Aktiviteter for studenter som ikke liker å studere

Skrevet av: Katarina Riquelme Pettersen og Hannah Emilie Bøthun (med hjelp av Tora Karoline Dahl)

Nytt semester betyr nye muligheter til å prokrastinere studiene. Vi i nettredaksjonen har laget en liste over forskjellige aktiviteter du kan kaste bort dyrebar studietid på.

TikTok

Det er ikke tvil om at vi kaster bort mye tid på å scrolle på TikTok. Vi har samlet noen brukere du må følge.

 • @studentradio – Vår objektive favoritt.
 • @jussnakk – Visste du at det ikke er angrerett på bestillinger av hotellovernatting? Det vet vi for vi følger jussnakk på TikTok.
 • @sylvaniandrama – Denne siden vil dra deg rett tilbake til barndommen. Du vil få god gammeldags lek med dukker, blandet med Gen Z-humor. Dette vil du ikke gå glipp av (stol på oss).
 • @guccigaute – Det er ikke mer å si enn at vi digger guccigaute sine videoer.

Gaming

Hayday er en stadig voksende epidemi i studentradioen. Bli med i nabolaget vårt: L92G0280. Foto: Katarina Pettersen

Du trenger ikke å være en player for å bli regnet som en gamer. Vi har samlet noen mobilspill du kan laste ned for å glemme studiene.

 • Hay Day – Har du en hemmelig drøm om å flytte ut av byen og gjemme deg på en liten gård, bare du, dyrene dine og en gutt ved navn Tom? Dette spillet har fått en ny renessanse og blitt en storfavoritt i nettredaksjonen den siste tiden. Bli med i vårt nabolag med tag: L92G0280
 • Minecraft – Minecraft er en gammel slager. Dersom du ikke vil committe til pc-versjonen, er dette spillet fint å spille både på telefon og ipad (selv om pc-versjonen er bedre).
 • Kingdom rush – Dette strategispillet inneholder både trollmenn og bueskyttere, hva mer kan man ønske seg? Her kan du bruke mange timer for å runde alle banene. PS: når du er ferdig kommer det nye baner.
 • Candy crush – Hva er vel mer bergensk enn Erna? Gjør som vår tidligere statsminister og invester tid (og kanskje også penger) på dette spillet.
 • Kim Kardashian Hollywood – Er du som oss så elsker du kanskje å bruke tid på kjendiser, men har du prøvd spillet til Kim K? Det har vi og vi kan trygt si at man blir HEKTA.

Utesteder

Ta deg en pils, og vis frem dine beste dansemoves på Vaskeriet. Foto: Tora Karoline Dahl

Vaskeriet – Til tross for navnet vil du ikke føle deg ren etter å ha vært her. Vaskeriet kjører silent disco, med to kanaler. Du kan altså bytte hvis musikken er trash. Dra hit hvis du liker å danse, men husk å ikke ta av headsettet!

Heidis – Dra til Bergens største afterskibar for nye traumer. Liker du å danse som sild i tønne og dusje i øl, er dette stedet for deg. Her kan du danse på bordene, prøve deg på strippestangen, og kjøpe deg et gigantisk øltårn. Ikke glem raske briller!

Ricks – På Ricks kan du komme deg tett på svette NHH-gutter. Her har du mulighet for å utforske mange ulike rom, altså muligheter til å flykte fra menneskene som ikke synes twerkingen din var særlig imponerende. Postskriptum (PS): fare for snø.

Fotballen / Downstairs – Dette er stedet for de under 20, men også over 50. Inviter gjengen på karaokekveld på fotballen, men ikke bli overrasket når den eldre generasjonen kommer litt for tett på. Eller utforsk underetasjen, Downstairs, for å observere mennesker på byn for første gang. Skal du på fjortisfylla er dette stedet for deg!

Rebell – Det er lett å være rebell i kjellerleiligheten din, men kanskje det er lurt å komme seg ut å møte nye mennesker en gang i blant. Trenger du nytt Tinderbilde, er dissen (“huske” for dumme østlendinger) med englevingene er perfekt for dette, slik vil du skille deg ut fra mengden. Ta på deg din fineste skjorte, og network litt med BI-guttene på Rebell.

Hobbyer

Hvorfor betale 300kr for en genser, når du kan kjøpe garn for 600kr og lage den selv? Foto: Katarina Pettersen

Vi i nettredaksjonen bytter hobbyer fortere enn du kan gå inn og følge @studentradio på TikTok. Her er noen av våre favoritter.

Strikking og hekling – Vi har i det siste tatt frem bestemors gamle strikkepinner. Klarer du å strikke et skjerf på en dag, eller en genser på ti dager? Ikke vi heller, men vi elsker det selvom.

Trening – Er humøret litt nede etter en lang vinter? Ta deg en tur på trening og opplev at kroppen fylles med følelse av lykke, ekstase og eufori som endorfinene utløser. Hat deg selv dagen etterpå når du ikke klarer å gå opp trappen på studentsenteret.

Perle – Vi i nettdesken har alle matchende hjemmelaget perlearmbånd. Bli med i gjengen og perl noe fint til deg og dine kjære.

Lego – Liker du blomster, arkitektur eller Harry Potter? Bygg det i lego da vel.

Lær deg et språk – Vil du kunne tilby frokost etter du suksessfull har benyttet den kjente franske frasen “voulez vous coucher avec moi?”, eller kanskje har du en drøm om å flytte til Machu Picchu og leve med lamaene? Da er det kanskje på tide å laste ned Duolingo og friske opp i språkkunnskapene fra videregående.

Wordle – Er du en ord-nerd sånn som oss? Vi elsker Wordle, men klarer du varianten «Sectordle» der du prøver å løse 32 wordles samtidig? Det klarer vi.

Streaming

Er du som de fleste andre, liker du kanskje å kaste bort litt tid på gode (eller dårlige) serier. Vi har samlet en liste over serier som stjeler tiden din.

 • Family Guy – Denne serien er å finne på Disney+ og har hundrevis av episoder man kan kaste bort tid på.
 • Grey’s anatomy – Dette sykehusdramaet er også å finne på Disney+, og med sine 19 sesonger er det ikke tvil om at du fort faller bak på bacheloren.
 • Supernatural – Enda en lang serie man kan kaste bort mye tid på. Denne kan sees på HBO
 • Side om side – Har du lyst på litt god norsk humor er denne NRK-serien absolutt noe å begynne på nå før eksamenstiden starter.
 • Glee – Denne gullgruven av en serie er en favoritt hos samtlige nettdeskere. For spesielt interesserte så kan man høre Gleeklubben på studentradioen hver torsdag.

Eller…

Bli med i verdens beste studentorganisasjon. Har du hørt at du har et ansikt for radio? Eller kanskje er du veldig glad i din egen stemme? Vi i SRIB er alltid på jakt etter nye engasjerte medlemmer (både på og av luften).

Anbefalte artikler