Sara – noe for kara!

This content has been archived. It may no longer be relevant

– Jeg er spent og gruer meg veldig til å kommunisere med mennesker jeg ikke kjenner. Man vet jo aldri hvem folk er, sier en forhåpningsfull Sara. Hun har nå vært singel i 21 år og ønsker seg først å fremst en gutt hun kan ligge på sofaen i joggebukse med.

Nye måter å treffe hverandre på

Vi mennesker finner hverandre på de merkeligste måter. Trangen til å ha en form for forhold med et likesinnet pattedyr ser ut til å drive menneskeheten fremover. Datamaskinen, og da spesielt internett, har endret folks datingvaner og vi kan ved hjelp av nettsider utgi oss for å være en helt annen person enn hva vi egentlig er, skape seg en slags rolle for å appellere til det motsatte kjønn.

Fungerer denne form for dating blant dagens unge eller blir det sett ned på?

I følge nettstedet Statisticbrain finnes det 15 millioner aktive brukere av datingnettstedet Match.com, et marked bestående av mennesker i alle aldre med en ting til felles; de bruker datamaskinen som verktøy i søken etter den store kjærligheten. Nettstedet er profilbasert, noe som vil si at hver enkelt bruker oppretter en profil hvor de legger ut informasjon om seg selv, hva de søker etter og bilder av seg selv i ulike situasjoner. Det er enkelt, jada, men appellerer det til ungdommen?

Mitt navn er Anders, og jeg har vært i et forhold med en jente i snart 9 måneder. I ukene fremover skal jeg forsøke å hjelpe min single venninne Sara med å finne sin store flamme, sin ridder på hvit hest og sin livspartner. Vi skal komme inn på hennes tidligere datingerfaringer, definere drømmemannen og benytte oss av det mest trendige innenfor dating for tiden, nemlig applikasjonen Tinder. Alt i håp om å finne den rette.

Hør teaseren:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/11/tinder-promo.mp3]

Tinder

Tinder er en såkalt datingapplikasjon for smarttelefoner. Her oppretter du en brukerprofil på lik linje med andre datingnettsteder og synkroniserer så appen med din Facebook-konto. Denne synkroniseringen gjøres for at din Tinder-profil skal kunne bruke informasjon fra Facebook-profilen din om dine interesser og hente ut bilder du skal bruke for å “vise frem” deg selv. Etter dette er det bare å sette i gang, og applikasjonen vil ved hjelp av telefonenes innebygde GPS-funksjon finkjemme nærområdet etter gutter. Disse guttene legges nærmest i en bunke du kan bla deg gjennom. Her velger du å enten forkaste dem eller trykke på et hjerte som betyr at du liker dem. Det hele er anonymt, så personer du liker eller forkaster får ingen notifikasjoner om dette.

Hvis personen du har trykket liker på trykker liker når din profil kommer opp i hans bunke, oppstår det en match og et chattevindu åpnes slik at dere kan kommunisere med hverandre. Å finne kjærligheten i 2013 skal jaggu være enkelt.

I tre uker fremover skal vi følge Saras vei fra singel student til minglete, easy-gooing queenbee på datingmarkedet.

Innfrir denne appen Saras forventninger? Hvilke gutter matches hun opp med? Hvordan sjekker man opp ukjente via mobiltelefon? Er appen så enkel at det fungerer som en plattform for one-night-stands?
Følg med på Studentmorgen hver tirsdag fra klokken 7 til 10.

Anbefalte artikler