Trond Mohn satser på Folgefonna

This content has been archived. It may no longer be relevant

– Etter å ha evaluert historikken, kom vi fram til at det var verdt en ny satsing på Folgefonna. Med støtte og engasjement fra slike resurssterke folk, har vi et fantastisk godt utgangspunkt å jobbe ut i fra, sier styreleder Lars Tveit.

I overkant av åtte millioner i kapital

Noen som viste stor interesse for nysatsingen var Øystein Stray Spetalen og Gunnar Hvammen. De var overbevist om at det fantes potensial her, og ville støtte fremtidig satsing på Folgefonna. Siviløkonom, Trond Mohn og Klakje AS er også eiere i selskapet. Disse investorene har til sammen lagt seks millioner kroner i selskapet.

“VisitFonna” har også fått om lag 2 millioner kroner i støtte fra lokale investorer, som Hordaland fylkeskommune, Jondal kommune, Hardanger regionråd, Kvam næringsråd osv..

Framtidsplaner

– Åpenbart kan man ikke drive dette som bare et skisenter, sier styrelederen.

Han forteller at det er like mye et idrettsanlegg som noe annet, og at det kommer til å satses deretter.

Arbeidet vil starte i 2013. Det vil bli lagt stor vekt på idrettsarena, gode bakkeforhold, utvikling av nye produkter og aktiviteter. Det vil bli en opprustning og forlengelse av heisen, som allerede er et av Norges lengste breskitrekk.

Nytt velkomstsenter

Velkomstsenteret vil nå bli grunnlaget for videre satsing. Dette blir et område med Cafè, varmestue og andre aktiviteter. Det vil bli fokus på helhetsperspektivet, med nye aktiviteter over isbreen, fjellet, fjorden og sjøen.

– Vi har et fantastisk utgangspunkt å jobbe ut i fra, og vi arbeider med å sikre en bærekraftig modell for alle aktiviteter, sier Tveit.

Dårlig Investering?

Tidligere har breforsker, Jostein Bakke, påstått at det ville vært en dårlig ide å legge penger i skisenteret, da isen er på god vei til å smelte.

– Hvis det skulle skje, at isen smelter i så stor grad at det blir et problem, må vi enten flytte skisenteret eller satse større på andre aktiviteter utenom ski. Man kan da også se for seg nye løsninger for tilgang til isbreen, som for eksempel en gondolbane opp til breen med ny heis deifra. Men dette ligger i framtiden, svarer Tveit på kommentaren.

Bra for campen

Pål Bentsrud har drevet snowboard- og skicamp på Folgefonna siden 1995. Han har stor tro på nysatsingen som nå blir gjort.

–  Jeg tror det kommer til å bli enda lettere å drive camp framover. Det vil bli ett høyere nivå på treningen og alt blir rett og slett ett hakk bedre, sier Bentsrud.

Bentsrud har selv gjort en nyinvestering på Folgefonna. Han har kjøpt et helt nytt hus på 95 kvadrat, som står klar til bruk for framtidige sesonger.

Hva mener du om Bakkes påstand om at investeringer på Folgefonna er en dårlig ide?

–  Det er bare tull! Det kommer til å være snø der i over 100 år enda, sier en optimistisk Bentsrud.

 

Anbefalte artikler