Nye programmer på eteren

This content has been archived. It may no longer be relevant

 

Hvert semester har vi flere programmer som sjekker ut og inn av radiolokalene. Denne høsten har vi gleden av å presentere hele ni nye radioprogrammer, så her kan du finne noe som passer akkurat deg og dine smaksløker.

Ut av det Blå

Fredrik, Simon og Aadne presenterer Ut av det Blå, Studentradioen i Bergen sitt nye jazzprogram. Guttene spiller den deilige og digge jazzmusikken for deg hver søndag mens du ligger i sengen og enten daffer eller er en smule bakpå. Programmet vil ivareta den gode stemningen fra lørdagen og vekke deg rolig opp, med både lett og utfordrende musikk og prat.

Programmet gir deg det nyeste fra jazzens verden for å vise deg som enten allerede har begge beina godt plantet i jazzen, eller deg som bare er på utkikk etter noe digg hva du bør lytte til.

Hør Ut av det Blå hver søndag klokken 13:00-14:00!

Blah Blah Woof Woof

Andrew har byttet ut den solfylte kysten av Australia, hvor han var DJ og har laget radio siden 2008, mot den ikke så solfylte og noen ganger regnfulle Bergen. Nå er australieren klar for å servere lytterne et nytt musikkprogram.

Programmet med navnet Blah Blah Woof Woof, går utenom den ordinære musikken og graver frem den beste nye dansemusikken fra Australia og resten av verden. Selv har programlederen følgende å si om forventningene man kan ha til det nye programmet; ”Expect to hear loads of nu disco, deep house, a handful of silky-smooth R&B, a sprinkle of soul and everything in-between”.

Hør Blah Blah Woof Woof hver torsdag klokken 21:00-23:00! 

Egg

Egg er et nytt musikkprogram med hovedvekt på eksperimentelt og undergrunnsmusikk. Ved å spille gammel og ny, behagelig og ubehagelig, elektronisk og organisk, lokal og internasjonal musikk, vil Torunn og Karoline ta for seg bredden av smal musikk på tvers av sjangergrenser.

Egg er programmet for folk med åpne ører som er interessert i musikk som både utfordrer og inspirerer. Egg kan mette sultne lyttere som har forspist seg på lyden av hverdagens mas. Egg gir deg proteiner til å bygge opp en musikalsk muskelmasse, så du er rustet til å utforske en litt vekkglemt, men utrolig spennende musikalsk verden.

Hør Egg hver onsdag klokken 13:00-14:00!

Bakvendtland

”For i bakvendtland, der kan alt gå an, der er de like tøysete og rare alle mann”. Slik låter sangen til Alf Prøysen og mottoet til de tre glade guttene i Bakvendtland; Mats, Joakim og Mathias.

I programmet kan alt skje. Alt, som i alt fra å følge livene til tre utvekslingsstudenter fra Beverly Hills, til å åpne graven og vekke avdøde kjendiser til live. Enten du liker uhøytidelig humor eller ikke, Bakvendtland passer godt for deg som ikke har noe bedre å gjøre!

Hør Bakvendtland hver mandag klokken 10:00-11:00!

Innovasjon Norge

Tormod, Sindre og Daniel i Innovasjon Norge tar hver uke for seg problemer det norske folk har gitt uttrykk for at er et stort samfunnsproblem. Når yndlingsbrusen din skal slutte å produseres i halvannenlitere, en prest har blitt litt for glad i et medlem av flokken sin, eller en skandaløs kollektivtransportbehandling har tatt sted, er de der, klare for å utnytte sine enorme ressurser til å finne en løsning alle kan være enig i.

Programmets ekspertpanel er faktisk så dyktige og kloke, at det har lyktes programmet å få en blindveisavtale med regjeringen, slik at alle bestemmelser som sluttes i programmet blir lovpålagt.

Hør Innovasjon Norge hver søndag klokken 10:00-11:00!

Jentegarderoben

Jenter er sterke, egenrådige og kloke, og samtidig fjollete, overfølsomme og irrasjonelle. Det er sjelden jenter forstår seg på seg selv, og det er kanskje ikke så rart at guttene ikke forstår seg på dem? I Jentegarderoben viser jentene sine sanne ansikter, glemmer at de synes det er flaut å være nakne foran andre og utforsker de forskjellige aspektene ved det å være jente. Programmet ledes av Tobine, som drar lytteren og Pernille, Ingrid, Marthe og Johanna inn i studentradioens jentegarderobe.

Forhåpentligvis skjønner både de og du litt mer av hvorfor jenter sprenger kredittkortgrensene gang på gang, gråter i fylla, spiser i sengen og leter etter menn som ligner på deres fedre. Velkommen inn i Jentegarderoben, det mest utleverende rommet av dem alle.

Hør Jentegarderoben hver onsdag klokken 10:00-11:00!

Et Rikere Sinn

Et Rikere Sinn er radioprogrammet som gir deg svar på spørsmål du ikke visste at du hadde. Det er et samfunnsbeskuende, spaltebasert underholdningsprogram som gjennom lun humor og snedig intellekt tar opp absurditeter og finurligheter i verdenssamfunnet. Hver uke har Olav, David, Hans Olav og Vegard med seg et knippe av verdens mest intelligente og interessante mennesker for å finne svar og problemstillinger ingen andre evner å finne.

Et Rikere Sinn er til enhver tid ditt idelle quizlag, men samtidig din beste fiende, hva enn det betyr. Men en ting er garantert; du vil få et rikere sinn!

Hør Et rikere sinn hver tirsdag klokken 10:00-11:00!

Ettersmak

“Restaurantsjef” Silje , kokken Morten, “råvareeksperten” Hanne, “ryddegutten” Truls og “slakteren” Aleks er klare til å servere deg et fantastisk mat-univers i det nye matprogrammet Ettersmak. 

Uansett hvordan ditt forhold til mat, matlaging og matkultur er, er en ting sikkert; du er nødt til å ha det for å overleve. Så enten du trenger å oppgradere middagen fra nudler og Grandiosa til risotto og hjemmelaget lasagne, eller om du allerede er en erfaren hobbykokk, vil programmet gi deg overraskende fakta, interessante diskusjoner og mat-underholdning for alle, uansett nivå, budsjett og livrett.

Hør Ettersmak hver torsdag klokken 12:00-13:00!

Vitenskrap

Dina, Annvor, Samson og Henrik er gjengen bak det nye populærvitenskapelige programmet Vitenskrap. I programmet som er en blanding av “Illustrert Vitenskap” møter “QI” møter “Newton”, tar de for seg alt mellom himmel og magma.

Det blir snakk om teknologiske dupedingser, forskjellige funfacts og så klart lengre innslag om vitenskapelige påstander, hendelser og fenomener. Forstår du deg ikke på elektronene i atomene? Vitenskrap er et folkelig program for alle, som tar opp enklere ting med en stor spiseskje humor.

Hør Vitenskrap hver mandag klokken 12:00-13:00!

Har du ikke funnet drømmeprogrammet blant disse nye godbitene? Fortvil ikke – mange av de gode gamle radioprogrammene du elsker å høre på eksisterer fortsatt. For en oversikt kan du sjekke ut vår sendeplan her.  

Anbefalte artikler