Bonussporet: Jentegarderoben

This content has been archived. It may no longer be relevant

I serien Bonussporet gir vi i nettredaksjonen deg den ekstra bonusen av informasjon du ikke får servert gjennom de ukentlige radiosendingene. Ukens fokus er på programmet Jentegarderoben som denne høsten er tilbake på luften etter en lang pause.

Hør intervju med tre av garderobejentene:

Nye nakne jenter

Jentegarderoben ble sendt for første gang høsten 2012, og garderobegjengen bestod av Anine Johnsen, Nora Duus Rodin og nåværende ansvarlige redaktør i Studentadioen, Marit Bjøntegård. Gjennom høsten leverte de ukentlige sendinger med slagordet “rommet du trodde var privat”, og hadde nok gjerne holdt det gående flere sesonger om det ikke var for utveksling. Det var ikke før denne høsten at programmet igjen ble tatt opp, nå med Tobine Branæs Zakariassen som programleder. Med seg på laget har hun Ingrid Indreeide, Marthe Lien, Johanna Hauge og Pernille Wikøren.

Anine Johnsen fra første sesong er godt fornøyd med at programmet igjen kan høres på kanalen:

– Jeg synes det er kjempehyggelig å ha programmet tilbake på radio, og har savnet det masse, selv om jeg nå er lytter istedet for medlem. Det er tross alt babyen min.

Så langt denne høsten har sendingene vært bygget på temaene jentesnakk, fødsel og svangerskap, forelskelse, underliv, forfengelighet og singelliv.

– Jeg føler Jentegarderoben beskriver seg litt selv. Vi er jenter i en garderobe, og står der nakne og utforsker alle sidene ved kvinnekroppen og det kvinnelige sinn, forteller den nye programlederen.

Hvor gode er jentegjengen på å være “nakne” på luften?

– Vi er ganske flink til det, mener Tobine og legger til at det ikke er så mye hemninger. Pernille er raskt ute med et tillegg:

– Til en viss grad. For jeg er litt sånn “mamma og pappa skal kanskje høre på dette en dag” og da er det litt sånn at du tar ikke med alt som skjer kanskje, men mye. Jeg blottlegger meg mer her enn jeg gjør på mange andre arenaer.

– Vi kan si at vi blottlegger oss innenfor rimelighetens grenser. Vi står ikke ute i skolegården og åpner frakken, men vi er heller ikke av typen  som…

– … har på seg truse når man dusjer med jenter etter gymmen, ler Pernille og overtar Tobines konklusjon.

– Nei, det har jeg aldri gjort!, spiller Ingrid inn.

Temasendingene bygger på alt man kan utlevere i en skikkelig jentegarderobe. (Foto: Xin Li)
Temasendingene bygger på alt man kan utlevere i en skikkelig jentegarderobe. (Foto: Xin Li)

 LES OGSÅ: Bonussporet: Innovasjon Norge

Supergruppe i småskitten garderobe

Jentene er ikke fremmed for å bli private og tidvis vulgære i studio. Selv om de har perfekt studiokjemi og det aldri blir stille på luften, er det ikke slik at det var disse fem som var tenkt som programmedlemmer fra begynnelsen av. Planene om å ta opp igjen Jentegarderoben-konseptet dukket nemlig opp på hver sin kant for den nå samlede jentegjengen.

– Vi visste ikke om hverandre, og så møttes vi på midten, forklarer Ingrid om hvordan de to planleggingsgruppene ble satt sammen til å bli “det beste av det beste” og “kremen av kremen” som Pernille mener de er. Tobine forsøker å forklare for de andre at de er som super-Batman, et vakkert vennskap mellom Clark Kent og Bruce Wayne.

– Vi følte ikke at the legacy was fulfilled, forteller programlederen om hvorfor de valgte å blåse støv av programprofilen. – Det var mye usagt og ugjort, så vi følte at vi måtte ta den jobben i egne hender.

Noen endringer vil det alltid bli når man starter opp igjen et tidligere program med nye medlemmer, og Pernille mener blant annet at de er både røffere og drøyere enn de tidligere programlederene. Tobine påstår at de kanskje til og med er litt mer “nakne”.

– Litt mer åpne. Og ikke så rosa, kommer det fra Ingrid før de andre hiver seg på med kommentarer om at de kanskje av uklare årsaker er grønnere.

(Foto: Xin Li)
Den nye Jentegarderobe-gjengen er røffere, drøyere og kanskje litt mer “nakne” enn forgjengerne. (Foto: Xin Li)

LES OGSÅ: Bonussporet: Ettersmak

Spice Girls og andre supergrupper har gjennom tidene fungert godt med en klar rollefordeling mellom medlemmene, og det har de nå også fått på plass i Jentegarderoben. Med fem ulike personligheter er det ikke vanskelig å få forskjellige sider representert i studio.

– Jeg er nå i grunn bare meg selv, sånn dum og blond. Litt selvironi må en jo ha, fortsetter Ingrid.

Hun sier ting som de er, og kan til tider være vulgær i følge seg selv. Tobine mener at supergruppens to siste medlemmer, Marthe og Johanna, er såkalte good girls i motsetning til de andre tre som raskt sammeliknes med djevelens avkom. Marthe fungerer gjerne som programmets voice of reason (“hun lar oss få høre det om vi har gjort noe dumt”), mens Johanna beskrives både som “veldig flink” og “irriterende beskjeden”.

– Mer når hun først åpner seg, da åpner hun seg virkelig, påpeker Ingrid.

Programlederen og de øvrige medlemmene er enige om at det hører med til Jentegarderoben at det fra tid til annen blir sagt noe som høres litt skittent ut.

– Jeg tror ikke det har blitt vasket i denne garderoben på en stund faktisk.

Hva vil de garderobevante jentene helst ikke finne i en garderobe?

Ingenting skal være tabu å snakke om

Selv om programmet heter Jentegarderoben tas det også hensyn til mannlige lyttere. En av spaltene deres tillater gutter å sende inn lytterbrev med det de lurer på om jenter, og postkassen har allerede blitt så populær at jentene oppfordrer gutter og menn om å stille seg i kø.

– Det trenger ikke nødvendigvis å ha noe med jenter å gjøre, men det er en fordel siden det er det vi kan mest om, forklarer Tobine.

En annen spalte i programmet heter “Tilbake til fortiden”, og her skal gjerne de kleine minnene frem. På sending skal man kunne snakke om hva som helst – om det så er mensen – til forferdelse for mannlige lyttere og venner. Jentene har ingen problemer med å være hverken personlige eller private på luften.

Kommer de til å angre på noe de har sagt på luften? Svarene kommer momentant:

– Absolutt.
– Helt sikkert.
– Hver sending.

Hør Marthes innslag om underlivskirugi til underlivssendingen:

Siste podcaster

    Anbefalte artikler