Gledesspreder: Maimorro

This content has been archived. It may no longer be relevant

Mai begynner sterkt med røddag allerede på første dag, som attpåtil er en fredag og gjør at mange kan begynne denne måneden med en skikkelig langhelg. Det er nettopp blandingen av travel hverdag og pausene fra den som er noe av det aller beste med mai.

Fridager er det mange av. Du har 1. mai som er tilegnet arbeiderne, 14. mai som i år er Kristi Himmelfartsdag, vår alles kjære nasjonaldag 17. mai (dessverre på en søndag i år) og så pinsen hvor 25. mai er en herlig mandag man kan sove lenge på.

Bunad og bunadssamtaler. Dette plagget er verdt så altfor mye, brukes så altfor sjelden og er et samtaleemne man ikke kommer unna denne måneden med klassiske spørsmål som “Skal du ha bunad på 17. mai?”, “Hvilken bunad har du?” og “Hva synes du om menn i bunad?”. Bunaden krever mye av den som går med den (de er varme, tunge og ofte vanskelig å ta på seg alene), men gir mye igjen av at man får en flott nasjonalfølelse som virkelig passer inn i mai.

Eksamen er kanskje ikke det første man tenker på når man skal skrive om det som er bra med en måned, men er det ikke flott å ha en slik mulighet til å vise alt man har lært gjennom vårsemesteret? Og etter eksamen kommer det som er aller best med eksamen, nemlig det at den er ferdig og at høye skuldre kan få en etterlengtet pause.

Det å lese ute i parken er nå endelig en reell mulighet. Med både sol og varme blir det raskt “kamp” om byens benker.

Parkliv generelt er på sin plass nå som det er mai. Engangsgriller er plutselig tilgjengelig og tilstede overalt, og sosiale sammenkomster er oftere ute i herlig frisk vårluft. Noen velger å begynne badesesongen nå.

Med sol og varme følger også et bytte av garderobeinnhold. Skjerf og varme jakker kan gradvis pakkes bort til fordel for tynnere plagg, vårjakker og generelt ting med mer farger og mønstre. Blir man inspirert av forandringene i naturen kan man unne seg en shoppingrunde for å oppgradere vårgarderoben.

Russ 2015. De er kanskje slitsomme å være i nærheten av, men er samtidig en deilig påminnelse om at du faktisk har utviklet deg siden du selv var russ. Dessuten slutter de å være plagsomme omtrent halvveis ut i måneden.

Turister. Vår, varme og nært forestående ferie betyr også at det dukker opp stadig flere turister for hver dag som går. Det at turister velger å legge ferien til flotte Bergen er det bare å ta som det store komplimentet det er!

Blomstrende trær. Bergen er nydelig året rundt, også nå som trærne slår til med all sin prakt.

Den vakreste tiden i Bergen. (Foto: Synne Larsen)
Den vakreste tiden i Bergen. (Foto: Synne Larsen)

Anbefalte artikler