I Utenriksmagasinet Mir kan du høre utenrikspolitiske analyser, kulturelle reportasjer og diskusjoner om kjente eller ukjente problemstillinger ute i den store verden. Den grundige diskusjonen i studio utføres på en studentvennlig måte. Det er med andre ord en enkel inngang til et litt mer sofistikert liv.

Hør Mir hver fredag klokken 15:00-16:00 på Studentradioen i Bergen.

Siste podcaster

 • UMIR - Aktualitetssending - 21.09.18
  I denne sendingen av utenriksmagasinet MIR tar vi for oss EU debattene om internettreformen og sanksjonene mot Ukraina. I tillegg ser vi på den mye omstritte presidentkandidaten, Jair Bolsonare som stiller til valg i Brasil. Vi skal også innom Russlands økende millitære fremtoning og Imran Khans nye tilstedeværelse som Pakistansk statsminister. I studio har vi med oss Jakob Kirkholt, Tina Lægraid og programleder Magnus Nordal Røtnes. Intervjuet av Helle Mai Hagen er utført av Snorre Vange og Erik Reidarsen. Kommentaren er av Jakob Kirkholt.
 • UMIR - Det Svenske Valget
  I år har Sverige hatt et nervepinnende og jevnt valg mellom de store partiblokkene i Riksdagen. Sverige Demokratene har endret det politiske landskapet dramatisk fra forrige valg, hvor innvandring og dårlig integrering har komt i spissen av debatten mellom parti og generelt i det Svenske samfunn. Magnus Nordal Røtnes og Jakob Kirkholt er tilbake i studo for å gi en oversikt over hva som har skjedd og veien videre, men denne gangen har de med seg UMIRs nye medarbeider, Erik Reidarsen. Kommentaren ble skrevet og spilt inn av Snorre Vange. Intervujet av Caroline Elfors ble utført av Tina Lægraid.
 • UMIR - Venezuelas flyktningedilemma
  Venezuela siden 2014 har hatt flyktningestrømmer ut av landet på grunn av den øoknomiske krisen innad i landet, hvor mange ikke kan få tilgang til medisiner og mat fordi de er for dyre eller på grunn av at det ikke er tilgjengelig i det hele tatt. Økonomisk krise, korrupsjon, valgfjusk og fullstendig politisk stagnering er en oppskrift på en katastrofe. Magnus Nordal Røtnes og Snorre Vange er kjente stemmer tilbake i studio, men denne gangen blir støttet opp under av en ny stemme i studio, Tina Lægraid. Kommentar ble spilt inn av UMIRs nye medarbeider Erik Reidarsen. Vi er tilbake neste uke med en sending om det svenske valget, men inntil den tid kan høre på de tidligere podcastene våre på srib.no eller laste den ned på iTunes.
 • UMIR - De Forente Nasjoner
  De Forente Nasjoner har lenge vært en sentral aktør og arena i internasjonal politikk. I forbindelse med bortgangen til den karismatiske Kofi Annan, som ledet FN gjennom noen av organisasjonens mest definerende øyeblikk, har vi dedikert denne sendingen til å snakke om FN, dets suksesser og feilgrep, og Kofi Annans bidrag til denne virkelig globale organisasjonen. I studio er Magnus Nordal Røtnes, Snorre Vange og Jakob Kirkholt.
 • UMIR - Aktualitetssending - 24.08.18
  I denne sendingen av Utenriksmagasinet MIR tar vi for oss noen av de viktigste sakene i sommer. Temaene for dagens sending inkluderer Sverigedemokratenes fremmarsj under årets valg i Sverige, og krisen som har eskalert i Tyrkia samtidig som landets forhold til USA blir stadig mer spent. I studio idag er Snorre Vange, Jakob Kirkholt og programleder Magnus Nordal Røtnes.
 • Umir - Internett
  Denne sendingen tar vi i Utenriksmagasinet MIR for oss den nye slagmarken internett, både internasjonalt samt innad i enkelte land. Vi ser på effektene som dette har hatt på den politiske dialogen og på demokratiet. I studio var Olav Wiedeswang, Rudi Sundal og Snorre Vange. Kommentar ble laget av Kjerstin Bråten. Takk til Roar Thon som var i stduio med Jakob Kirkholt.

Alle artiklene til Utenriksmagasinet Mir