National taco day

This content has been archived. It may no longer be relevant

Fredag 4. oktober er tacoens store dag med National taco day! Denne utsøkte fredagsretten har for lengst erobret en plass i våre hjerter. Selvfølgelig måtte anledningen utnyttes til å feire.

Populær og verdenskjent matrett

Den velkjente tacoen trenger neppe noen introduksjon, men for ordens skyld: Taco er en tradisjonell meksikansk matrett. Den består av krydret kjøtt og diverse grønnsaker som så rulles inn i mais-tortilla. Matretten er svært populær utenfor sitt opprinnelige hjemland, noe som har ført til flere lokale varianter. Det populære tacoskjellet er for eksempel helt ukjent i Mexico.

I følge nationaltacoday.com spiste den amerikanske befolkningen 4.5 milliarder tacoer i 2012. Til sammen tilsvarer det en strekning fra jorden til månen og tilbake igjen. Med et slik konsum er det klart det kreves en feiring!

Studentmorgen feirer

Vi i Studentmorgen har selvfølgelig deltatt i feiringen av tacoen. Vi feiret på den desidert beste og mest naturlige måten, nemlig ved å produsere og spise taco. Med en særdeles voksen salsasaus, en gudommelig guacamole og et krydder som river i nesen har vi fortært taco til ære for taco. Nyt helgen og lur ikke på hva du skal servere!

Hør Studentmorgen lage taco:

[ audio: National Tacoday]

_MG_9801Foto: Jorunn Bjørndal Lilleland

Anbefalte artikler