas opp lettere. Noen mener flere av vitaminene blir kokt vekk hvis man varmer egget. Enkelte argumenterer for at det «bare virker tøffere».

Andre studier viser at kokt eller stekt egg har BEDRE proteintilgjengelighet enn rått. Det er heller ikke bevist at rå egg skal være bedre på noen som helst måte. I mange land bør man heller ikke spise ubehandlede egg fordi det kan inneholde salmonella. Uheldigvis (for meg) kan norske egg konsumeres rå grunnet salmonellagaranti.

Ifølge Bramat skal det ikke ha noe å si hvordan egget konsumeres. Så vi kan vel konkludere med at det ikke er noen god grunn til å svelge rått egg. Så hvorfor velger The Rock å gå gjennom dette hver eneste morgen? Han er vel allerede tøff nok fra før? Har han et ekstremt bekreftelsesbehov eller liker han simpelthen rått egg bedre enn kokt?

Ikke vet jeg, det gjør kanskje ikke The Rock heller – men da har vi i det minste noe til felles.

Siste podcaster

 • ONSDAG: Alma, Ida, Sofia og Kasper
  DET ER ONSDAG, BESTE DAGEN I UKA! Vi har fått inn to nye herlige damer, og dette feirer vi med en fantastisk sending. Er Erna til å stole på? Har Alma sunget på scenen med Freddy Kalas? Har Ida vært med i torsketog?! Sofia blir også tatt på sengen av noe Kasper sa;) Lytt for å finne ut hva! <3
 • ONSDAG: Kasper og Sofia
  STUDENTMORGEN ER TILBAKE! Favorittduoen deres har kickstartet semesteret. Det blir heftig diskusjon når duoen skal rangere Justin Bieber låter. I tillegg kommer det fram om Kasper ble spydd på forrige uke eller ikke?? God lytt! :)
 • FREDAG: Sofia, Marius og Kasper
  Siste studentmorgen for dette semesteret! Trekløveren er tilbake med musikkquiz, top 3 sommerhits og pekeleken (Hvor det selvfølgelig blir sutring fra Marius). God sommer! What time is it, summertiiiiime!!!!!!<333
 • Torsdag: Sander, Elise S, Ingrid og Elise B
  Semesterets siste sending fra denne torsdagsgjengen<33 Det går i sommer, sol og siste farvel før ferien griper oss! Goood lytt, og god sommer!!
 • ONSDAG: Marius, Nora og Ida
  Gjengen er veldig pratevillige i dag når de snakker om Idas spontantur, sport og døden. Det er siste sending før sommerferien begynner så gjengen har veldig mye på hjertet de vil få ut! God lytting <3

Anbefalte artikler