I Utenriksmagasinet Mir kan du høre utenrikspolitiske analyser, kulturelle reportasjer og diskusjoner om kjente eller ukjente problemstillinger ute i den store verden. Den grundige diskusjonen i studio utføres på en studentvennlig måte. Det er med andre ord en enkel inngang til et litt mer sofistikert liv.

Hør Mir hver fredag klokken 11:00-12:00 på Studentradioen i Bergen.

Siste podcaster

 • UMIR - Opprøret i Hong Kong - 15.11.2019
  Gjengen i Utenriksmagasinet Mir har i ukens sending tatt for seg Hong Kong-opprøret. Hvorfor er det demonstrasjoner, hva er de store kulturelle forskjellene mellom Hong Kong og Kina, hvilke internasjonale reaksjoner har det vært og tror vi demonstrasjonene fortsetter? Med i sendingen er også er et intervju med studenten som kaller seg Water. Hun gir et innblikk i hvordan situasjonen i Hong Kong er for henne og andre studenter og aktivister. Programleder i sendingen er Magnus Nordal Røtnes og med seg i studio har han Avery Miller og Lea Sofie Westad. Ukens kommentar er laget av Jakob Kirkholt og intervjuet er gjort av Magnus Nordal Røtnes.
 • UMIR - Aktualitetssending - 08.11.2019
  I denne aktualitetssendingen snakker vi om nyhetsbildet som har vært de siste månedene. Sendingen tar for seg den siste utviklingen i Brexit, protester i Chile, narkotikakrigen i Mexico og Raftoprisen. I dag var Helene Knag, Jakob Kirkholt og Snorre Vange i studio. Dagens intervju ble utført av Lea Sofie Westad.
 • UMIR - Tyrkias innvasjon av Syria - 01.11.2019
  I denne ukens sending har vi i Utenriksmagasinet Mir tatt for oss Tyrkias innvasjon av Syria. Hvorfor er Tyrkia i Syria og hva er bakgrunnen? Hvilke storpolitiske konsekvenser har innvasjonen? Jakob Kirkholdt er bak spakene og Lea Sofie Westad og Avery Miller er med i studio. Kommentaren om kurderne er laget av Helene Knag.
 • UMIR - 30 år siden Berlinmurens fall - 25.10.19
  I denne ukens sending snakker vi om at i år er det 30årsjubileum siden Berlinmuren falt, og hva det har hatt å bety for Europa. Programleder er Magnus Nordal Røtnes med Lea Sofie Westad og Jakob Kirkholt i studio. Kommentaren ble laget av Snorre Vange og interjvuet med professor Ines Prodöhl ble gjort av Helene Knag.
 • UMIR - Unge Klimaforkjempere - 18.10.19
  I ukens sending av Utenriksmagasinet MIR tar vi for oss måten unge klimaforkjempere er med på å endre verdens diskusjon om klimapolitikk. Programleder er Jakob Kirkholt med Helene Knag og Avery Miller i studio. Intervju ble gjort av Lea Sofie Westad og kommentaren ble laget av Avery Miller.
 • UMIR - Etterdønningene av MeToo - 11.10.19
  I denne ukens sendingen snakket vi om MeToo bevegelsen som startet for to år siden, og konsekvensene som har kommet etter det. I studio var Helene Knag som programleder, Pia Vagle og Magnus Nordal Røtnes som sidekicks. Intervjuet ble gjort av Snorre Vange.

Alle artiklene til Utenriksmagasinet Mir