Hvordan bli en vellykket gründer

This content has been archived. It may no longer be relevant

Mads Vold er en gründer, og hans idè var å lage en messe for norske gründere slik at han kan hjelpe andre igang. Dette klarte Mads å gjennomføre, og i dag på Salem Konferanssenter 11-18 holdes det i år Gründermesse.

Hva skjer på Gründermessen?

På messen kan du få med deg utrolig mye. I hovedsalen er det utstilling, det vil si at du kan møte mange andre bedrifter som kan hjelpe deg i gang. Mads har passet på å ha gjester fra ulike bedrifter som kan hjelpe deg igang med din idè, eller hjelpe deg videre fremover slik at du kan være trygg med det du holder på med.

På messen skal det også være gründere som har klart å slå gjennom og lever av sin idè. Trygve Amundsen som driver Nr. 1 Fitness her i Bergen er en av et flertalls gründere som gjester messen. Det vil også være inspirasjonsforedrag som gir deg motivasjon til å fortsette det harde arbeidet, og faglige foredrag med ting du bør vite før du setter i gang og når du er i gang med å utvikle din idè. Her er det altså masse å velge i.

Hva må man huske på?

Mads hadde utrolig mange gode tips til hva du må huske på som kommende gründer, men da vi spurte om det var en idè å slutte på studiet for å utvikle ideen sin, ble han usikker. Han vil ikke anbefale noen å slutte på studiet man går på, selv om mange av de mest kjente gründerene her i verden gjorde det.

Videre forteller Mads om hvor viktig det er å ha troen på sin egen idè. Man kan ikke ha halvveis tro på ideen, og tenke at det skal gå bra videre. Han forteller at man kjenner det på seg om ideen er god eller ikke.  Han anbefaler også å teste ideen ut på medstudenter, og se hvordan de reagerer på det.

Nettverk er også et stikkord som går igjen i intervjuet, og Mads mener at det å ha et godt nettverk innen bransjen kan hjelpe mye på fremtiden for din egen idè. Og når det kommer til penger forteller Mads at han kjenner flere som er gründere, studerer og har en bijobb i tillegg.

– Du må gå inn med 100% og jobbe knallhardt!

Kort fortalt må du skaffe deg et nettverk med gründere, lufte ideen din for medstudenter og jobbe knallhardt for å finne investorer som vil støtte din idè.

Hør intervjuet med Mats Vold her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/04/MatsVold-Intervjue-grundermesse.mp3]

 

Anbefalte artikler