Menneskerettighetsuken

This content has been archived. It may no longer be relevant

 

Amnesty Student Bergen er Amnesty International sin studentgruppe i Bergen. De inviterer nå til Menneskerettighetsuken for 2014, og er godt i gang med arrangementet.

Lørdag 20. september startet menneskerettighetsuken i Bergen og den holder på helt til 27. september. Arrangementet har 10-årsjubileum i år og har derfor igjen laget et innholdsrikt og spennende program for uken. Uken er fylt med viktige temaer som homofili i Uganda, tortur og asylpolitikken internasjonalt, nasjonalt og lokalt. Foredragene blir holdt rundt omkring i Bergen sentrum; på Litteraturhuset, Kvarteret og Hulen. Dette er noe som er verdt å få med seg og det er ingen unnskyldning for å ikke stille da alle arrangementene under Menneskerettighetsuken er gratis.

Programmet er tilgjengelig på hjemmesiden til Amnestystudentbergen.

Travel fokusuke

Studentmorgen snakket mandag morgen med leder for Amnesty student Bergen, Martine Løvvik og leder for Menneskerettighetsuken, Irene Bjørke. De kunne fortelle om alt som allerede hadde skjedd og som skal skje videre i Menneskerettighetsuken. De skal selv være tilstede på alt, og hadde derfor en lang og stressende uke foran seg.
Hør intervjuet med Amnesty-lederne:

Uken startet med en god kick-off på lørdag som gikk strålende – folk koste seg, tittet på det ferske programmet og hørte på god musikk. Elin Sofye og Violet Hill var artistene som spilte og alt foregikk på Hulen.

De to engasjerte lederne kunne fortelle lytterene at de har et godt variert program for uken. Målet deres er å få fokus på menneskerettighetens situasjon både nasjonalt og internasjonalt.

De vil opplyse oss om flere problemstillinger rundt omkring i verden, og de vil få frem de “glemte” sakene som folk flest ikke tenker på. Dette har de jobbet hardt med siden april- 2014, og de håper på at alle som kan går inn på Facebook-siden deres og engasjerer seg for menneskerettighetsuken. De håper at så mange som mulig deltar.

Anbefalte artikler