Spillelisten uke 15

This content has been archived. It may no longer be relevant

1.UKENS LÅT: Black Light Dinner Party – Lift Away

Bak ukens låt står Black Light Dinner Party, et synthpop band fra Boston. Låten “Lift Away” er hentet fra det kommende albumet Sons and Lovers og bandet består av medlemmer som alle har utforsket og drevet med alternative musikalske prosjekter. Dette er av typen musikk vi har listet mye på studentradioen i det siste, og vi lover å roe ned denne indie-stilen vår et par hakk fra nå av!

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/84458682″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

2. UKENS ALBUM: Kurt Vile – Too Hard

Kurt Vile er musiker og produsent fra Philadelphia. Tidligere var han truckfører, og vi kan høre at det er trøkk i denne karen. Låten “Too Hard” fra platen “Walking On A Pretty Daze” er derimot en ganske nedpå låt hvor det typiske “Vile” vokaluttrykket kommer godt frem. En flott harmonisk og stemningsfylt låt dette her.

3. James Blake – Life Around Here

Fy steike. Denne låten og denne karen! Her er en fyr som vet hva han driver med. Måten han balanserer den særpregede sjelfylte vokalen sin med elektrobeats og fine lydelementer er rett og slett magisk. Han får musikken til å låte grusomt bra, uten å overprodusere, slik at balansen og oppbyggingen i låten virkelig bergtar deg! Det er bare å sette seg ned og nyte hele den nye platen “Overgrown” på repeat.

4.Belgian Fog -Wait For Help

Belgian Fog er 23 år gamle Robert Dale fra LA. Dette er den aller første plata fra denne karen, og han gjør alt selv: spiller inn, mikser og mastrer alt hjemmefra. Låta har et catchy refreng, er veldig indie-lofi og han leker med elektroniske elementer. Vi er imponert over arbeidet hans og digger forøvrig også den sletne looken hans.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/79870785″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

5.Pandreas – Rås

Pandreas er Andreas Rasmussen på kun 21 år fra Ullsteinvik. Han driver med elektronisk samplebasert musikk og har høstet svært gode kritikker for den selvtittelerte debut EPen sin. Han spilte på By:larm i år, og ryktet sier at han er i gang med å starte et plateselskap “Maksimal” som skal være oppe å gå i August. Her er en fyr vi med andre ord skal holde øye med. Låten er så ny at vi ikke klarte grave frem lydklipp på nett. Så tune inn på SRiBs bølger for å smake på Pandreas godbit av en låt.

6.Tove Lo – Habits

Tove Nilsson fra Stockholm har med sin kjærlighetssorg sneket seg inn på lista vår denne uka. Hun har blitt dumpet, og det er veldig synd på henne. Vi har alle vært der, eller kommer til å møte nettop denne sorgen i løpet av livet, og derfor ble vi fanget av denne låten. Hun har stil, hun ser bra ut og låta er catchy.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=fG-EIvEiSHs&w=640&h=360]

7. Hypertext – Cantarell

Sekstetten Hypertext er ute med den tredje plata  Progmatism 19. April, som slippes på Klangkollektivet. De er hovedsaklig stasjonert i Bergen altså, hvor bandet er fylt med fin haugesundsdialekt. Bandet har en egen kosemann, Daniel, som står for at bandet har det de behøver av kos, mat og sosiale spillkvelder. Bandet er veldig glad i mat, og Daniels rolle som kosemann er derfor meget meget viktig for bandets trivsel og kreative prosess.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/33667280″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

8. Danny Brown – Express Yourself

Danny er en fet rappedude fra Detroit, han er en anerkjent rapper, og har du ikke hørt om han må du se til å sjekke han ut. Låta vi har listet denne uken kommer av den kjente twitter-hashtagen #expressyourself, hvor Danny oppfordrer jenter til å poste filmer eller bilder av bootyene sine. Han elsker booty. Vi og elsker booty, og digger at han er ærlig og åpen om dette. Han kjører stil, er en råkul fyr,  og ser også veldig bra ut på tross av en manglende tann og en skikkelig “karius og baktussveis”.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/86539394″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Følg studentradioens spilleliste på spotify her:

Anbefalte artikler