Phillip André Charles gjester som programleder

This content has been archived. It may no longer be relevant

De 5 forhåndskumulerte kandidatene for Blå liste. (Foto: Jin Sigve Mæland)
De 5 forhåndskumulerte kandidatene for Blå liste. (Foto: Jin Sigve Mæland)

Det var både en blid og munter Phillip som takket ja til å være gjestemedprogramleder sammen med Jeron Joseph og Kine Emilie Bruland. Sammen så pratet de om alt fra Blå listes kjernesaker til å snakke med den kjente freds- og konfliktforskeren Johan Galtung.

Bli kjent med Phillip

Phillip er en mann oppvokst på østkanten i Oslo og er en skikkelig “lambæer” – som han er veldig stolt over. Å ha Charles til etternavn er kanskje litt rart, men det har sin forklaring. Phillips far er fra Canada og stammer fra de innfødte der borte.

– I utgangspunktet var Snake familienavnet…så byttet oldefaren min navnet til Charles.

Dette betyr at han er registrert indianer og får lov til å fiske inne på reservatområder.

Phillip henger utenfor studioet sammen med Kine og Jeron. (Foto: Anja Charlotte Markussen)
Phillip henger utenfor studioet sammen med Kine og Jeron. (Foto: Anja Charlotte Markussen)

Phillip er en ærlig person og det er han også på Facebook. Han kan bekrefte både på nettstedet og da vi spurte han på luften at han ikke har en kjæreste, men anonyme kilder forteller at Phillip er en flittig bruker av Tinder. Hvem som kommer med denne informasjonen kan du høre her:

Hvorfor engasjere seg i politikk

(Foto:Eirik Yven/Flickr)
(Foto:Eirik Yven/Flickr)

Phillip gjorde det klart at det er forskjell mellom allmenn politikk og studentpolitikk. Det er viktig å engasjere seg for å rette opp i de tingene man syntes er urettferdig eller feil på universitetet. De tingene man har lyst til å endre. Da har man en gylden mulighet hvis man stiller seg til valg eller bare stemmer ved parlamentsvalget. Derfor er det lurt å engasjere seg, også politisk.

Phillip eksempelgjør mangelen av bysykler på universitetsområdet og campus. Dette kan være en ting som man kan endre hvis man stiller til valg ved Studentparlamentet. Et annet eksempel er et bedre samarbeid med næringslivet; det å kunne få bedre kontakt med arbeidsmarkedet slik at det kan bli lettere å få en jobb senere.

Har man lyst til å engasjere seg som studentpolitiker kan man ta kontakt med en studentpolitisk liste og si at man er interessert (man må da melde seg opp til neste års liste, siden årets liste er ferdiglaget). En liste er som et parti, som f.eks “Blå liste” eller “Sosialdemokratisk liste”. Det er ikke bare trauer og politikk hele tider.

– Det er også koselige sosiale arrangementer der vi koser, fester sammen og har det veldig hyggelig sammen. Det er høy takhøyde og lav terskel for å være med. – De siste årene er det ikke mange som stemmer, forteller Phillip videre.

(Foto: Eirik Yven/Flickr)
(Foto: Eirik Yven/Flickr)

Til tross for dette har de har likevel sett en økning siden tusenårsskiftet, der det har blitt arrangert debatter for å engasjere folk. Studentpartier har så et ansvar for å oppsøke studenter og engasjere dem.

Hvis du er mer interessert i listene kan du gå inn her.

Kvotering

(Lisens: CC0 Public Domain)
(Lisens: CC0 Public Domain)

En av Blå listes kjernesaker er kvotering. Kvotering betyr:

Kvotering benyttes for å indikere at man må gi en gruppe ekstra fordeler i forhold til andre grupper for å få en sammensetning av personer innen en yrkesgruppe,organisasjon, geografisk område, etc som man ønsker. Relevante identiteter for kvotering kan f.eks. være kjønn, funksjonsevne, seksuell orientering, etnisitet, religion eller geografisk tilhørighet.” – Wikipedia

Blå liste er i mot all form for kvotering på grunnlag av at de mener kjønn ikke skal ha noe å si, i forhold til hvilke studie man tar. De vil heller at innsats og kunnskap skal telle mest. Dette vil også gjelde ekstrapoeng for kjønnene som er underrepresentert i et studie. Phillip trekker inn eksempelet som medisinstudiet. Der er der overrepresentert med jenter og gutter får ekstrapoeng for å begynne på medisin. Dette syntes han er en

(Foto: Seattle Municipal Archives/Flicr)
(Foto: Seattle Municipal Archives/Flicr)

skummel vei å gå: – Ihvertfall på et studie som medisin så skal de kunne det de driver med. Da mener jeg i utgangspunktet det du kan som skal telle. For meg er det likegyldig om det er en kvinne eller mann som behandler meg, så lenge jeg får den riktige behandlingen selv.

Hør gjerne flere klipp fra sendingen her:

Overlevelsesguiden:

Phillip svarer på SMSer:

Topp 3 politikere:

Intervju med Johan Galtung:

Fjernstyring av Phillip:

 

 

Anbefalte artikler