I Utenriksmagasinet Mir kan du høre utenrikspolitiske analyser, kulturelle reportasjer og diskusjoner om kjente eller ukjente problemstillinger ute i den store verden. Den grundige diskusjonen i studio utføres på en studentvennlig måte. Det er med andre ord en enkel inngang til et litt mer sofistikert liv.

Hør Mir hver fredag klokken 11:00-12:00 på Studentradioen i Bergen.

Siste podcaster

 • UMIR - Super tuesday - 06.03.2020
  I ukens sending av Utenriksmagasinet MIR går vi gjennom resultatene fra super tuesday. Super tuesday er en av de viktigste dagene i det presidensielle primærvalget i USA, som har som hensikt å gradvis finne hvilke av kandidatene fra demokratene som skal bli nominert. Vi går gjennom hvordan delegatene blir utdelt og hva som ser ut til å skje i tiden fremover. Programleder er Helene Knag og med seg i studio har hun med seg Victoria Croff Dreyer og Avery Miller.
 • UMIR - Overturisme - 28.02.2020
  Denne episoden av Utenriksmagasinet Mir handler om overturisme. Hvorfor skjer det og hvilke steder er særlig rammet? Helene ranter litt over folks holdninger til reise i sin kommentar om siste sjanse-turisme og Jakob har intervjuet Ole Michael Bjørndal, nærlingspolitisk fagsjef i NHO Reiseliv om tursime i Norge. I studio: Magnus Nordal Røtnes (programleder), Lea Sofie Westad og Ivar Mathias Tryti Sunde. Kommentar: Helene Knag. Intervju: Jakob Kirkholt.
 • UMIR - Borgerkrigen i Libya - 21.02.2020
  I dagens utgave av Utenriksmagasinet Mir har vi tatt for oss den langvarige borgerkrigen i oljerike Libya. Vi går inn på de ulike frontene i konflikten, og deres internasjonale støttespillere. I studio er Pia Vagle og Lea Sofie Westad, med programleder Jakob Kirkholt. Inkludert i sendinga er et intervju med historiker Knut S. Vikør utført av vår medarbeider Ivar Mathias Tryti Sunde, og en kommentar om slavehandel laget av Victoria Croff Dreyer.
 • UMIR - Aktualitetssending - 14.02.2020
  I ukens sending gir vi i Umir deg god oversikt over hva som har skjedd den siste tiden.Vi går gjennom konskvensene av coronaviruset i Kina, gresshoppesvermene i Somalia og alt som skjer i USA med både presidenten selv og presidentvalget. Programleder er Magnus Nordal Røtnes og med seg i studio har han Victoria Croff Dreyer og Tina Lægraid. Ukens kommentar handler om borgerkrigen i Syra og er laget av Jakob Kirkholt.
 • UMIR - Arktiske ambisjoner- 07.02.2020
  I dagens sending har vi snakket om arktiske strøk, storpolitikken som foregår der og om Kina og Russlands stadig økende interesse for disse områdene. Programleder var i dag Jakob Kirkholt. Med seg i studio hadde han Ivar Mathias Tryti Sunde og Lea Sofie Westad. Kommentaren er laget av Pia Vagle og handler om hvordan Svalbard opplever klimaendringene.
 • UMIR - Det japanske "militæret"
  I ukens sending har vi sett på Japans "militær". Vi har gått inn på hvorfor de siden andre verdenskrig kun har hatt en selvforsvarsstyrke og hvorfor statsminister Shinzo Abe ønsker å bygge opp et militær. Programleder er Helene Knag og med seg i studie har hun Tina Lægraid og Avery Miller. Ukens kommentar er laget av Victoria Croff Dreyer

Alle artiklene til Utenriksmagasinet Mir