I Utenriksmagasinet Mir kan du høre utenrikspolitiske analyser, kulturelle reportasjer og diskusjoner om kjente eller ukjente problemstillinger ute i den store verden. Den grundige diskusjonen i studio utføres på en studentvennlig måte. Det er med andre ord en enkel inngang til et litt mer sofistikert liv.

Hør Mir hver fredag klokken 15:00-16:00 på Studentradioen i Bergen.

Siste podcaster

 • UMIR - Aktualitetssending - 14.12.2018
  I denne månedens aktualitetssending tar vi for oss det pågående opprøret mot Frankrikes president Emmanuel Macron, oppkalt etter de gule refleksvestene som har blitt demonstrantenes kjennetegn. Senere diskuterer vi den mye omstridte migrasjonsavtalen til FN, og hvem som vant årets Nobels Fredsprisutdeling. I studio er Magnus Nordal Røtnes og Erik Reidarsen, med programleder Jakob Kirkholt. Produsent er Amund Engebregtsen.
 • UMIR - Eurokrisen - 30.11.2018
  I denne utgaven av Utenriksmagasinet MIR tar vi for oss en av de virkelig store politiske jordskjelvene i Europa i nyere tid. Temaet er 'Eurokrisen' - finanskrisen som herjet Europa etter den store finanskrisen i 2008, og som truet med å ryste grunnvollene i det europeiske prosjektet. I studio er Magnus Nordal Røtnes og Snorre Vange, med Jakob Kirkholt som programleder. Produsent er Amund Engebregtsen.
 • UMIR - Det Moderne Romkappløpet
  I denne ukens sending av Utenriksmagsinet MIR har vi snakket om det moderne romkappeløpet, hva det vil si, både for private bedrifter, forskning og nasjonalstaters strategiske interresser. I studio var Programsjef Magnus Nordal Røtnes, med Jakob Kirkholt og Erik Reidarsen i studio. Kommentaren ble laget av Snorre Vange.
 • UMIR - Jamal Khashoggi - 09.11.2018
  I denne ukens sending av Utenriksmagasinet Mir er Jakob Kirkholt, Tina Lægraid tilbake i studio og snakker om drapet på Jamal Khashoggi. Det innebærer blant annnet hva vi vet om saken opp til nå, konteksten i Saudi Arabia, hvem Jamal Khashoggi var og hvilke konsekvenser dette vil få. Ukens kommentar om Saudi Arabias utenrikspolitikk var gjort av vpr medarbeider Erik Reidarsen.
 • UMIR - Årets Raftosending - 02.11.2018
  Ukas sending handler om årets Rafto prisvinner, Adam Bodnar og hans arbeid som ombudsmann i Polen. I studio har vi denne uken Jacob Kirkholt som programleder, med han er Snorre Vange og Tina Lægraid. De diskuterte omkring Polens politiske system som er i endring og hvilke utfordringer det er for menneskerettigheter og Bodnars arbeid. Kommentaren er skrevet og spilt inn av Erik Reidarsen. Intervjuet er gjennomført av Magnus Røtnes sammen med årets prisvinner Adam Bodnar.
 • UMIR - Den Grønne Revolusjonen - 26.10.2018
  Magnus Nordal Røtnes, Erik Reidarsen og Snorre Vange er tilbake i studio og denne gangen diskuterer de FNs klimarapport, innovasjon i den private sektor, Paris-avtalen og om verden faktisk kommer til å oppnå FNs klima mål. Denne sending er fullpakket og det aller beste utenriksmaterialet og det innebærer et intervju med Odd Helge Otterå som var utført av våre medarbeidere Tina Lægraid og Jakob Kirkholt.

Alle artiklene til Utenriksmagasinet Mir