Bonussporet: Landet Ditt

This content has been archived. It may no longer be relevant

I serien Bonussporet gir vi i nettredaksjonen deg den ekstra bonusen av informasjon du ikke får servert gjennom de ukentlige radiosendingene. Denne gang er det fokus på Landet Ditt, som er et av Studentradioens nyeste samfunnsprogram.

LES OGSÅ: Crème fraîche-liberalister og kampen mot søndagen

Norske nyheter med en snert

Landet Ditt består av trioen Torstein Bøe, Espen Vaage og Tobias Jensen Otterstad. Torstein og Espen studerer begge sammenlignende politikk ved UiB, mens Tobias og Torstein – som begge er østlendinger – har vært kompiser siden første dag i første klasse på barneskolen.

Landet Ditt hører til Studentradioens samfunnsredaksjon, og er orientert mot det norske nyhetsbildet. De tre beskriver selv programmet på følgende måte:

“Landet Ditt tar politisk nytt fra hele landet og gir deg kunnskapen du ikke visste du trengte”.

Få en liten smakebit av Landet Ditt i studio her:

https://www.facebook.com/landetditt/videos/1708675679373909/

 

Det hele startet på en halvkjedelig fest, da Torstein tok kontakt med Espen og spurte om ikke han var “en sånn der aktiv politiker” og om han ville være med på å starte et nytt radioprogram.

– Første gang jeg møtte Espen la jeg merke til at han hadde en egen evne til å bli uenig med alle i rommet.

De to fikk med seg Tobias, og sammen ble de en trio med politisk balanse – Torstein på venstresiden, Espen på høyresiden og Tobias på det han selv kaller det eneste fornuftige standpunktet, plassert på høyresiden med lening mot sentrum. De tre poengterer at Landet Ditt belyser de norske nyhetene fra flere sider, og at det er mye mer moro å høre på diskusjon og uenighet enn tre karer som bare sitter og er enige hele tiden. Det er det de prøver å få frem i programmet sitt.

LES OGSÅ: Et hurra for differensiert treningsavgift

– Du skal sitte igjen med to ting

Tobias forteller at de ønsker at lytterne skal sitte igjen med to ting etter å ha hørt på programmet: For det første skal du lære noe om den konkrete saken som tas opp, og for det andre skal du få danne deg et par tanker om ting litt høyere oppe.

– Vi tar ofte utgangspunkt i nyhetssaker og ser på om dette riktig eller galt og prøver å få folk til å ikke bare lære noe, men også tenke litt. Vi prøver å være litt pedagogiske, litt morsomme og litt nyhetsrettede, forklarer han.

Hver sending inneholder ulike spalter, hvor de tre tar opp nyhetssaker fra rundt omkring i landet. Eksempelvis tar de i spalten “Kommunen din” opp noe som har hendt i en konkret kommune, for så å zoome ut og se på den nasjonale konteksten. En annen spalte er “Var det så lurt?”, hvor de tar tak i noe som har hendt og stiller spørsmålstegn ved det:

– Et eksempel var da vi tok for oss Per Sandberg sin joker som politiker, som er at han alltid er på siden av FrP. Vi spurte om var det så lurt, og så ble alle enig om nei, det var det ikke. På den annen side er det det Per Sandberg alltid har gjort, så det er åpenbart lurt – det funker. Men det spørs veldig på hva VG-forsidene sier, sier Torstein.

Vil du høre mer fra disse guttene? Tune inn på Studentradioen i Bergen hver søndag kl. 11:00 – 12:00, last ned podcast fra iTunes eller følg Landet Ditt på Facebook.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler