Klovn på livstid

This content has been archived. It may no longer be relevant

På lørdag opptrer Klovner i Kamp i forbindelse med UKEN14, i Aulaen på NHH. Hele bandet synes det er veldig kjekt å være tilbake på scenen som klovner etter en lengre periode med pause, og de vet godt hva de liker å se blant publikum når de står på scenen.

– Puppeflashing, roper de raskt.

– Klovner i kamp-tatoveringer! kommer det fra et annet bandmedlem.

Hvor mange som faktisk har tatovert noe relatert til Klovner i Kamp, er de uenige om. Enten 20 mennesker eller 20 % av Norges befolkning kommer frem som mulige anslag.

Lepra, Lepra, Lepra

Bandet forteller at de husker best de siste konsertene de har spilt, men etter å ha tenkt litt  kommer det frem at flere av deres største minner stammer fra Bergen.

– Vi var jo i Bergen, det var et stort minne. Det beste minnet derfra er at vi hadde en sånn revytrapp, som man kunne traske opp og ned på under konserten, og føle seg som Liberace, sier Alis.

– Et av de store minnene for meg fra da vi var i Bergen for mange mange mange år siden, var privatomvisningen på Lepramuséet av legenden Sigurd Sandmo, sier Dr. S.

Lepra er også en sykdom som bandet er fan av.

– Folk har prøvd å lage svineinfluensa og fugleinfluensa, og andre “nye” fiffige sykdommer, men jeg mener fortsatt at lepra er den aller beste, konstanterer  Fingern.

– Alle vi mener det, bekrefter Dr. S.

– Lepra, Lepra, Lepra, Lepra, Lepra, heier de i kor.
– Og Struma på en god nummer to, sier Dr. S.
Struma, Struma, Struma, Struma, fortsetter bandet.

Intervju del 1:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/03/Klovner-i-kamp-intervju-del1.mp3]

Kvinner og klovner.

Lørdag 8. mars entrer de scenen på NHH, samme dag som kvinnedagen markeres.

– Vi planlegger jo hele livet vårt mot 8. mars, hvert år. Så hverdagen vår går stort sett ut på å forberede seg best mulig til 8. mars, sier Alis.

– Sangen vi har skrevet spesielt med tanke på 8. mars-mennesker, er jo “Kjære fru Ottar”. Det er en sang til en dame som heter Ottar, som kanskje er med i kvinnegruppen Ottar, ikke vet jeg.  Hun er litt skeptisk til måten vi snakker og oppfører oss på. Og så prøver vi liksom å forklare oss litt, og formidle at vi ikke mener noe slemt med dette her, forteller bandet.

Intervju del 2:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/03/klovner-i-kamp-intervju-del2-2.mp3]

Comeback

Etter å ha opptrådd tre ganger i september i 2013, i tillegg til en konsert under UKEN14, samt en konsert til under OverOslo-festivalen i juni, kan man ane et comeback?

– Det du ihvertfall kan ane, er at vi har 20-årsjubileum i år. Derfor synes vi det er litt gøy å gjøre litt mer. Det skal vi ihvertfall feire på disse scenene, flere planer enn det har vi ikke enda. Men vi gleder oss til dette året, bekrefter Alis.

Enormt spenn

På spørsmålet om hva de syntes om at de yngste konsertdeltakerne på NHH er født i 1994, og var ni år da deres siste album ble utgitt svarer de:

– Den eldste som var på sentrum scene var jo 89 år gammel, så spennet er jo enormt, vi treffer jo kanskje bredest av alle band i Norge. Fra helt nedi 14-årsalderen til langt oppi 80-årene, sier Dansken.

– Det er veldig rart, siden de ikke var født da vi laget de første sangene ja, men det kan jo hende at vi har vært bortpå foreldrene deres, på en eller annen måte, forteller Alis.

– Det er en eller annnen relevans som låtene har for folk i alle samfunnslag og alle aldere,  og det er noe med det at vi faktisk kan komme tilbake nå når musikken har vokst såpass, selv om vi ikke har dannet den, forklarer Fingern.

KLOVNER I KAMP
Still going strong. Etter 20 år som klovner er bandet like rått som alltid. (Illustrasjon: Alexander Slotten)

Klovn på livstid

Har frasen “klovn på livstid” fått nytt liv i det siste?
– Ja, absolutt. Men jeg tror nok du kan si at klovn på livstid, det hadde vi vært selv om vi ikke hadde gjort dette comebacket her. For meg så har det alltid handlet om en følelse og hvor vi kommer fra, hvem som er gutta mine, og hva vi har klart sammen. Den klovn på livstid, hadde vi nok vært uansett, men det er klart, kanskje følelsen blir enda stoltere og enda tydligere, av en slik opplevelse.

Klovner i kamp har en klad beskjed til studentene i Bergen:

– Folkens, gjør dere klare til lørdag, da kommer klovner i kamp til en by som heter Bergen, som ligger mellom syv blåner, der bor dere, kom på denne konserten, hvis du har billett, hvis ikke kom og stå utenfor.

Anbefalte artikler