I Utenriksmagasinet Mir kan du høre utenrikspolitiske analyser, kulturelle reportasjer og diskusjoner om kjente eller ukjente problemstillinger ute i den store verden. Den grundige diskusjonen i studio utføres på en studentvennlig måte. Det er med andre ord en enkel inngang til et litt mer sofistikert liv.

Hør Mir hver fredag klokken 15:00-16:00 på Studentradioen i Bergen.

Siste podcaster

 • UMIR - Jamal Khashoggi - 09.11.2018
  I denne ukens sending av Utenriksmagasinet Mir er Jakob Kirkholt, Tina Lægraid tilbake i studio og snakker om drapet på Jamal Khashoggi. Det innebærer blant annnet hva vi vet om saken opp til nå, konteksten i Saudi Arabia, hvem Jamal Khashoggi var og hvilke konsekvenser dette vil få. Ukens kommentar om Saudi Arabias utenrikspolitikk var gjort av vpr medarbeider Erik Reidarsen.
 • UMIR - Årets Raftosending - 02.11.2018
  Ukas sending handler om årets Rafto prisvinner, Adam Bodnar og hans arbeid som ombudsmann i Polen. I studio har vi denne uken Jacob Kirkholt som programleder, med han er Snorre Vange og Tina Lægraid. De diskuterte omkring Polens politiske system som er i endring og hvilke utfordringer det er for menneskerettigheter og Bodnars arbeid. Kommentaren er skrevet og spilt inn av Erik Reidarsen. Intervjuet er gjennomført av Magnus Røtnes sammen med årets prisvinner Adam Bodnar.
 • UMIR - Den Grønne Revolusjonen - 26.10.2018
  Magnus Nordal Røtnes, Erik Reidarsen og Snorre Vange er tilbake i studio og denne gangen diskuterer de FNs klimarapport, innovasjon i den private sektor, Paris-avtalen og om verden faktisk kommer til å oppnå FNs klima mål. Denne sending er fullpakket og det aller beste utenriksmaterialet og det innebærer et intervju med Odd Helge Otterå som var utført av våre medarbeidere Tina Lægraid og Jakob Kirkholt.
 • UMIR - Social Democracy feat. Michael Alvarez - 24.10.2018
  In this special edition show of UMIR, Snorre Vange and Michael Alvarez tackle some of the difficult questions about social democracy, liberal democracy, capitalism, central banks, contemporary United States and Europe. Trends and implications for capitalism, democracy and these states are disussed and this show is fullpacked of the absolute best foreign affairs material. The comment was made by Snorre Vange and the host was Snorre Vange. Special thanks to Michael Alvarez for being with us in studio.
 • UMIR - Aktualitetssending 19.10.18
  I denne sendingen av utenriksmagasinet MIR tar vi for oss valgene i Sverige, Bayern og Brasil. I tillegg diskuterer vi saken om journalisten Jamal Khashoggi. Vi har også vår månedlige spalte hvor vi snakker om statsledere som har tabbet seg ut. I studio hadde vi med oss Jakob Kirkholt, Erik Reidarsen og programleder Magnus Nordal Røtnes. Kommentaren er av Snorre Vange
 • UMIR - Dragen våkner - 12.10.2018
  Kina har okkupert mye av mediebildet de siste årene. Fra sinne over nobelprisutdelinger til handelskrigen med USA, Kinas voksende internasjonale rolle skaper jevnlige overskrifter. I denne utgaven av Utenriksmagasinet Mir tar vi for oss Asias våknende drage og diskuterer hva Kina gjør, og hvorfor. I studio er Snorre Vange og Magnus Nordal Røtnes. Programleder er Jakob Kirkholt og produsent er Amund Engebretsen.

Alle artiklene til Utenriksmagasinet Mir