I Utenriksmagasinet Mir kan du høre utenrikspolitiske analyser, kulturelle reportasjer og diskusjoner om kjente eller ukjente problemstillinger ute i den store verden. Den grundige diskusjonen i studio utføres på en studentvennlig måte. Det er med andre ord en enkel inngang til et litt mer sofistikert liv.

Hør Mir hver fredag klokken 15:00-16:00 på Studentradioen i Bergen.

Siste podcaster

 • UMIR - Den Arabiske Ørnen - 19.04.2019
  I denne ukens utgave av Utenriksmagasinet Mir er Magnus tilbake bak spakene som programleder, og med seg har han Snorre Vange og Tina Lægraid. Nå er de tilbake for å diskutere Libyas utviklingen, de to borgerkrigene, hva som foregår og stiller for seg dilemmaet om Vestens moralitet til å intervenere i midtøsten og i andre utviklende land. Kommentaren om Islamsk ekstremisme ble laget av Øystein Vedvik.
 • UMIR-Valget i Israel - 12-04.2019
  I denne ukens sending av Utenriksmagasinet Mir valget i Israel tema. Hvorfor vant Benjamin Netanyahu, og ikke opposisjonen ledet av Benny Gantz? Hvilke saker har vært dominerende i valgkampen? Kommentaren er laget av vår kjære medarbeider Sondre Aanstad. Programleder var Jakob Kirkholt som var i studio med Snorre Vange og Øystein Vedvik.
 • UMIR - Brexit Sending - 05.04.19
  I dagens sending av Utenriksmagasinet MIR prøver vi å forklare hva som lagde grobunnen for motstanden mot EU og hvorfor Brexit ble en realitet. Studio består av programsjef Magnus Nordal Røtnes, Jakob Kirkholt og Sondre Aanstad. Kommentaren ble laget av Øystein Vedvik. Vi vil gjene takke Øystein Langberg og Espen Aas som kunne stille til intervju, og takke Studentersamfunnet som fikk dem til Bergen, noe som ga oss muligheten til å intervjue dem.
 • UMIR - Aktualitetssending - 15.03. 2019
  I denne ukens sending er Jakob Kirkholt tilbake som programleder og med seg i studio har han de to gamle ørnene Snorre Vange og Magnus Nordal Røtnes. Ukens tema ringer kjente bjeller, Brexit er tilbake som tema hvor de har holdt tre avstemninger denne uken i "The House of Commons". Alexandria Ocasio-Cortez la fram hennes ide om "The Green New Deal". Pakistan og India er tilbake hvor konflikten over Kashmir ikke har død ned. Paul Manafort er også tilbake i søkelyset hvor mange har kritisert lengden på straffen hans. Kommentaren om atomvåpen samtalene mellom Nord-Korea og USA var laget var laget av vår kjære medarbeider Tina Lægraid.
 • UMIR- Cyber Security - 08.03.2019
  I september i fjor ble det kjent at Facebook var blitt hacket og folk får med det øynene opp for trussler mot persondata. I dagens sending tar vi for oss hva som skjedde, hvilken informasjon selskaper sitter inne med og konsekvensene av dette både personlig og ikke minst politisk. I studio er programleder Magnus Røtnes, og med seg studio har han Sondre Aanestad og Tina Lægraid. Kommentaren er laget av Jakob Kirkholt.
 • UMIR - Slutten på INF-avtalen - 01.03.2019
  I år annonserte USA at de vil trekke seg fra atomvåpen-avtalen kjent som INF-avtalen (Intermediate-range Nuclear Forces Treaty), en avtale inngått mellom supermaktene USA og Sovjetunionen under den kalde krigen, som la en demper på utviklingen og utplasseringen av atomvåpen i Europa. I dagens sending av Utenriksmagasinet Mir, tar vi for oss hva avtalen gikk ut på, hvorfor den nå går i oppløsning, og hvilke effekter det kan ha for verden. I studio er programleder Jakob Kirkholt og programsjef Magnus Nordal Røtnes. Kommentaren ble laget av Magnus Røtnes og medarbeider Øystein Vedvik, og produsent er Jone Meling Sunde.

Alle artiklene til Utenriksmagasinet Mir