Din Festspillene-guide

This content has been archived. It may no longer be relevant

Så har vi kommet til den tiden av året, hvor bergenserne tar på sitt (ekstra) stolte fjes og feirer kulturbyen sin med festspill. En tradisjonsrik folkefest kjent over hele verden, likevel ikke så kjent blant den yngre garde. Jeg har snoket i programmet og hentet fram perlene som er mer studentvennlige enn kammermusikken i Håkonshallen.

Teater

“Sånne som oss”
Den Nationale Scene, Teaterkjelleren
21. mai – 04. juni

Selv om John Olav Nilsen og gjengen er lagt på hylla på ubestemt tid, lever musikken videre. Under festspillene kan du høre den på scenen i stykket Sånne som oss. Bergens store skribent Frode Grytten, gjør sin dramatikerdebut, og har basert stykket sitt på Nilsens sangtekster.

 

Murmel murmel
Den National Scene, Store Scene
Fredag 23. mai, 19:30-21:00, Lørdag 24. mai 18:00-19:30

For deg som vil få med deg et humoristisk sceneshow, er nok denne forestillingen fra Berlin det rette valget. Festspillene omtaler det som en akrobatisk slapstick-komedie. Du kan se på dette klippet alene at lattermusklene vil få trimmet seg:

Musikk

“Festspillstredet”
Skostredet
Lørdag 24. mai kl. 11:00-23:00

På lørdag arrangeres det festspill i festspillene. Skostredet forandres til et lite festivalområde, hvor Sondre Lerche, Aurora Aksnes, YoGuttene og Thea Lindtner Næss skal opptre. I tillegg vil det være DJ og utstillinger.

 

“Fa fa fa m/Datarock og gigakoret”
Grieghallen
Lørdag 24. mai kl. 14:00

Dette roper alt annet enn kjedelig. Datarock omtales ofte som et av Norges beste liveband. På lørdag opptrer de med et stort joggedress-kledd barnekor i ryggen. Kjenner du energien komme sigende? Her er en smakebit:

Frode Grytten m/band
Chagall
Lørdag 24. mai kl. 19:00

Som Årets festspilldikter er Frode Grytten godt representert denne uken. I tillegg til å se hans verk på teaterscenen, kan du også høre han med band. Er du glad i poesi og popmusikk, bør du altså ta turen på Chagall i helgen.

Dans

Traces m/Les 7 doigts de la main
Grieghallen Lørdag 31. mai kl. 19:30-21:00, Søndag 01. juni 13:00-14:30, 19:30-21:00

Sirkusdans! Det kanadiske kompaniet Les 7 doigts de la main («Håndens sju fingre») skal vise akrobatikk, dans, skating og basketspill på scenen med deres stykke “Traces”. Om du ikke er solgt, kan man jo nevne at de danset under OL i Sotsji’s åpningsermoni.

 

Rival vs. Rival
Fysak Allaktivitetshus
Lørdag 31. mai kl. 10:00-18:00

Her må man bevege seg litt ut fra sentrum, men hvor ofte kan man få med seg en real breakdansekonkurranse? La nostalgien fra konkurransenene på ungdomsskoleballet komme. Det vil også holdes workshops med brasilianske AfroBreak Crew og bergenske Absence Crew.

Anbefalte artikler