Willkommen zum Oktoberfest!

This content has been archived. It may no longer be relevant

Oktoberfest varer i 16 dager og pågikk i år fra 22. september til 7. oktober. Her baner glade øldrikkere vei fra Hackerbrücke togstasjon mot Oktoberfest for å få med seg festivalens siste dager.

 

Utenfor området tilbyr selgere tradisjonelle, tyske drakter som “Dirndl” til kvinner og “Lederhosen” til menn, i varierende kvalitet.

 

Både utenfor og innenfor Oktoberfest finner man de berømte “Lebkuchenherzen”, pepperkakehjerter.

 

Ølteltene åpner dørene klokken 10:00, og dermed ender kvelden tidlig for noen. Utenfor hovedinngangen finner man spor av høy ølføring, klokken 12:00 på dagen.

 

Dette festteltet huser Munchens berømte Hofbräushaus, og er festivalens største med 6000 sitteplasser inne, 3000 ute og 1000 ståplasser. Stemningen er til å ta og føle på, bokstavlig talt.

 

Servitørene i teltene er kjente for tradisjonelle kledninger, og sine upåklagelige evner til å bære flere “Mass”, 1 liters ølmugger. Her serveres Paulaner i gjennomsiktig literglass, slik at gjestene kan se at glassene er fylt opp.

 

Hva passer vel ikke bedre sammen enn noen “Mass” og karuseller? På Oktoberfest finner man karuseller og berg og dalbaner for personer i alle aldre.

 

En overdådig dekorert, belgisk bryggerihest sammen med sin kysk. Hestene tiltrekker mye oppmerksomhet og er svært populære blant de besøkende, som kan klappe og ta bilder sammen med dem mens de drar store vogner med ølfat.

 

Brente mandler og andre nøtter selges overalt i små boder. Den søte, karamellduften har for lengst satt sitt preg på festivalen.

 

Andre steder selges sjokolade, fudge, popcorn og mer. Disse bodene er svært populære blant barn og andre sukkerglade besøkende.

 

Löwenbräus festtelt har et av festivalens største uteområde. Et 37 meter høyt tårn foran teltet skiller seg ut, og en gang i blant kan man høre en løve, ølmerkets karakteristiske logo, brøle “Löwenbräu!”.

 

“Lederhosen” er ikke bare for gutter, det finnes også kvinnelige utgaver for de som ønsker å skille seg ut. Her står en gjeng ungdommer i pølsekø.

 

Fra Oktoberfests berømte “Riesenrad”, pariserhjul, kan du få et glimt av festivalen i all sin prakt fra 50 meters høyde.

 

En liter øl for omkring 9 euro, 66 kr, har sine ulemper. Flere festglade besøkende drikker seg hensides beruset og ender opp som “bierleichen”, øllik. Dermed tilbyr festivalen medisinske telt for behandling av disse.

 

En godt beruset, men lykkelig, skotte tar seg en velfortjent hvilepause etter å ha mistet både venner og undertøy.

 

For noen fortsetter festen etter siste øl serveres kl 22:30 og teltene stenger en time senere. Ved festivalens utgang er bevis fra tidligere nach godt synlig.

 

Fotograf: Kristina Zimmer

Denne saken ble først publisert på Vinkel.

Anbefalte artikler