I Utenriksmagasinet Mir kan du høre utenrikspolitiske analyser, kulturelle reportasjer og diskusjoner om kjente eller ukjente problemstillinger ute i den store verden. Den grundige diskusjonen i studio utføres på en studentvennlig måte. Det er med andre ord en enkel inngang til et litt mer sofistikert liv.

Hør Mir hver fredag klokken 11:00-12:00 på Studentradioen i Bergen.

Siste podcaster

 • UMIR - Aktualitetsending - 17.01.20
  I årets første aktualitetssending snakker vi om de utenrikspolitiske hendelsene som har skjedd over jula og nyttår. I studio er programsjef Magnus Nordal Røtnes, Pia Vagle og vår nye medarbeider Victoria Croff Dreyer. Kommentaren ble laget av Snorre Vange.
 • UMIR - Liberale verdensledere - 03.01.2019
  I denne ukens sending tar Utenriksmagasinet Mir for seg temaet liberale verdensledere. Programleder er Magnus Nordal Røtne og med seg i studio har han Helene Knag og Jakob Kirkholt. Bli bedre kjent med Canadas president Justin Trudeau, Frankrikes president Emmanuel Macron og Irlands statsminister Leo Varadkar.
 • UMIR - Høydepunktsending høst 2019 - 27.12.2019
  Høstsemesteret med Utenriksmagasinet Mir er nå forbi og i denne sendingen ser Avery og Lea på noen av sesongens høydepunkter. Det blir gjenhør fra blant annet klimasendingen vår, sendingen om verdens kulturarv og masse annet gull. Godt nyttår fra Magnus Nordal Røtnes, Snorre Vange, Jakob Kirkholt, Pia Vagle, Ivar Mathias Tryti Sunde, Helene Knag, Avery Miller og Lea Sofie Westad.
 • UMIR - Nobel Fredsprisvinner Abiy Ahmed - 20.12.2019
  I denne ukens sending snakker vi i Utenriksmagasinet Mir om Nobel Fredsprisvinner, og statsminister i Etiopia, Abiy Ahmed, som 10.desember vant prisen blant annet for sin innsats for å få en fredsavtale med nabolandet Eritrea. Programleder er Lea Sofie Westad og med seg i studio har hun Umirs kjære Pia Vagle. Bli bedre kjent med prisvinneren, ros og ris han har fått, og få litt mer innsikt i situasjonen i Etiopia i dag.
 • UMIR - Kunstig intelligens - 13.12.2019
  I denne ukens sending snakker vi om kunstig intelligens, og dens påvirkning på forskjellige områder av verdenssamfunnet. Programleder er Helene Knag og med seg i studio har hun Ivar Mathias Tryti Sunde og Avery Miller.
 • Umir - Aktualitetssending - 11-29-2019 (Med intro)
  I denne ukens aktualitetssending snakker vi om saker som har vært aktuelle den siste måneden. Det har vært store skogbranner i Australia på grunn av tørke, flere mennesker har mistet livet. Det har vært protester i Iran og demokratene i USA har hatt sin femte debatt. Denne uken har vi også tre hyggelige gladsaker. I studio var Helene Knag, Snorre Vange og Pia Vagle.

Alle artiklene til Utenriksmagasinet Mir