Studentvalget 2015: Liberal liste

This content has been archived. It may no longer be relevant

Våren kommer og semesteret nærmer seg slutten, noe som betyr at det er tid for et nytt valg for perioden 2015-2016 i Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen. Onsdag 22. april begynte valget, og du kan stemme frem til 30. april. I denne anledning har Studentmorgen valg-aktuelle gjesteprogramledere med seg hele denne uken og får dermed et innblikk i hva de forskjellige listene jobber for. Torsdag morgen var det Sondre fra Liberal Liste som stilte opp som gjesteprogramleder, og fikk gitt en ellers tullete Studentmorgen-sending en politisk vri.

Sondre og Liberal listes hjertesaker

Sondre forteller at gjengen i Liberal Liste vil fokusere spesielt på tre saker i perioden 2015-2016. Mer frihet i studiehverdagen, med tanke på valg av eksamensform og vurderingsform, er noe de setter høyt. De vil at hver enkelt student skal få friheten til å velge i større grad enn før, da studenter selv vet best hvilke type undervisning de får størst utbytte av.

Utveksling er også et viktig punkt, da informasjonen om utenlandsopphold er alt for dårlig ved UiB, ifølge Sondre. De vil gjøre det lettere for studenter å benytte seg av tilbudet, og gjøre kommunikasjonen mellom universitetene bedre. I tillegg er Liberal Liste opptatt av miljøet, og vil jobbe for bevisstgjøring rundt miljøvennlige tiltak.

Hør mer om hva Sondre mener om disse sakene:

Hvordan stemmer jeg?

Har du som student en mening om hvordan ting foregår her på UiB, må du klikke deg inn her for å avgi din stemme. Her kan du også lese deg opp på hvem som har stilt til valg og hvilke saker de skal kjempe for.

Anbefalte artikler