I Utenriksmagasinet Mir kan du høre utenrikspolitiske analyser, kulturelle reportasjer og diskusjoner om kjente eller ukjente problemstillinger ute i den store verden. Den grundige diskusjonen i studio utføres på en studentvennlig måte. Det er med andre ord en enkel inngang til et litt mer sofistikert liv.

Hør Mir hver fredag klokken 15:00-16:00 på Studentradioen i Bergen.

Siste podcaster

 • UMIR - Aktualitetssending - 15.03. 2019
  I denne ukens sending er Jakob Kirkholt tilbake som programleder og med seg i studio har han de to gamle ørnene Snorre Vange og Magnus Nordal Røtnes. Ukens tema ringer kjente bjeller, Brexit er tilbake som tema hvor de har holdt tre avstemninger denne uken i "The House of Commons". Alexandria Ocasio-Cortez la fram hennes ide om "The Green New Deal". Pakistan og India er tilbake hvor konflikten over Kashmir ikke har død ned. Paul Manafort er også tilbake i søkelyset hvor mange har kritisert lengden på straffen hans. Kommentaren om atomvåpen samtalene mellom Nord-Korea og USA var laget var laget av vår kjære medarbeider Tina Lægraid.
 • UMIR- Cyber Security - 08.03.2019
  I september i fjor ble det kjent at Facebook var blitt hacket og folk får med det øynene opp for trussler mot persondata. I dagens sending tar vi for oss hva som skjedde, hvilken informasjon selskaper sitter inne med og konsekvensene av dette både personlig og ikke minst politisk. I studio er programleder Magnus Røtnes, og med seg studio har han Sondre Aanestad og Tina Lægraid. Kommentaren er laget av Jakob Kirkholt.
 • UMIR - Slutten på INF-avtalen - 01.03.2019
  I år annonserte USA at de vil trekke seg fra atomvåpen-avtalen kjent som INF-avtalen (Intermediate-range Nuclear Forces Treaty), en avtale inngått mellom supermaktene USA og Sovjetunionen under den kalde krigen, som la en demper på utviklingen og utplasseringen av atomvåpen i Europa. I dagens sending av Utenriksmagasinet Mir, tar vi for oss hva avtalen gikk ut på, hvorfor den nå går i oppløsning, og hvilke effekter det kan ha for verden. I studio er programleder Jakob Kirkholt og programsjef Magnus Nordal Røtnes. Kommentaren ble laget av Magnus Røtnes og medarbeider Øystein Vedvik, og produsent er Jone Meling Sunde.
 • UMIR - Muller-Etterforskningen - 22.02.2019
  I denne ukens utgave av Utenriksmagasinet MIR snakker vi om Muller-Etterforskningen i USA, hvorfor den ble igangsatt og hva den har å si for Trump administrasjonen. Programleder for sendingen er Magnus Nordal Røtnes, med Jakob Kirkholt og programsjefen i Fortiden Demrer og gammel UMIR venn Olav Wiedswang i studio. Kommentaren ble laget av Øystein Vedvik.
 • UMIR - De Gule Vestene i Frankrike - 08.02.2019
  I denne ukens sending av Utenriksmagasinet Mir håndterer vi protestgruppen "de gule vestene" som oppstod som en sosial bevegelse på bygden i Frankrike og ble et nasjonalt fenomen. Magnus er tilbake i studio som programleder, og med seg i studio har han den gamle ørnen Snorre Vange og vår kjære nye medarbeider Øystein Vedvik. Kommentaren ble skrevet og spilt inn av Sondre Aanstad, mens intervjuet av Paal Frisvold ble utført av Jakob Kirkholt.
 • UMIR - Sveriges Regjeringsdannelse - 25.1. 2019
  I denne ukens utgave av Utenriksmagasinet Mir tar Snorre, Magnus og Tina for seg den lange veien fram til den nye regjeringsdannelsen i Sverige. Snorre Vange er tilbake og leder denne ukens sending, mens med seg i studio har han Magnus Nordal Røtnes og Tina Lægraid. Kommentaren var laget av vår kjære medarbeider Jakob Kirkholt.

Alle artiklene til Utenriksmagasinet Mir