Radiotryne: Desta Marie Beeder

This content has been archived. It may no longer be relevant

”Hei, og riktig god onsdags kveld”! Det er slik vi er vant til å høre væranker Desta Marie Beeder, der hun dukker opp i TV-ruta for å melde regn, sol eller skydekke for Norges befolkning. Det er derimot ikke bare fra TV vi kjenner igjen den bergenske dialekten hennes, for hun har tidligere også vært med i Studentradioen i Bergen.

Hva gjorde at du ble med i studentradioen?

– Jeg studerte medievitenskap, og hadde lyst på litt praktisk erfaring innen media. Selv om jeg ikke visste så mye om radio på forhånd, utenom at jeg selvfølgelig hadde hørt på det, tenkte jeg at radio kunne være en passende erfaring.

VITENSKAPELIG START

Hvilket program var du med i?

– Jeg søkte egentlig på Bulldozer (et tidligere medieprogram), men endte opp i Soft Science som var radioens vitenskapsprogram.

Det var altså ikke helt planen at den nåværende værankeren skulle begynne i et vitenskapsprogram, men Desta Marie er i ettertid glad det ble slik.

– Jeg likte veldig godt vitenskapsbiten av programmet, som jeg også har brukt senere i jobben med været. Dermed kan man si at programmet var en god smakebit på hva jeg hadde i vente, og i tillegg fant jeg ut av veldig mye jeg ikke visste noe om fra før.

I radioprogrammet Soft Science ble Desta Marie tatt godt i mot av medarbeider Olav Storli, selv om kommunikasjonen i starten ikke var helt optimal.

– Når jeg skulle ha opplæring hadde Olav vært syk en stund, så han hadde ikke stemme. Så hele min opplæring i radioen gikk egentlig ut på at jeg måtte snakke, og så måtte Olav nikke eller riste på hodet til det jeg lurte på, ler den blide bergenseren.

DSC00775-002
Vitenskapsprogrammet Soft Science lærte Desta Marie ting hun har kunnet bruke i senere arbeid. Hun lagde blant annet en reportasje om farger. (Foto: Elisabeth Urdal)

ERFARINGER FRA RADIOEN

Hva har du lært og tatt med deg videre fra din tid i Studentradioen?

– Det å sette seg inn i tema på ganske kort tid og det å tenke helhet. At det ikke bare er akkurat det du spør om i intervjuet som er viktig, men også kontentum (miljølyd) og innslag, slik at det blir en sammenheng, forteller hun.

– Og det å tørre å ta kontakt med mennesker. Mange tenker at man må elske å prate om man skal være med i radioen, men det handler ikke bare om det. Man kan gjøre mange andre ting om man ikke vil være på selve radioen, fortsetter hun.

Desta Marie har for utenom å ha vært med i Soft Science også vært vara i radioens styre, samt PR-sjef for Phonofestivalen, radioens egen musikkfestival.

– Det ligger mye arbeid i å være med å arrangere Phonofestivalen, men jeg fikk blant annet jobbe med noen flinke designere som studerte på Westerdals, og resultatet ble utrolig bra. Det og da være med på festivalen etter å ha jobbet så lenge med den var veldig kjekt.

LIVET SOM KJENDIS

Som et kjent TV-ansikt i de mange tusen hjem, skulle man tro hverdagen hadde forandret seg for bergenseren fra Åsane. Den luksuriøse kjendistilværelsen lar derimot vente på seg.

– Det er mange som kanskje tenker at om man får en jobb på TV forandrer alt seg, men 99 prosent av det jeg gjør er akkurat det samme som andre. Jeg må betale ned studielånet, jeg må betale huslånet mitt og jeg må vaske doen min, småler Desta Marie.

– Samtidig får jeg være med på veldig mange gøye ting som jeg kanskje ikke ellers hadde fått muligheten til å gjøre, fortsetter hun.

Må du skrive autografer?

– Jeg skriver så og si aldri autografer, så den dårlige håndskriften min er heldigvis ikke et stort problem. Om noen spør er det nesten så jeg tenker “ånei ikke spør”, ler hun videre.

DSC00777-001
Desta Marie har mange gode minner fra sin tid i Studentradioen. (Foto: Elisabeth Urdal)

OPPFORDRING TIL NYE RADIOTRYNER

Som ny student kan radioen være et optimalt sted for å treffe nye mennesker og sosialisere seg. Gjennom sin tid i radioen har Desta Marie fått flere gode venner og opplevd mye, og hun trekker blant annet frem den legendariske hytteturen som et av høydepunktene.

– Hytteturen var veldig gøy! Bortsett fra at jeg rett og slett ble veldig sliten, så på søndagen tok jeg bussen hjem klokken 9 om morgenen, for da var det for mye, ler hun.

Hva vil du si til de som lurer på om de skal søke i Studentradioen?

– Prøv! Det er som med alle andre ting man ikke har gjort før, man vet ikke helt om man liker det før man har prøvd.

Ønsker du å bli med i Norges største studentradio og bli et radiotryne du også, kan du lese mer og sende inn søknad her.

Anbefalte artikler