Frykter konsekvensene av valget

This content has been archived. It may no longer be relevant

– Jeg husker veldig godt første gangen i 1985, sier vokalist, bassist og komponist Lars Fredrik Beckstrøm. Det var en fantastisk opplevelse, for da kom vi jo fra Oslo og hadde nesten ikke spilt noe annet sted. Vi hadde virkelig ingen anelse om hva slags publikum vi kunne forvente her.

På denne tiden hadde bandet bare gitt ut én singel. Likevel viste det seg at folk kunne låtene.

– Jeg skjønner ikke hvordan de kunne ha hørt låtene, for de hadde ikke vært spilt på radio eller noen ting, forteller Beckstrøm. Noen hadde tydeligvis klart å bringe dem med seg over hit på en eller annen måte. Det var kjempestemning, og så spilte vi jo her hvert år i mange år, ofte 2 og 3 konserter av gangen.

Bandet forteller at de har hatt mange utrolig deilige øyeblikk på Hulen.
– Det er jo et helt unikt sted, det finnes jo ikke maken i Norge, skyter trommis og vokalist Rune Lindstrøm inn.

Sommerlig høstband

DeLillos har ofte blitt stemplet som et sommerband, men selv er de ikke nødvendigvis helt enige.

– Det er mange som har hatt litt snevre tanker om hva vi driver med, og ”sommerband” er jo en slik kategorisering, sier Lars Lillo-Stenberg.

– Vi har laget over 200 låter og 4-5 av dem handler om sommer. Mange av de handler faktisk om høsten, påpeker Lindstrøm.

– Men vi skal ikke nødvendigvis være sure for å bli kategorisert som et sommerband. Det er jo ekstra deilig å høre på musikk om sommeren, og mange hører jo spesielt mye på musikk akkurat da, sier Lillo-Stenberg.

– I gamledager var det jo ofte slik at du turnerte hele vinteren, derfor tror jeg de færreste tenkte at ”der kommer sommerbandet!”, sier Beckstrøm.

Et nytt kapittel

31. august skrives et nytt kapittel i norsk rockehistorie. deLillos, Dumdum Boys, Ragarockers og Valentinerne skal for aller første gang stå på samme scene. Dette skal skje på Sentrum Scene i Oslo etter engasjement fra Miljøpartiet de Grønne.

– Det er jo de såkalt fire store, spøker Lillo-Stenberg.

Han forteller at det lenge har vært en tanke at DeLillos og Dumdum Boys skulle spille sammen, men tanken om å tjene masse penger og å trekke flere tusen mennesker til en diger fotballstadion er de ikke helt komfortable med.

– Vi har alltid syntes at det var litt svett – en litt sånn kommersiell idé, og derfor har vi ikke gjort det før, sier Lillo-Stenberg.

Det er mye på grunn av engasjementet for miljøet og for Miljøpartiet de Grønne at bandmedlemmene i Dumdum boys og DeLillos ble fristet til å spille sammen.

– Ha det

Bandet tror at de kanskje kan utgjøre en liten forskjell for det kommende stortingsvalget.

– En slik konsert må jo bety noe for valget, men hvor mye er vanskelig å si, mener Beckstrøm.

– Jeg tror at mye av det vi synger om og skaper en bevissthet rundt passer med en slik politisk linje. Nemlig det å ta vare på verdier som snart kanskje går i stykker for aldri å komme tilbake igjen, utdyper Stenberg

– Jeg er redd for at ting må gå galt før mennesker skjønner at man burde ha gjort noe, sier vokalist og gitarist Lars Lundevall.

– Det er også mange ting som skjer innen forskning som man kanskje burde høre om, og Norge burde nok være flinkere til å støtte forskning som kan bety mye for fremtiden, påpeker Beckstrøm.
-Det må jo være håp, ellers så er det jo bare å si ha det liksom.

 

Hør hele intervjuet her:

 

Anbefalte artikler