Rine i Bolivia – Episode 4

This content has been archived. It may no longer be relevant

Studentmorgens egen medarbeider Rine Aarvik er på studietur til Bolivia der hun skal gjøre feltarbeid, lære om landet og møte den bolivianske urbefolkningen. Bolivia er det fattigste landet i Sør-Amerika, og vi følger Rines reise gjennom fire episoder.

LES OGSÅ: Rine i Bolivia: Episode 3

I forrige episode hørte vi om Rines første møte med  urbefolkningen Aymara. Denne uken har de tatt besøket et skritt lenger.

Kultursjokk

– Nå har vi opplevd alt man kan oppleve i Bolivia.

Rine Aarvik forteller om ukens opphold hos den bolivianske urbefolkningen. Kultursjokket melder seg når de norske studentene i en uke må klare seg uten dusj, sove på høymadrass og gjøre sitt fornødne bak en busk. 

Det var en fæl uke. Der og da var det ganske ekkelt, men det var et interessant møte. Nå er det bare gøy å tenke tilbake på det.

Hør hele praten med Rine:
[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/04/Rine-i-Bolivia-Episode-4-uten-musikk.mp3]

Saltsjøen ved navn Salar de Uyuni. Foto: Rine Aarvik
Saltsjøen ved navn Salar de Uyuni. (Foto: Rine Aarvik)

Etter oppholdet hos urbefolkningen, var studentene klare for å komme seg tilbake til hovedstaden før de igjen skulle legge ut på reise. Verdens største saltørken, Salar de Uyuni, ligger sørvest i Bolivia. Saltørkenen har stor økonomisk betydning for landet, men tiltrekker seg også et stort antall turister.

Vi fikk se salt og litt mer salt. Men det var ganske kult, jeg følte at vi var på en isbre, sier Rine.

LES OGSÅ: Rine i Bolivia: Episode 1 og Rine i Bolivia: Episode 2

I tillegg fikk Rine og hennes medstudenter oppleve en natt på salthotellet Palacio de Sal. Hotellet er bygd utelukkende av saltblokker, og ja, dette inkluderer vegger, tak, gulv og senger forteller Rine.

– Jeg sleiket til og med litt på veggene, ler hun.

Hotellet var veldig fint, og innredningen var flott.

Salthotellet hvor alt er bygget av salt. Foto: Rine Aarvik
Salthotellet hvor alt er bygget av salt. (Foto: Rine Aarvik)

Oppholdet i Bolivia går mot slutten, og da Rine får spørsmål om hva som er det morsomste hun har opplevd gjennom tiden i Sør-Amerika, trenger hun forstålig nok litt betenkningstid.

– Det er et veldig vanskelig spørsmål, for det skjer noe nytt hele tiden. Men det å kjøre firhjuling i La Paz var en helt utrolig opplevelse.

Anbefalte artikler