I Utenriksmagasinet Mir kan du høre utenrikspolitiske analyser, kulturelle reportasjer og diskusjoner om kjente eller ukjente problemstillinger ute i den store verden. Den grundige diskusjonen i studio utføres på en studentvennlig måte. Det er med andre ord en enkel inngang til et litt mer sofistikert liv.

Hør Mir hver fredag klokken 15:00-16:00 på Studentradioen i Bergen.

Siste podcaster

 • UMIR- Afghanistan: Taliban og USA i fredssamtaler - 13.09.2019
  I denne ukens sending tar vi i Utenriksmagasinet MIR for oss hva som skjer i Afghanistan etter snart et år med fredssamtaler mellom USA og Taliban. Samtidig som disse fredssamtalene skjer er det stadige angrep og konflikter. Hva er målene deres og hvilke utfordringer gjør dette så vanskelig? I studio er programleder Jakob Kirkholt og med seg har han Magnus Nordal Røtnes og Pia Vagle. Ukens kommentar er laget av Snorre Vange og handler om proxykrigen mellom Pakistan og Afghanistan.
 • UMIR - Aktualitetssending - 06.09.2019
  I denne ukens sending snakker vi om nyhetsbildet som har vært de siste månedene. Den tar for seg brannene i Amazonas, Brexit, demonstrasjonene i Hong Kong og gir deg en oppdatering rundt valgkampen i USA. Magnus Nordal er tilbake bak spakene og med seg har han nykommerne Ivar Mathias Tryti Sunde og Lea Sofie Westad. Ukens kommentar er laget av Pia Vagle og handler om Jeffrey Epstein og hans pedofilisak.
 • UMIR - Den Arabiske Ørnen - 19.04.2019
  I denne ukens utgave av Utenriksmagasinet Mir er Magnus tilbake bak spakene som programleder, og med seg har han Snorre Vange og Tina Lægraid. Nå er de tilbake for å diskutere Libyas utviklingen, de to borgerkrigene, hva som foregår og stiller for seg dilemmaet om Vestens moralitet til å intervenere i midtøsten og i andre utviklende land. Kommentaren om Islamsk ekstremisme ble laget av Øystein Vedvik.
 • UMIR-Valget i Israel - 12-04.2019
  I denne ukens sending av Utenriksmagasinet Mir valget i Israel tema. Hvorfor vant Benjamin Netanyahu, og ikke opposisjonen ledet av Benny Gantz? Hvilke saker har vært dominerende i valgkampen? Kommentaren er laget av vår kjære medarbeider Sondre Aanstad. Programleder var Jakob Kirkholt som var i studio med Snorre Vange og Øystein Vedvik.
 • UMIR - Brexit Sending - 05.04.19
  I dagens sending av Utenriksmagasinet MIR prøver vi å forklare hva som lagde grobunnen for motstanden mot EU og hvorfor Brexit ble en realitet. Studio består av programsjef Magnus Nordal Røtnes, Jakob Kirkholt og Sondre Aanstad. Kommentaren ble laget av Øystein Vedvik. Vi vil gjene takke Øystein Langberg og Espen Aas som kunne stille til intervju, og takke Studentersamfunnet som fikk dem til Bergen, noe som ga oss muligheten til å intervjue dem.
 • UMIR - Aktualitetssending - 15.03. 2019
  I denne ukens sending er Jakob Kirkholt tilbake som programleder og med seg i studio har han de to gamle ørnene Snorre Vange og Magnus Nordal Røtnes. Ukens tema ringer kjente bjeller, Brexit er tilbake som tema hvor de har holdt tre avstemninger denne uken i "The House of Commons". Alexandria Ocasio-Cortez la fram hennes ide om "The Green New Deal". Pakistan og India er tilbake hvor konflikten over Kashmir ikke har død ned. Paul Manafort er også tilbake i søkelyset hvor mange har kritisert lengden på straffen hans. Kommentaren om atomvåpen samtalene mellom Nord-Korea og USA var laget var laget av vår kjære medarbeider Tina Lægraid.

Alle artiklene til Utenriksmagasinet Mir