Bonussporet: Innovasjon Norge

This content has been archived. It may no longer be relevant

I serien Bonussporet gir vi i nettredaksjonen deg den ekstra bonusen av informasjon du ikke får servert gjennom de ukentlige radiosendingene. Denne uken er fokuset på det satiriske programmet Innovasjon Norge, som består av Daniel Johannesen, Sindre Blicher Larsen og Sandra Spjelkavik.

LES OGSÅ: Bonussporet: Ettersmak

Lei av sytete nordmenn

I følge medlemmene selv springer programmet ut ifra behovet for hjelp blant nordmenn. Alle som er med i programmet er ildsjeler som har innsett at det rett og slett ikke lenger fungerer å ha Norge på den måten det er nå.

 Det begynte jo egentlig med at jeg ville gjøre noe som var satirisk, fordi jeg var så lei av at nordmenn gikk rundt og klagde hele tiden, sier Daniel.

Det er veldig mange som er misfornøyde, klager og er triste i galaksens rikeste land.

På grunnlag av dette startet Innvoasjon Norge opp, med siktemål om å skape en bedre hverdag for alle som bor i Norges land. Programmet tar opp problemer som kommer fra det norske folk, og spaltene baseres på hva nordmenn klager på aller mest i løpet av en uke.

På spørsmål om hvorfor navnet ble akkurat Innovasjon Norge, kommer svaret kjapt fra Daniel:

Det hele begynte vel egentlig med at jeg så navnet og tenkte “det hadde det vært kult å stjele”, flirer han.

LES OGSÅ: Nye programmer på eteren

Diskrimingering av stygge grønnsaker

Programmet skal finne løsninger på typiske norske hverdagsproblemer som nordmenn gir uttrykk for at er kjempestore. De benytter blant annet kommentarfelt på nettaviser for å finne ut hvilke temaer som er snakkis, og hva folk er mest misfornøyd med.

 Etter internett har jo nordmenn endelig fått seg et sted å gi uttrykk for all misnøyen sin, forklarer Daniel.

Blant temaer de har tatt opp finner man konflikten rundt OL i Oslo, diskriminering av for stygge grønnsaker og Taxfree-streiken. Gjennomgående tar de opp norske hverdagsproblemer (“nå er jeg så lei av at bøndene går rundt og skyter hunder!”) –  problemer som absolutt ikke er viktige i det hele tatt i forhold til eksempelvis Gaza-krisen som ingen nordmenn ser ut til å bry seg en døyt om.

Selv beskriver de programmet slik:

Hver episode av Innovasjon Norge består av et ekspertpanel som tar opp aktuelle problemer nordmenn sliter med, og kommer med de perfekte løsningene. For vi i panelet er tross alt eksperter. Alle våre løsninger er, etter avtale med regjeringen, lovpålagt og skrives direkte inn i grunnloven hver søndagsmorgen. Ettersom dette har skapt mye ekstra arbeid for regjeringen er dette noe de garantert ikke ønsker å kommentere i media og prøver naturlig nok å holde det hele hemmelig.

Vi er eksperter på akkurat det som blir tatt opp, flirer Sandra.

Ekspertene løser Norges problemer. (Foto: Ingvild Helle Hagen)
Ekspertene løser Norges problemer. (Foto: Ingvild Helle Hagen)

Det perfekte Norge

De fire har store ambisjoner om å forbedre Norge. Men hva er det perfekte Norge for dem?

Det perfekte Norge må være et Norge hvor alle er akkurat som meg, flirer Daniel.

Sindre skyter fort inn:
Ironisk nok er mitt perfekte Norge et land som ikke har noen Daniel-er i seg i det hele tatt.

Sandra, på den annen side, kunne se for seg et Norge hvor små hverdagsproblemer ikke eksisterer og hvor små problemer ikke blir gjort større enn de trenger å være.

Eller kanskje et Norge der janteloven har vunnet, legger Tormod flirende til.

Hva kan du forvente deg av Innovasjon Norge?

Jeg vil si at du kan forvente deg svar på ting og problemer du lurer på, som ikke kommer til å hjelpe deg noe i det hele tatt, ler Sindre.

Har du problemer i livet ditt, er du frustrert, er du deprimert, synes du verden ikke går dit den skal, er ting tungt og vanskelig så hør på programmet vårt, så blir det ikke bedre, sier Daniel.

 Jeg tror det beste er å ikke forvente seg noe i det hele tatt egentlig, avslutter han.

Innovasjon Norge hører du hver søndag kl. 10-11. Følg dem også gjerne på Facebook!

Siste podcaster

    Anbefalte artikler