Gledesspreder: Marsmirakler

This content has been archived. It may no longer be relevant

Mars er den første vårmåneden, og våren er for mange en fantastisk tid. Det aller beste vårtegnet er allerede på plass der man kan forvente å finne det, nemlig i snopehyllene i nærmeste butikk:

Påskegodtet. Disse godsakene skiller seg hovedsakelig fra julegodtet i det at marsipanen er blitt farget sterkt gult og ved at det er mer egg- og hareformer i posene nå enn ved juletider. Ellers er mye det samme, også de unaturlig høye prisene vi finner oss i å betale for de små posene, bare fordi vi er redde for å ikke rekke å handle inn nok påskegodt før det igjen forsvinner fra hyllene. Og fordi det er tradisjon, godt og gult.

Heldigvis er det ikke kun det at mars er tiden for påskesnop som gjør at det er en fin måned. Andre ting som gjør mirakelet mars bedre er følgende:

Mer lyd. Både småfuglene og buekorpsene har begynt å gjøre mer ut av seg igjen. På godt og vondt.

Lys. Kvelden kommer ikke like overraskende på deg, og du rekker faktisk å få sett verden i dagslys.

Blomster og dyr. Det spirer og gror rundt om i hage og skog, til stor glede for de som synes vinteren og den gråbrune bakken har gått av moten for lenge siden. De nevnte fuglene kvitrer som gale, og Bergens Tidende kan glede enkelte lesere med at det er muligheter for at 2015 blir et hoggorm-år.

Varmere vær, mindre klær. Etter en lang vinter med mange lag er det deilig at man gradvis kan slippe tak på frykten for at fingre og nesetipp kommer til å falle av om man ikke er rask nok med å komme seg innendørs. Avhengig av vær og tøffhet kan man i mars begynne å grave frem sommerkjoler og shorts.

Kvinnedagen. 8. mars hvert år markeres den internasjonale kvinnedagen for å sette fokus på kvinners situasjon og posisjon. I år er det hundre år siden dagen for første gang ble markert her til lands.

Utepils. Nå kan man snart faktisk tillate seg å falle for fristelsen. Eller kanskje er tiden endelig inne for å spise årets første softis ute?

Bare det at alt av påskegodtet endelig er tilgjengelig igjen er et marsmirakel! (Foto: Synne Larsen)
Bare det at alt av påskegodtet endelig er tilgjengelig igjen er et lite marsmirakel! (Foto: Synne Larsen)

Husk også at sommertiden begynner 29. mars, da skal klokken stilles én time frem mot den herlige sommeren.

Anbefalte artikler