Studentene måtte se seg slått

This content has been archived. It may no longer be relevant

Til tross for de mørke skyene som dekket bergenshimmelen lørdag formiddag var det mange ansikter som hadde møtt opp til den årlige medieturneringen på Nordnesbanen. Dette var fjortende året på rad hvor turneringen ble arrangert, og her skulle de ulike mediene i Bergen kjempe om den gjeve seieren. Både studentmediene og de større mediene stilte opp med herre- og damelag. Bergen Student-TV, Studvest og Studentradioen i Bergen var alle klare for å rappe pokalen fra Bergens Tidende, TV 2 og Bergensavisen.

Solid innsats

Studentradioens lag va fornøyd med innstatsen etter turneringen. (Foto: Ingvild Helle Hagen)
Studentradioens herrelag var fornøyd med innstatsen etter turneringen. (Foto: Ingvild Helle Hagen)

Først ut i ilden var Studentradioens herrelag, som spilte sine første kamper mot TV 2 Sumo og BTs andrelag. Laget gjorde en god innsats, og etter hvert lettet også skydekket og solen tittet frem. Det endte dessverre med tap for radioen i disse to kampene, men de slo sterkt tilbake og vant 2-1 mot TV 2 Sporten. Studentradioens keeper, Elias Tvedt, sto for en av scoringene under denne kampen, til stor jubel blandt medarbeiderne på og utenfor banen.

Studvest spilte sin første kamp mot BTs førstelag, hvor BT vant en knepen 1-0-seier. Den neste kampen gikk for Studvests del mot TV 2, hvor måldifferansen endte på åtte mål, med 8-0-seier til TV 2. Også mot Bergensavisen slet Studvest på banen, ettersom mange av spillerne måtte stå over på grunn av skader. Men til egen trøst spilte de en kjempekamp mot BT, da de vant 2-0.

Bergen Student-TV hadde fått inn en ekstern målmann, David Vasiliu, i siste liten, men til tross for god innsats tapte de sin første kamp 0-4 mot BT, mens de spilte 1-4 mot Bergensavisen i BAs favør. Mot TV 2 ble resultatet 3-1 til TV 2. BSTV virket derimot som om de var fornøyde med resultatet. I oppgjøret mellom Bergen Student-TV og Studvest var det BSTV som gikk seirende ut med 5-0 som resultat. Studentmediene gikk nok ikke til topps denne gang, men innsatsen var det ikke til å klage på.

Kjente ansikter

Damelaget til Studentradioen møter TV2s damelag. (Foto: Ingvild Helle Hagen)
Damelaget til Studentradioen møter TV2s damelag. (Foto: Ingvild Helle Hagen)

Det var også et par kjente ansikter å se på fotballbanen, blant annet hadde TV2s Team Iggy fått med seg tidligere Southampton-spiller Claus Lundekvam som har flere sesonger bak seg i Premier League. Tdiligere speaker på Brann Stadion, Terje Bøe, var også i år speaker på medieturneringen, og stemmen hans gjallet utover fotballbanen på den karakteristiske erkebergenske dialekten. Fin Gnatt hadde ansvar for notering av resultatene, og sammen utgjorde de et team som både bidro med solide kommentarer til det som foregikk på banen, og sørget for å holde publikum oppdatert på de ulike scoringene. Speaker var også opptatt av å formidle annen informasjon enn kampresultater;

– Dersom dere bruker sosiale medier kan dere bruke hashtaggen mt2014, hørte man fra høyttalerne.

Og jaggu ble det ikke lagt ut diverse poster på Instagram og Twitter under ovenfornevnte hashtag. Damelaget til studentradioen fikk blant annet senere på kvelden oppmerksomhet for et Instagram-bilde hvor de på humoristisk vis tok seieren på forskudd selv før turneringen var avgjort.

Vafler til folket

Utenfor fotballbanen sto tre jenter fra Bergen Student-TV under det karakteristiske BSTV-teltet. Lukten av kaffe og nystekte vafler var med på å gjøre stemningen komplett både på og utenfor fotbalbanen. Vaffeljernet var bemannet av BSTV-jentene Emilie Hesselberg, Ann Bjørg Vaa og Elise Ebvahimi, som tilbød idrettsutøvere og publikum energi til dagens kamper. Selv hadde de ikke fått med seg så mye av turneringen.

Det blir spennende å se på og heie når våre folk fra BSTV skal delta, så vi venter på de, kunne Ann Bjørg Vaa fortelle.

Jentene var litt skuffet over å ikke ha med et kvinnelag i årets medieturnering, men de hadde likevel planlagt å heie ivrig på herrelaget som representerte student-TV på fotballbanen denne dagen.

(Foto: Kristina Bøland)
Fra venstre: Emilie Hesselberg, Ann Bjørg Vaa og Elise Ebvahimi fra Bergen Student-TV stilte med vafler til utøvere og publikum. (Foto: Kristina Bøland)

Jubel for TV 2

Til tross for studentmedienes gode innsats, ble det nok ikke pokal for noen av dem denne gang. Aller lengst av studentmediene kom Studentradioens damelag, de spilte seg helt til finalen hvor de til slutt tapte mot damene i TV 2, FC Daiene. Når det kom til herrelagene, var det denne gang erfarne Team Iggy, også fra TV 2, som vant finalen og stakk av med pokalen.

Anbefalte artikler